Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinke kamarátov vo vykričanej newyorskej štvrti sa jeden z ich žartíkov vymkol z rúk a skončil sa smrťou. Dostali sa do nápravného ústavu pre mladistvých, kde im sadistickí dozorcovia spravili zo života peklo, kvôli ktorému po rokoch nemyslia na nič iné, ako rafinovanú a zničujúcu pomstu. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (599)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je nepopierateľné, že filmov s príbuznou problematikou je hodne. Tiež je nepopierateľné, že tvorcovia vykonajú takmer čokoľvek, aby sa odlíšili, aby zaujali. A práve tie odlišnosti ma zaujali najmenej. Nenašiel som najmenšiu podobnosť medzi "sofistikovanou" pomstou Montecrista a intuitívnym zabitím Nokesa pri náhodnom stretnutí. A vykresliť prostredie polepšovne alebo väzenia je možné aj tak, že divák úplne zabudne za čo tam tí klienti sedia. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film, kde sa malí chlapci postupne stávajú pánmi ulice len vďaka tomu, že začínajú u nejakého gangstra alebo uctievaného bossa. Tento model je už trošku podozrivo opakovaný, ale stále ostáva zaujímavý, pokiaľ sa okolo toho omotá kvalitný scenár a nezvrtne sa to v naozaj originálnu oscarovku. A keď vravím, že v originálnu, tak poriadne. Vedľajšie role sú spísané na veľmi dobrej úrovni, tak isto aj ich hviezdne obsadenia, akurát De Niro ako kňaz mi nesedel. Situácie a scény, či už zo súdnej siene, tvrdej ulice alebo z nápravného strediska, sú vykreslené dosť chladno a nemilosrdne a ostáva už len dúfať, že niečo podobné sa deje len v Amerike. 85%. ()

Reklama

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem dostala příležitost zkouknout si legendární "Spáče" a teď si tak říkám, že kdybych si je nepustila, nic by se nestalo. Nechci tím říct, že by se jednalo o špatný film (před osmnácti lety se navíc mohlo jednat o velmi odvážné téma), má však čtyři vážné nedostatky, a to délku, ukecanost, rozdílnost v kvalitě první "dětské" (****) a druhé "dospělácké" (**) části filmu a nereálnost. A ten rychlý odchod Bacona mě ranil.:-( ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čechoslováci majú film Vyšší princip, amíci Sleepers. Myslím filmy, ktoré úspešne polemizujú o otázke viny a možnosti onoho vyššieho princípu, ospravedlňujúceho hrdelný zločin. Dá sa to? Verte, že áno. Veľmi svižne ubiehajúca dráma, o ktorej pokiaľ vopred nič neviete, dokáže vás viac krát prekvapiť. K plnej spokojnosti mi v závere chýbal jeden moment, ktorý sa priam do deja pýtal a mohol dať filmu ešte jednu rovinu navyše, ale to je záležitosť na hodinový pokec pri pive. Film vyvoláva samozrejme aj otázky ďalšie, ale to je pochopiteľne dané predlohou a ani pri takejto luxusnej stopáži (na celovečerák) nebolo možné všetko dotiahnuť do čo najuspokojivejšieho možného konca. Nemal by som nič voči seriálovému spracovaniu. ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

. „ Toto je pravdivý příběh o přátelství, silnějším než krev. Je to můj příběh o jediných třech přátelích na kterých mi v životě záleželo. Dva z nich byli vrazi, kteří se nedožili 30 let. Další je praxi neprovozující advokát žijící s bolestí z minulosti, příliš se s ní bojí skoncovat, nikdy ji nedokáže čelit. Jsem jediný, kdo za ně může mluvit. O dětech, jakými jsme byly.“ Takhle začíná hvězdně obsazený a skvěle zahraný film, o jedné hloupé klukovině s tragickými následky „trvalo to jen minutu, ale v té minutě se všechno změnilo“ a pochopitelném trestu. Jenže pasťák v podobě Wilkinsonova domova pro chlapce je místo, kde mají dozorci (vychovatelé) neomezenou moc, kterou víc než zneužívají, včetně zneužívání sexuálního. Teprve po letech mají navždy poznamenaní muži možnost se pomstít, pomstou hodnou hraběte Monte Christa, ale ani ta nedokáže šrámy na duši zahojit. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama