Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deň matiek sa nezadržateľne blíži a matky (a otcovia) ho budú prežívať každý svojím spôsobom. Na každého však čaká množstvo prekvapení.... Sandy (Jennifer Aniston) sa spamätáva z rozvodu s manželom, ktorého ulovila podstatne mladšia. Snaží sa zachovať si nadhľad a nestratiť samú seba. Miranda (Julia Roberts) je známa televízna celebrita, ktorá svojej kariére obetovala rodinu. Stále viac si uvedomuje, že v živote síce dosiahla všetko, ale vlastne sa o to nemá s kým podeliť. Jesse (Kate Hudson) žije v harmonickom vzťahu, ale vďaka predsudkom svojich konzervatívnych rodičov s nimi vôbec nestýka a ich existenciu zatajila aj manželovi. Neohlásená rodinná návšteva jej tak môže spôsobiť isté komplikácie. Bradley (Jason Sudeikis) pred rokom zostal sám s dvoma dcérami v teenagerskom veku a práve sa potýka s problémami, ako im nahradiť matku a zároveň odolávať útokom zo strany množstva dobromyseľných mamičiek, ktoré o neho prejavujú záujem. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (142)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Začátek nestál za nic, ale postupem času se to docela rozjelo, takže jsem se místy celkem slušně bavila. Největší zásluhu na tom měla Jennifer Aniston, ovšem Jason Sudeikis taky nebyl špatný. Je však třeba zohlednit fakt, že v reálném životě nekončí všechno tak sluníčkově jako v téhle milé oddechovce, která svým obsahem osloví spíše ženy než muže. (55%) ()

Plaque 

všetky recenzie používateľa

Natlačené partiou hercov a herečiek, ktoré majú v CéVéčku špecializáciu rodinné komédie na prvom mieste a to asi zaručilo aj najväčší úspech. Minimálne to udržiavali v miere únosnosti a stráviteľnosti. Boli tam aj vtipné pasáže, boli tam aj nudné časti. Boli tam aj pokusy na zamyslenie, boli tam aj pokusy o emócie. Boli tam aj dobré výkony a boli tam aj herecké podvrtnutia. No, jednoducho, bolo to také akurát. Na nedeľné popoludnie, keď si aj mozog potrebuje trochu odpočinúť, na hodinku a pol vypnúť a iba tak sa prevaľovať v dutine lebečnej bez akéhokoľvek zmyslu či potreby sa niečomu venovať. Svoj účel to splnilo na výbornú. ()

Reklama

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Svátek matek je klasická hollywoodská agitační naivitka, plná šťastných, všechápajících a tolerantních postaviček, přesvědčující v každém záběru, každým slovem, veškeré diváky, o nádherném, jedinečném, neotřesitelném americkém rodinném snu, kde se všichni k sobě chovají tak krásně, ochotně a upřímně, že by z toho jeden fakt zvracel, jelikož ví, že k realitě to snad nemůže být ani kurevsky vzdálenější. V podstatě je to tudíž taková pohádka pro dospělé, matlající obecenstvu med kolem huby a kvalita těchto snímků pak spočívá vlastně jen v tom, jak snesitelně ten růžovoučký život bez mráčků tvůrci publiku ve výsledku podají. A jak se to tedy podařilo zpracovat v tomto případě? No, s odřenýma ušima to snesitelný je, a to hlavně díky sympatickému castingu a v několika scénách poměrně funkčně působícím emocím, nicméně těch negativ je přeci jen víc. Především zápletka, stojící na epizodních příbězích různých rodinek, v závěru propojených v jeden celek, působí hrozně nevýrazně a nezábavně, většinu postav pak zachraňují zmiňovaní herci, jinak je to ale panoptikum kýčovitých, nepřesvědčivých a nafrněných figurek, z nichž jsem si nenašel cestu ani k jedné z nich, dále zde zamrzí naprostá absence vtipnosti, a co se dramatických scén týče, tak to se jaksi též minulo s účinkem. Můj celkový dojem z této podívané je zkrátka takový rozkolísaný, budu tentokrát ale hodný, v podstatě mě to totiž vážně až tolik neiritovalo, a i v rámci podobně laděných falešných kýčů o bezchybném rodinném životě v júesej, se jedná o pěkný průměr. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nečakal som od filmu moc, ale musím povedať, že to skutočne nepatrí medzi dobré filmy tohto roku. Ako filmovú katastrofu to nevidím, ale problémom filmu je, že podobne ako to už tohto roku skúšali tvorcovia vo filme Anesthesia, nemáme tu jeden, ale hneď niekoľko príbehov, ktoré sa vyvíjajú paralelne a miestami sa jeden s druhým prepoja, alebo niektoré postavy sa poznajú a podobne. Narozdiel však od vyššie spomenutého filmu, tu chýba akákoľvek súdržnosť a hlavne ani jeden z tých príbehov nie je veľmi zaujímavý. Všetko človeku príde ako klišé, ktoré už boli použité v iných filmoch a len sa rozhodli ich niekoľko skombinovať dokopy, aby mali svoj vlastný film. A musím povedať, že to skutočne nefunguje. Sú tu aj dobré scénky a väčšina z nich má v role Jasona Sudeikisa alebo Jacka Whitehalla, ale je to málo na to, aby človek ten film pochválil. Je to miestami až deprimujúce, že tu máme toľko talentovaných a vtipných ľudí, a veľmi málo dobrých momentov, ktoré by stáli za to, alebo by preukázali ich talent. A tak tu máme zbytočne využitých ľudí ako Jennifer Aniston, Juliu Roberts a rovnako aj Britt Robertson. Ak chcete film s veľkým množstvom príbehov, tak si pozrite niečo zaujímavejšie. Ako napríklad vyššie spomenutý film "Anesthesia" alebo pokojne aj rovno Love Actually, ktorý doteraz asi koncept viacerých príbehov zvládol najlepšie. Toto podľa mňa až tak veľmi nemá čím zaujať. A je to škoda. Hodnotenie: C- ()

Petule3 

všetky recenzie používateľa

Rozhodovala jsem se, jestli dám tři nebo čtyři hvězdičky, protože jsem to viděla tak na 3 a půl. Nakonec teda ale za čtyři, protože jak se mi to rozleželo v hlavě, přijde mi, že film má hloubku a je v něm skryto spoustu pravd. Oceňuju, že to nebyla klasická romantická "američovina", ale vtipno-smutná, dobře obsazená komedie, která si nehraje na nic většího, než na co má. A tentokrát, nikdy bych neřekla, že já si tohle pomyslím, byla nejslabší Jennifer. První role, kde nebyla nejkrásnější, nejúžasnější a nejsympatičtější...taky už nám holka stárne. I přesto, moc fajn film a na konci scénky z natáčení, to já miluju :). ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia a trvalo od 18. augusta 2015 do septembra 2015. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Reklama

Reklama