Reklama

Reklama

Gen. Zod, Ursa a Non sa vyslobodili a dostali na Zem. V tom čase je Superman a Loiu v Pariži, snažia sa zneškodniť teroristov, ktorí obsadili Eiffelovu vežu... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

choze 

všetky recenzie používateľa

I když Superman čelí mnohem větší hrozbě a romantická linie se zásadně posouvá, dvojka postrádá epičnost jedničky a nepříjemně tlačí na campy humor (venkov, scéna, kde Zod a spol. odfoukávají na newyorské ulici lidi) a to je Otis hned zkraje odlifrován do pryč (a bohužel i slečna Tesmacherová). Stoický Zod je ale vynikající záporák. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Pro mě lepší a zajímavější než skvělý první díl. Více nebezpeční protivníci, zajímavější příběh, slušně natočené a zahrané. Christopher Reeve je nejlepší superman a už by se mohla najít náhrada za Gene Hackman, který trochu začíná ztrácet na své síle. PS: všimněte si, že Bílý dům bez vlajky má stojaté fontány:)) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to už viac komické (nie komixovejšie), ako prvá časť, ale už len z tej nostalgie, keď som film prvý krát videl ako dvanásťročný, mu nedám objektívnejších 60%. Čítal som niečo o hádkach s Donnerom a výmene režiséra, takže je obdivuhodné, že tento film ešte takto solídne dopadol. Týmto mal Superman filmové plátno nadobro opustiť, je to už nemoderná postava, ktorá podľa mňa zomrela spolu s Christopherom Reeveom. ()

Kubaso 

všetky recenzie používateľa

Dvojka splňuje všechno, co už se od dvojek očekává: silnější protivníci, víc akce, efektů... Bylo to potřeba, jelikož skvělý příběh z prvního filmu už prostě zopakovat nešlo. Co do atmosféry, nový režisér vysokou laťku udržel, ale narozdíl od Donnera, který dobře veděl, co si může dovolit, Lester občas přehání nadsázku a posouvá Supermana blíž k parodii. Kouzlo se tak někdy vytrácí, naštěstí se to ale dá zkousnout. To trojka dopadla o poznání hůř. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (28)

  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)
  • V tomto, rovnako ako aj v predchádzajúcom filme, môžeme sledovať určitú kresťanskú symboliku. Superman (Christopher Reeve) bol podobne ako Ježiš poslaný svojím otcom na Zem. Loď, v ktorej priletí, má tvar hviezdy, takže pripomína Betlehemskú hviezdu. Vykázanie Zoda a jeho spoločníkov z planéty Krypton sa potom podobá vyhnaniu Diabla a démonov z neba. Mladý Superman je zase školený svojím otcom v odľahlej polárnej oblasti, čo môže poukazovať na Kristov pobyt na púšti predtým, než nastúpil na cestu Učiteľa. Keď sa traja zločinci z Kryptonu dostanú na Zem, generál Zod (Terence Stamp) chodí po vode, rovnako ako Ježiš. Ursa (Sarah Douglas) je zase pohryznutá hadom, no ona ho len zahodí a spáli, čo zase urobil apoštol Pavol. Ďalší zaujímavý detail je Supermanovo rodné meno Kal-El. To v hebrejčine znamená Hlas Boží. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Reklama

Reklama