Reklama

Reklama

Traja mušketieri II.

  • Česko Tři mušketýři 2 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všetkých, všetci za jedného! Príbeh o odvahe, cti, priateľstve, vernej láske, ale zároveň o zrade, intrigách a podlosti. Výpravný film Traja mušketieri anglického režiséra Richarda Lestera s ľahkým humorom rozvíja romantického ducha slávneho románu Alexandra Dumasa. Rozpráva o dobrodružstvách d´Artagnana (Michael York) a jeho priateľov Athosa (Oliver Reed), Porthosa (Frank Finlay) a Aramisa (Richard Chamberlain), o ich láske k boju pre boj samotný, o ich odvahe, s akou sa postavia proti všemocnému kardinálovi Richelieuovi (Charlton Heston) v záujme ochrany kráľovninej cti. S dávkou irónie tvorcovia zobrazujú život na dvore Ludovíta XIII., kardinála Richelieua, Buckinhamovu lásku ku kráľovne Anne (Geraldine Chaplinová) i d´Artagnanovu lásku ku krásnej Constancii (Raquel Welchová). Pôsobivé šermiarske súboje, ukážky jazdeckého umenia, bohatá výprava, kamera, využívajúca krásy krajiny, a predovšetkým herci zvučných mien, patria ku kladom Lesterovho stvárnenia známeho príbehu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (105)

Molir 

všetky recenzie používateľa

Prvni film mam sice o neco malilinko radsi, asi proto, ze mi prijde odlehcenejsi, ale na druhou stranu ma tento druhy v sobe vice vtipku, ovem ponekud, obzvlaste ke konci, ponurejsi atmosferu. A jako plus je take to, ze zde samozrejme dostava vice mista Faye Dunaway, a ze si ho zaslouzi :-) Jinak původně se točil jen jeden film, a až na základě toho, že by to bylo moc dlouhé, se přistoupilo k rozdělení na dva - ovšem byly z toho tahanice s herci (aby ne, když dostali zaplaceno jen za jeden film) a výsledkem je, že od té doby obsahují herecké smlouvy tzv. Salkindovu klauzuli (podle producenta), ve které je uvedeno, kolik filmů z natáčení bude :) ()

calculus 

všetky recenzie používateľa

Nestárnoucí a zdaleka i nejlepší filmová adaptace slavného Dumasova románu. Knihu jsem kdysi se zaujetím četl možná třikrát, ale tento film dal postavám takovou tvář, jak si je vybavuji dnes. Michael York v roli d´Artagnana je nezapomenutelný, nádherná Raquel Welch jako paní Bonacieux rovněž. Hraběte Rocheforta určitě ještě nikdo nezahrál lépe než Christopher Lee. Dále Olivier Reed, Richard Chamberlain, Faye Dunaway, Charlton Heston a další. Skvostná záležitost. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V pokračovaní je podstatne veľkolepejšia akcia, ale stále len priemerne prevedená. Nijak extra ma nebavila. Príbeh už občas ponúkne aj vážnejšie chvíľky, ale herci stále nemajú priestor na nejaké dramatické výkony. Bohužiaľ je tu oveľa menej humoru, takže celkovo mi to v každom ohľade pripadalo priemerné. 5/10. ()

Andronikos 

všetky recenzie používateľa

Výnimočne nemám ambíciu okomentovať film nejako komplexne, možno to napravím, až sa budem vyjadrovať k prvému dielu. Musím ale podotknúť, že keď som to dnes sledoval, udrela mi do očí nielen hravosť a humor scén s pracovnými názvami "záchrana Rocheforta z La Rochelle" a "raňajky na opevnení La Rochelle", ale aj to, že práve tento humor má niekedy už pomerne blízko k tomu, ktorého sú dnes filmy plné a ktorým pohŕdam. Smutné. No zdá sa, že v r. 1974 ešte dokázali neprekročiť patričnú mieru dobrého vkusu. - Celkovo sa mi toto pokračovanie páči o čosi menej než prvá časť, oi. asi preto, že je menej hravé, ponurejšie (viac úmrtí, promiskuitný d'Artagnan), jeho príbeh v jadre takmer nulový, ale nemám dôvod hodnotenie tohto pre mňa zatiaľ najlepšieho filmového spracovania románu (ktorý pohybujúcimi sa obrázkami jednoducho prekonaný nebude, howgh!) upraviť smerom "nadol". ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Druhá část (ne díl) skvělého filmu Richarda Lestera byla stejně úchvatná a solidně natočená, jako ta první, možná bych řekl, že na tehdejší dobu i odvážnější a „drsnější“. Opět zde většina zúčastněných předvedla bravurní herecké výkony, šermířské souboje – nechybí emoce a hlavně je to našlapané nejen akcí ale i jistou formou humoru. Jako malý jsem na tomto dvojdíle hodně ujížděl a dodnes ho mám velmi rád. Takže ještě jednou: „Jeden za všechny, všichni za jednoho“ a další nadprůměrná záležitost, na kterou nedám dopustit. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama