Reklama

Reklama

Gen. Zod, Ursa a Non sa vyslobodili a dostali na Zem. V tom čase je Superman a Loiu v Pariži, snažia sa zneškodniť teroristov, ktorí obsadili Eiffelovu vežu... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Z generála Zoda a jeho noshledů jsem měl jako malé dítě, když jsem druhého Supermana kdysi viděl poprvé, dost nahnáno. Myslím, že jsem tehdy ten film snad ani nedokoukal. Teď když jsem dvojku konečně dokoukal, musím říct, že už mě černá trojice z Kryptonu nikterak neděsila. Jednička mě bavila víc. U tohodle se mi místy lehce zavíraly oči. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Zdálo se mi, že v prvním dílu dobře zvládnutá nadsázka zde příliš nefunguje. Na vině budou asi tři Supermanovi protivníci, kteří působí holt stupidně. Také by takto vystavěný film potřeboval triky na poněkud vyšší úrovni. Z filmu je cítit krocená rozmáchlost. Co potěší, to je vtipně rozehrátá (a vyřešená) milostná línie trojúhelníku Lois / Clark / Superman. S fandovství jsem hodnocení trochu nadsadil, jinak by to bylo lepších 60%. ()

Reklama

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Pro mě srdcovka z dětství. Pro mě lepší a zajímavější než pěkný první díl. Stejně dobrá režie, hudba, herci. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný. Právem nestárnoucí klasika, která jistě zaujme i milovníky současné kinematografie. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi nepáčila - stupídna, detská, nelogická a strašne zastaralá. Preto som k dvojke pristupoval s rezervou. A som spokojný! Lex Luthor - stále je zle vystihnutý a je to komická figúrka, lenže občas má aj svetlé moment. Najviac ma potešilo, že ustúpila skratkovitosť a trápna smiešnosť prvého dielu. Už nepôsobí ani zastaralo. Príjemná bola aj psychológia postáv a preto mi je ľúto poslednej scény, ktorá skazí celý dojem z postáv filmu. Herci sú veľmi dobrí - hlavne Reeve a Margot Kidder. Medzi nimi to neskutočne iskrí a chémia pôsobí tak ako má. Akcia je veľmi dobrá - hlavne záverečný súboj v uliciach Metropolisu. Hudba je dobrá a potešil ma aj INTELIGENTNÝ humor (narozdiel od trápnosti jednotky). Záporáci sú skvelí, ale škoda pár nelogických vecí, čo sa do filmu prepašovali (napr. prečo majú aj také schopnosti, čo Superman nemá aj napriek tomu, že sú rovnakí?). ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Z nostalgie by som dal aj 4*,ale prikláňam sa k 3* čistým a jednoznačne zaslúženým.Bohužial ako to už u filmových dvojok býva,aj druhý Superman je horší,než jeho predchodca.Efekty sú už dnes pomerne zastarané,ale keď si zoberiem,že film má už 30 rokov,tak klobúk dole filmári.Naozaj poctivá jazda od začiatku po samotný konec.Hlavne tá bitka v Metropolis pri konci filmu je super,super a ešte raz super.Ako fanda komiksov priznávam,že je film už dnes dosť naivný a bežný konzument by tomuto filmu povedal,že je to ,,BLBOSŤ".Ten,kto hovorí,že je tento film blbosť,nedokáže ani oceniť tú snahu a fakt,že v dobe premiéry to musela byť pecka,na základe čoho vznikla aj nepríliš vydarená trojka.Lois a Clark boli opäť ako majú byť.Gene Hackman je Lex Luthor zasa správne nechutný a podlý,tak ako to má byť.Príbehovo je tento diel slabší než prvý,ale v akcii je zasa lepší.A vždy ma úplne dostanú bohovské úvodné aj záverečné titulky s bohovským soundtrackom od hudobného skladateľa Johna Williamsa.A dá sa povedať,že hudobný motív je naozaj veľmi charakteristický pre Supermana,rovnako ako pre Indyho jeho,alebo pre SW filmy(zvláštne,všetky sú od Williamsa)/(samozrejme ich je ešte oveľa viacej).Lester a Donner,režisérske duo u Supermana II rozhodne nijako tento film nezmrvili,stále ma to baví a aj dnešné filmy im majú čo závidieť.Keď to všetko zrátam,vznikne z toho ľahký nadpriemer,ktorému 70% pasuje.U mňa to je za:65% ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (28)

  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Reklama

Reklama