Reklama

Reklama

Gen. Zod, Ursa a Non sa vyslobodili a dostali na Zem. V tom čase je Superman a Loiu v Pariži, snažia sa zneškodniť teroristov, ktorí obsadili Eiffelovu vežu... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Po príbehovej stránke najlepší Superman, po tej režisérskej z pomyselnej trilógie- Superman, Superman 2 a Superman sa vracia, najslabší. Škoda dnes už zastaralých trikov, absencie Marlona Brandona...ale inak ostáva všetko po starom, hrejivá romantika, skvelá Williamsova hudba, veľkolepé akčné scény, skvelí protivníci a pekný záver....na jednej strane je škoda že sa Donner dostal pri strihaní dvojky do sporu, na strane druhej je dobré že 50% filmu stále patrí jemu. Po tom, čo som mal možnosť vidieť Donnerov Director´s cut musím s prekvapením uznať že je skoro zázrak, že to Lester dokázal tak skvele ustáť (hlavne pri pohľade na trojku) a čo viac, jeho verzia sa mi v konečnom dôsledku páčila oveľa viac než tá Donnerova kt. vyšla pred 2 rokmi v Amerike. Oficiálna verzia je skrátka akčnejšia, zábavnejšia, romantickejšia a je v nej lepšie zosynchronizovaná hudba. Superman 2 bez Eiffelovky alebo Loisinho pádu do rozbúrenej rieky už nie je ten Superman ktorého som si v detstve zamiloval. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi nepáčila - stupídna, detská, nelogická a strašne zastaralá. Preto som k dvojke pristupoval s rezervou. A som spokojný! Lex Luthor - stále je zle vystihnutý a je to komická figúrka, lenže občas má aj svetlé moment. Najviac ma potešilo, že ustúpila skratkovitosť a trápna smiešnosť prvého dielu. Už nepôsobí ani zastaralo. Príjemná bola aj psychológia postáv a preto mi je ľúto poslednej scény, ktorá skazí celý dojem z postáv filmu. Herci sú veľmi dobrí - hlavne Reeve a Margot Kidder. Medzi nimi to neskutočne iskrí a chémia pôsobí tak ako má. Akcia je veľmi dobrá - hlavne záverečný súboj v uliciach Metropolisu. Hudba je dobrá a potešil ma aj INTELIGENTNÝ humor (narozdiel od trápnosti jednotky). Záporáci sú skvelí, ale škoda pár nelogických vecí, čo sa do filmu prepašovali (napr. prečo majú aj také schopnosti, čo Superman nemá aj napriek tomu, že sú rovnakí?). ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Musím ti zložiť poklonu Superman, tvoja dokonalá maska oklamala aj mňa.“ Rád by som k tomuto predovšetkým po trikovej stránke extrémne zastaranému (traja Kriptoňáci v skle) komiksovému hitu prechovával rovnako nadpriemerné nostalgické spomienky ako napríklad k PLANÉTE KRULL. Ale nedá sa svietiť - predovšetkým preto, že SUPERMAN II je zlý film. Navyše, fenomén Supermana mi vždy bol vzdialený a za celé roky sa mi zďaleka najviac páčila fanúšikmi nenávidená verzia Bryana Singera z roku 2006. Jediné, čo na SUPERMANOVI II nezostarlo, je hudba Johna Williamsa a úžasný Gene Hackman ako Lex Luthor. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Pokud jsou další pokračování Supermana ještě horší než toto, nechci si je proboha raději ani představovat. Vedle starého "kultovního" Supa od Donnera s Reevem totiž bledne i prachmizernost jeho nových inkarnací od Snydera... a to je sakra co říct. No aspoň že Zod s jeho tradiční hláškou o klekání je docela vtipný. A jeho máma se (pravděpodobně) nejmenuje Marta, to jediné ten film aspoň trochu zachraňuje. ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (28)

  • Superman (1978) a Superman 2 (1980) se v roce 1977 točili současně. Richard Donner měl před svým odchodem z režisérské židle kvůli neshodám s producenty natočeno z druhého snímku podle jeho odhadu zhruba 75%. Jeho nástupce Richard Lester v roce 1979 mnoho Donnerových scén natočil znovu. Podle Donnera kinosestřih Supermana 2 obsahuje 25% jím natočených scén včetně všech, kde se objeví Gene Hackman jako Lex Luthor. (Rominator)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Reklama

Reklama