Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (123)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mafiánské účetnictví na filmovém plátně mne nikdy nepřivádělo do extáze, takže s potěšením stříhám ušima při zjištění, že Bugsy se vydal jiným směrem. Občas sice proběhla povinná účetní uzávěrka něčího života, ale daleko zajímavější pro mne bylo zaměření na Bugsyho posedlou vizi a jeho žhavý vztah s Virginií, která mne vzrušovala snad v každém okamžiku, přestože plakát Annette Bening v civilní podobě bych si na dveře nenalepil ani v nadržených pubertálních letech. ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Sáákriš, to sem se zase nechal napálit. Sem si chtěl píchnout do žíly nějakej další kvalitní mafiánskej filmek a místo toho sem si pustil žilou (sice to nedává moc smyl, ale určo mi rozumíš :o) ) . Bugsy mě ze začátku dosti navnadil, když sejmul prvního týpka, tak to vypadalo na Slušnej Start, no ale pak se to celý proměnilov snůžku žvástů, plků, keců a obrovskou nudu. Když film skončil, tak sem byl fakt rád. A to nemluvím o tom, že sem jedním očkem (místy bohužel i dvěma) čuměl na to, jak sme dostali na prdel od Kanady. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,TO JE HLÚPOSŤ. MUSSOLINI A HITLER TO MUSIA ZASTAVIŤ. POKÚŠAJÚ SA ODROVNAŤ VŠETKÝCH ŽIDOV NA ZEMI. KEĎ TO NEUROBÍM JA, TAK KTO? JA MU TO ZATRHNEM." ,,POČUL SI NIEKEDY O SPOJENCOCH? TAK TO NECHAJ NA NICH." __ Film sledujúci posledných 10 rokov života gangstra ,,Bugsyho" (Neznášam keď mi tak niekto hovorí.) Siegela, prostredníctvom tradičných filmárskych postupov zachytávajúci jeho vzostup a pád. Warren Beatty je v jednej zo svojich najlepších úloh miestami neviazane komický (celý plán so zabitím Mussolini, ktorého by - verím tomu - bol schopný), inokedy pod svojim zväčša šarmantným vystupovaním skrýva tvár chladnokrvného zabijaka. Scénu, kedy núti jedného z kumpánov aby sa plazil, štekal ako pes a kvičal ako prasa si viem dokonale vybaviť aj po mnohých rokoch. Okrem neho rovnako žiaria či už Bugsyho milenka Annette Bening, alebo jeho spoločníci Mickey Cohen (Harvey Keitel) a Meyer Lanski (Ben Kingsley). Obrazovo je ,,Bugsy" odvedený s najväčšou poctivosťou a celá atmosféra 40. rokov je vystihnutá výborne. Kto si vypočul Morriconeho soundtrack uzná zrejmé kvality jeho kompozície, kde trochu čerpá napr. z ,,Nepodplatiteľných", avšak vinou zle namixovaného zvuku v českom dabingu vo väčšine prípadov zaniká, prípadne sa len tichúčko ševelí z reproduktorov a miesto nej si preto divák počas sledovania skôr všimne swingové melódie, ktoré som osobne nikdy nemusel. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Filmy o vzostupe a páde slávnych gangstrov nie sú ani tak o nich, o tom, akí boli vlastne zlí ľudia, respektíve až tak niekedy úplne neboli, ale o tom, ako by sme sa chovali aj my, ak by sme mali takú moc a peniaze v rukách. Čiže čo robí moc s ľuďmi. Medzi Bugsym, ostatnými gangstermi a nami je rozdiel iba v cieli našej ctižiadosti. Levinson príbeh zakladateľa Las Vegas obliekol do obrazovo mierne štylizovaného, až komiksového hávu. Ukazuje jeho záporné, ale aj kladné stránky a nezabudne pripomenúť, že v tejto branži z vrcholu nasleduje vždy iba pád a to bez výnimky. To pokiaľ by vás náhodou napadlo založiť nejaké mesto na poli a zaplietli by ste do toho naše podsvetie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Bugsy strašne rád rozpráva, ale keď už rozpráva priveľa je s vami väčšinou amen. Dnes je Las Vegas pojmom, ale v čase Bugsyho tam chodili šťať iba túlavé psy. Nápad postaviť v Nevadskej púšti komplex kasín a hotelov a urobiť tak z neho centrum zábavy, vznikol v Bugsyho hlave úplne náhodou. Skvelý nápad si skomplikoval tým, že sa zahľadel do štetky a odistený granát si k hlave priložil v momente, keď jej zveril finančnú starostlivosť pri výstavbe kasína. Zo sračiek do akých sa nechal stiahnuť sa ťažko vymotáva...Podobnosť so Scorseseovym Casinom je očividná - gangstri, peniaze, štetka a problémy, ale kým Scorsese dotiahol svoj film k dokonalosti, Bugsymu k nej niečo chýba. 80%. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. prosince 1991 v New Yorku. (ČSFD)
  • Kritikou byl film dobře přijat, kasovně však očekávání nenaplnil. (džanik)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama