Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tarzan vyrastal od útleho detstva v divokej africkej džungli. Z osireného ľudského mláďaťa, ktoré pred rokmi nezištne adoptovala gorila Kala, vyrástol silný a spravodlivý kráľ džungle. Spoločne s výrečnou gorilou kamarátkou Terk a neurotickým slonom Tantorom sa Tarzan učí obratnosti a schopnosti prežiť v zvieracom kráľovstve. Jeho dobrodružný život v korunách stromov obráti naruby expedícia profesora Portera, ktorý prišiel do africkej džungle študovať život goríl. Tarzan si po prvý raz uvedomí, že je človek a jeho nové poznanie umocní opätovaná láska k profesorovej dcére Jane. Na romantiku však zatiaľ veľa času nezostáva. Zákerný sprievodca expedície Clayton hodlá uskutočniť svoj diabolský plán - chce gorily zbaviť slobody a v klietkach je výhodne predať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (202)

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Humor, hravosť, veľmi pekná animácia, parádna kamera, milý upokojujúci príbeh, skvelé songy a hlavne dokonalé scény Tarzana lietajúceho v krásnej džungli, ktoré sú akčné, vynaliezavé a úplne zbesilé. Toto sú hlavné dôvody, prečo som si animák užil a nestihol zistiť, že príbeh druhej polovice je tak trochu...obohratý. ()

.baris. 

všetky recenzie používateľa

Určitě bych Tarzana nepovažovala za úplně nejlepší animák z dílny Disneyho, ale je velmi dobrý. Hodně dojemná podívaná podkreslená výbornou animací a hlavně fantastickou hudbou, která to celé zvedá ještě o level výš - a můžu říct, že Phila Collinse mám fakt ráda, ale Petr Muk ho v českých verzích písní hravě strčil do kapsy. To, že z knižní předlohy zůstala jen kostra, mi vůbec nevadí, naopak, neumím si představit, jak by měla vypadat pohádka pro děti, která by se jí striktně držela. Celkově spokojenost, i když k dokonalosti Lvího krále a jemu podobných pro mě tentokrát přece jen malý kousek chyběl. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Hans Mark Mancina: 1. Two Worlds - Phil Collins [3:18] ,2. You'll Be In My Heart - Phil Collins [1:36] ,3. Son Of Man - Phil Collins [2:44] ,4. Trashin' The Camp [2:16] ,5. Strangers Like Me - Phil Collins [3:00] ,6. Two Worlds Reprise - Phil Collins [0:51] ,7. Trashin' The Camp - Phil Collins/'N Sync [2:23] ,8. You'll Be In My Heart - Phil Collins [4:18] ,9. Two Worlds - Phil Collins [2:42] ,10. A Wondrous Place [5:18] ,11. Moves Like An Ape, Looks Like A Man [2:57] ,12. The Gorillas [4:28] ,13. One Family [3:48] ,14. Two Worlds Finale - Phil Collins [1:16], ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekná rozprávka,ktorá poteší srdce dieťaťa a aj dospelého.Rozhodne ju odporúčam na pozeranie s deťmi a podobne.Je milá a nápaditá.Aj keď je jasné čo je to Tarzan.Aj tak prináša vtip a pekné momenty,ktoré ocenia ja viem sa znovu opakujem najmä najmenší diváci.Páčilo sa mi to a rozhodne si to môžem pozrieť aj znova. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jestlipak víte, co je u Disneyho filmu dobrým znamením? Když se díváte s dětmi a nepřejete si, aby to neprostorové lineární kontinuum, co může dle Lenky Filipové za všechno, nekompromisně zkrátilo každou minutu nejmíň o 40 vteřin.. Skvělá animační i hudební složka, kdy se Muk místy přinejmenším vyrovnal bardovi Collinsovi a taky možná špetka té inspirace pro Jamese Camerona, který si v hlavě spřádal budoucí podobu dolary obrostlé planety Pandora. Pro morouse poukazující na celkový odklon od Burroughsovy předlohy podotýkám, že jim v tom mělo být jasno už po osmi minutách, kdy opice promluvily.. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (26)

  • V jedné ze scén Tarzan pokládá mrtvého levharta před Kerchaka. Když ale po chvíli celá gorilí skupina odchází, levhartí tělo nikde neleží ani není nikým odnášeno. (MsUtahraptor)
  • Čtyřicátý osmý film, jehož hlavním hrdinou je Tarzan. (D3VIL)
  • Disneyho kreslíři najali profesora anatomie, aby jim pomohl načrtnout muskulaturu muže na absolutním vrcholu sil. (D3VIL)

Reklama

Reklama