Reklama

Reklama

Gen. Zod, Ursa a Non sa vyslobodili a dostali na Zem. V tom čase je Superman a Loiu v Pariži, snažia sa zneškodniť teroristov, ktorí obsadili Eiffelovu vežu... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Kubaso 

všetky recenzie používateľa

Dvojka splňuje všechno, co už se od dvojek očekává: silnější protivníci, víc akce, efektů... Bylo to potřeba, jelikož skvělý příběh z prvního filmu už prostě zopakovat nešlo. Co do atmosféry, nový režisér vysokou laťku udržel, ale narozdíl od Donnera, který dobře veděl, co si může dovolit, Lester občas přehání nadsázku a posouvá Supermana blíž k parodii. Kouzlo se tak někdy vytrácí, naštěstí se to ale dá zkousnout. To trojka dopadla o poznání hůř. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Po príbehovej stránke najlepší Superman, po tej režisérskej z pomyselnej trilógie- Superman, Superman 2 a Superman sa vracia, najslabší. Škoda dnes už zastaralých trikov, absencie Marlona Brandona...ale inak ostáva všetko po starom, hrejivá romantika, skvelá Williamsova hudba, veľkolepé akčné scény, skvelí protivníci a pekný záver....na jednej strane je škoda že sa Donner dostal pri strihaní dvojky do sporu, na strane druhej je dobré že 50% filmu stále patrí jemu. Po tom, čo som mal možnosť vidieť Donnerov Director´s cut musím s prekvapením uznať že je skoro zázrak, že to Lester dokázal tak skvele ustáť (hlavne pri pohľade na trojku) a čo viac, jeho verzia sa mi v konečnom dôsledku páčila oveľa viac než tá Donnerova kt. vyšla pred 2 rokmi v Amerike. Oficiálna verzia je skrátka akčnejšia, zábavnejšia, romantickejšia a je v nej lepšie zosynchronizovaná hudba. Superman 2 bez Eiffelovky alebo Loisinho pádu do rozbúrenej rieky už nie je ten Superman ktorého som si v detstve zamiloval. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to už viac komické (nie komixovejšie), ako prvá časť, ale už len z tej nostalgie, keď som film prvý krát videl ako dvanásťročný, mu nedám objektívnejších 60%. Čítal som niečo o hádkach s Donnerom a výmene režiséra, takže je obdivuhodné, že tento film ešte takto solídne dopadol. Týmto mal Superman filmové plátno nadobro opustiť, je to už nemoderná postava, ktorá podľa mňa zomrela spolu s Christopherom Reeveom. ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (28)

  • V tomto, rovnako ako aj v predchádzajúcom filme, môžeme sledovať určitú kresťanskú symboliku. Superman (Christopher Reeve) bol podobne ako Ježiš poslaný svojím otcom na Zem. Loď, v ktorej priletí, má tvar hviezdy, takže pripomína Betlehemskú hviezdu. Vykázanie Zoda a jeho spoločníkov z planéty Krypton sa potom podobá vyhnaniu Diabla a démonov z neba. Mladý Superman je zase školený svojím otcom v odľahlej polárnej oblasti, čo môže poukazovať na Kristov pobyt na púšti predtým, než nastúpil na cestu Učiteľa. Keď sa traja zločinci z Kryptonu dostanú na Zem, generál Zod (Terence Stamp) chodí po vode, rovnako ako Ježiš. Ursa (Sarah Douglas) je zase pohryznutá hadom, no ona ho len zahodí a spáli, čo zase urobil apoštol Pavol. Ďalší zaujímavý detail je Supermanovo rodné meno Kal-El. To v hebrejčine znamená Hlas Boží. (ČSFD)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Superman (1978) a Superman 2 (1980) se v roce 1977 točili současně. Richard Donner měl před svým odchodem z režisérské židle kvůli neshodám s producenty natočeno z druhého snímku podle jeho odhadu zhruba 75%. Jeho nástupce Richard Lester v roce 1979 mnoho Donnerových scén natočil znovu. Podle Donnera kinosestřih Supermana 2 obsahuje 25% jím natočených scén včetně všech, kde se objeví Gene Hackman jako Lex Luthor. (Rominator)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Reklama

Reklama