Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (123)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Film se sice radi pouze mezi hodne nadprumerny mafianky, ne mezi ty nejlepsi, ale Bugsy Siegel se rozhodne u me radi mezi jednoho z nejlepsich filmovejch mafianu. Tenhle film sice uplne typickej mafianskej film neni, ten to pripomina hlavne v prvni hodine, ale rozhodne se jedna o perfektni film. Skvele natocenej, se zajimavym pribehem, kde nejde jen o nejaky gangy a prestrelky (ktery tu skoro nejsou), ale je tu i romanticka linie a linie se stavbou casina a to vse podle pravdivejch udalosti. A navic tu jsou spickovy herci. Warren Beatty je fakt naprosto uzasnej, obzvlast v momentech, kdy se nasere a ze se to deje casto. Ale Annette Bening za nim nijak nezaostava, vetsinu casu se spolu jen hadaj, ale tak nak to nezacne pusobit otravne. Z ostatnich stoji jeste za zminku perfektni Keitel s vyholenou pleskou. Takze celkove skvele natocenej a zahranej mafianskej film se zajimavym pribehem, ale tempo v druhy polovine je precejen drobet rozvlacnejsi, takze to nakonec na tech 5* nebude. ()

danecek24 

všetky recenzie používateľa

49. Zlatý Glóbus za rok 1991 - cena (1) - *Nejlepší film (drama) + nominace (7) - Nejlepší herečka (drama) - Annette Bening, Nejlepší herec (drama) - Warren Beatty, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Harvey Keitel, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Ben Kingsley, Nejlepší režie - Barry Levinson, Nejlepší scénář - James Toback, Nejlepší hudba -Ennio Morricone ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

mám rád old-school gangsterky, ale Bugsy zas až taková gangsterka není a v tomhle směru bohužel nenaplnil očekávání, Nejde sice o nezajímavý příběh jednoho snílka, který si usmyslel že uprostřed pouště postaví město, které ho udělá slavným a samozřejmě bohatým (což by se nakonec povedlo), ale na můj vkus se to chvílemi až moc vleklo a jak už tu v komentářích padlo tak Beatty není DeNiro a Levinson není Scorsese. Jako odškrtnutý rest dobré, jako klasika kterou si časem dám znova bohužel nikoliv...70% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Aj u mňa to vyzerá na ďalší zbytočný film o ďalšom zbytočnom mafiánovi, hoci pre Las Vegas asi celkom zbytočný nebol. Viac ako svojmu poslaniu sa venoval ženám a aj film sa tejto jeho záľube venuje viac ako normálnemu mafiánčeniu. V skutočnosti som film pozeral iba kvôli Morriconeho hudbe, ale tá zaznela len veľmi sporadicky a aj majstrove motívy sa mi zdali iba zrecyklované. Preto nemôžem zaokrúhliť slabé hodnotenie nahor. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Levison už zašťuchol asi do každého žánru a dokazuje, že ani gangsterky mu nerobia žiadny problém. Nejde však o typický film z tohto žánru, čo potvrdzuje aj účasť Warrena Beattyho. Beatty je kapitola sama o sebe a osobitý výber jeho filmov by som v súčasnosti prirovnal k Day-Lewisovi. Veľmi zaujímavý námet, od začiatku by ma ani nenapadlo, že pôjde o budovanie a premieňanie ľudských snov. Prekvapujúco málo premenených nominácií len potvrdzujú jeho kontroverznosť v súvislosti so všetkými súvislosťami. Tunajší divák ako ja tiež ani nie veľmi dobre vie ako reagovať na spojenia (mafia-Las Vegas-Mussolini). Ale je to zaujímavé a pekne sa na to pozerá. 80%. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Po natáčení filmu se Warren Beatty a Annette Bening vzali. (Xixao)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)
  • Kritikou byl film dobře přijat, kasovně však očekávání nenaplnil. (džanik)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama