Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Veľká Británia The Last Kingdom
Trailer 1
Veľká Británia, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Predloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrajú:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2015) (S01) 

Nuž ako sa to cez prvé 3 až 4 diely celkom vlieklo, tak následne prišlo na naozaj slušné počínanie, intrigy mali svoje miesto, došlo na slušné a niekedy aj kruté zvraty. Dosť postáv pochcípala, takže u mňa spokojnosť a som zvedavý čo druhá séria. ()

Epizoda 1 (2015) (S01E01) 

/vodný diel musí zaujať a hento teda zaujalo. Síce som sa strácal v tých Ragnaroch a vôbec som netušil ktorý je ten z Vikingovia  ak to teda nejaký z nich bol. Akcia slušná a celkom drsná, slečny pekné a hrdina pôsobí dobre. Záver vnadí na koňohoničku tak som zvedavý. ()

Epizoda 2 (2015) (S01E02) 

Prvý diel som si ešte hviezdu šetril ale sem ju už môžem drbnúť s veľkou parádou. Putovanie je zaujímavé, Alfréd tu pôsobí historicky presnejšie ako vo Vikingovia  a súboje sú síce trošku roztrasenejšie ale verím tomu, že to sa ešte napraví. Pasáž s Ubbem je fajn, najmä to jak jeho čarodejovi narvú vetvičku do riti. Záver kde sú Vikingovia zaskočení saskou armádou poteší, len dúfam, že v ďalšom diely bitku aj dostaneme a nie, že nám ju zase strihom čmajznú. ()

Epizoda 3 (2015) (S01E03) 

Tož stalo sa, čoho som sa obával, bol som ojebaný o bitku. Avšak zvyšok, či už vstúpenie do služby, či návrat mladého Ragnara, či korunovácia Alfréda, či rozlúčka s Bridou alebo záverečný rozhovor s Alfrédovym hlavným rytierom (či čo to on vlastne je) mali šmrnc. ()

Reklama

Epizoda 4 (2015) (S01E04) 

Epizóda ktorá mala napätie, jednu fajn jednozáberovú bitku v chodbe, svadbu ktorá ale bola Alfrédovým ojebom (fakt je vyobrazený o dosť historicky vernejšie ako vo Vikingovia) , avšak Milthred je dokonca ešte viac šumná jak Brida. Záver kde sa navracia Ubba však zrejme znamená kucapacu, tak uvidíme. ()

Epizoda 5 (2015) (S01E05) 

Ty kokos tak toto bola podarená časť. Síce o bitku som bol zase obraný, ale vynahradil to súboj 1 by 1, následne pokánie ktoré ale bolo skôr storylinom o tom aké môžu byť ženské cecky (kto videl chápe). Záver kde sa rozpráva Uthred s tým rytierom znamená, že možno sa vyberie na Raid do Cornwallu ale pod saskou vlajkou. Posledná scéna potešila ale zároveň si myslím, že Milthred už dlho nebude s našim Uthredom. ()

Epizoda 6 (2015) (S01E06) 

Výborná epizóda kde dostaneme akciu, Uthred si zrejme vyhliadol tretiu šukňu (a aj tá vyzerá lepšie ako Brida). Navyše sa objaví na scéne nový Viking menom Skorpa s asi najodpornejšími zubiskami. A ešte bolo brutus to čo tam zajebal ten biskup Milthred. Hej záverečná časť u Alfréda teda riadne hutná. ()

Epizoda 7 (2015) (S01E07) 

Najprv skvelá bitka 1 by 1, potom prekvapivý útok Vikingov na Wessex, následne uzdravovanie Alfréda a jeho syna (čo je dokonca historicky pravda, že mu bahno pomohlo), no a záver kde vydrbú so Scorpom alias Thorom po týždni v Humennom(respektíve jeho mužmi strážiacimi lode) parádna. Dúfam, že to vyvrcholí riadnou kucapacou. ()

Epizoda 8 (2015) (S01E08) 

Nuž 40 minút je to kecanie a kecanie (ale k veci), no a nasleduje parádna a krvavá bitka. Celým dielom sa navyše objaví pár zvratov a jeden síce príjemne poteší, ďalší je taký, že by ho aj blb predvídal ale posledný, na ktorom sa bude podieľať Thor po týždni v Humennom, tak ten je kurevsky krutý. No a záver vnadí na pokračovanie a zároveň dáva aj pár otvorených dvierok pre príbehové linky pár postavám. Tak uvidíme. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama