Reklama

Reklama

Boj s terorizmom nadobúda úplne iné rozmery. James Silva (Mark Wahlberg) práve dokončil so svojím tímom zdanlivo úspešnú operáciu, kde zneškodnili agentov KGB. A dostáva ihneď novú úlohu. Má nájsť stratenú zásielku, kde bolo cézium, ktoré slúžilo na výrobu špinavých bômb. Na veľvyslanectvo USA však dorazí radový policajt Li Noor (Iko Uwais), ktorý chce získať azyl výmenou za informácie vedúce k nájdeniu látky. Informácie sú zašifrované na disku, ktorý priniesol. Ten sa však za 8 hodín sám zničí. Kľúč má iba vo svojej hlave Li... (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 10

Recenzie (263)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Vládní Člověče nezlob se nedopadlo podle představ jednoho rodiče, tak to někdo pěkně slízne. Americká sebekritika řízlá indonéskou krvárnou vypadá v Bergových zručných rukách skvěle. Každá postava je ve své podstatě záporná ať si mává jakou chce vlajkou. Wahlberg je celou dobu za argoantního zmrda s krutě realistickým pohledem na svět, což z něj nedělá úplně tradičního vypravěče. Uwais zdatně sekunduje i když má prostor jen v jedné větší bitce. Škoda že chybí výraznější scéna, nebo něco co by se dalo opravdu vypíchnout. Náboje padají, mrtvoly se vrší a nad bojištěm se nese pouze zvuk bublavého chroptění. Skvělý scénář, stopáž tak akorát. Víc takových filmů. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Akce dobrá a střih který to celé jen podporuje. Iko Uwais samozřejmně nezklamal. Ale to je tak všechno. Vše ostatní méně než průměrné.Scénář na hovno, režie prachbídná. K žádné z postav si člověk za těch 95 minut nevytvoří vztah a je mu v podstatě ůplně fuk, jestli to někdo z nich přežie. Takže dohromady slabé 3 hvězdy a maximálně nějakých těch 50% ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nikto myslím nepochybuje o tom, že je Berg talentovaný režisér. Má cit pre akciu, vyhráva sa s detailami a hľadá vždy nejaký ľudský príbeh. Ale aj napriek nesporným kvalitám je to skôr rutinný režisér, než vyslovene niekto na koho tvorbu sa tešíte. Je to niečo na štýl Baya. Ide nový film tak si ho kuknem ale očakávania sú nulové. S tým, že Bay je viac eye candy. Mile 22 je hype tech nastrihaný, dynamický thriller, ktorý sa hrá na espionage vo veľkom ale v zásade pôsobí lacno. Dominantou je Malkovich a Iko Uwais, ktorý si zaslúži lepšiu úlohu v americkom filme, ako sa mu tomu dostalo teraz. Má to kopec strieľania, niekoľko chuťových momentov ( výbuch auta z vtáčej perspektívy, scény na chodbe bytu alebo finálny auto duel) ale otvorený koniec a toporný Wahlberg, ktorý má nanútení charakter, ktorý nevie riadne prezentovať z toho robia skrz naskrz priemernú záležitosť. Nečakal som viac. Zároveň to núti zamýšľať sa, či sú Bergove filmy lepšie keď sú podľa skutočnej udalosti, alebo je lepšie keď pracuje s fiktívnym konceptom a snaží sa tam narvať svoje názorové postrehy. Najhorší pri tom rozhodovaní je fakt, že ani z jednej skupiny filmov nepadáme na zadok a v každom z nich hrá Wahlberg. Možno ukáže až čas. O takých.. dvadsať rokov.. možno. Ale klasiku žánru tu asi hľadať nebudeme. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Zhlédl jsem ve Student Agency vlaku Annu a tohle. Musím říct, že tohle má alespoň poněkud promyšlený scénář, ačkoliv informace podává naprosto chaoticky a prapodivně (chvílemi si to dokonce hraje na "moudro") a ačkoliv je asi jasné, kdo za vším stojí a proč, takže jen čekáme na to, kdy, kdo, kde a jak. A přiznávám, že by se mi líbil spin-off jen o postavě, kterou hrál Iko Uwais. Jinak konec nijak překvapivý z dějového hlediska, ale z americko-patriotického ano a vlastně jen proto dávám třetí hvězdu. Protože akce občas ne moc zajímavá a v té tmě baráku dokonce nepřehledná. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

navrat k prijemnej jednoduchosti a priamociarosti akcnakov z 80tych rokov. akcia slusna i ked skoda zbytocne frenetickej kamery (v the kingdom to berg ukociroval lepsie). berg bol chvilami povazovany za nastupcu/priameho konkurenta baya, co sa tyka financnej vykonosti filmov bay vyhrava na celej ciare, ale bergove filmy su pozeratelnejsie a neprekracuju zabijacku 2-hodinovu dlzku... ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • Mark Wahlberg prednesie vo filme hlášku: "Ľudia spia v noci spokojne vo svojich posteliach len preto, že drsní muži sú pripravení konať násilie v ich mene." Ich o odkaz na výrok spisovateľa Georgea Orwella. (megajalec)
  • 5. února 2018 se během natáčení v Kolumbii objevil i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Režisér Peter Berg mu dokonce nabídl, jestli s ním nenatočí jednu akční scénu. (ČSFD)
  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama