Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Na slušné úrovni natočená komedie. Slovenský specifický (televizní) humor (určité přehrávání, uřvanost) ve vztazích nevadil, ba naopak to obohacoval :) . Bylo to dáno také zvládnutým civilním hereckým výkonem Mateja Landla. Ten vyvažoval ty přízemnější (nikoliv špatné) části filmu (jeho parťák bavil). Vojtěch rozhodně není špatný - vlastně mě příjemně překvapil. U takových komedií mě většinou mory berou, ale tohle bylo ok. 65% PS: Horkyže slíže zahráli krásný song :) . ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Akoby ďalšia filmová verzia PANELÁKU (atď.), ktorá svoju typickú tému slovenskej kultúry - krízu stredného veku a vzťahy obyčajných, panelákových ľudí - nedokáže posunúť nikam ďalej a niečo z nej vyťažiť. Všetko je plné únavy a prázdnoty, ktorú sa však ani v najmenšom nepokúsili stvárniť nejakým zaujímavejším formálnym prístupom. Všetko v rámci príbehu je predvídateľné, potvrdzujú sa tu najošúchanejšie stereotypy a slimačie tempo je v druhej polovici už také smrteľné, že sa nedá hovoriť ani o zneužívaní Landlovej sympatickosti, lebo dohromady nemá čo hrať a divák to jeho jachtanie pomaly, ale isto začína nenávidieť. ()

Reklama

Admirall 

všetky recenzie používateľa

ono to nebolo tak zle napisane... postavy su vykreslene fajnovo, vzajomne vztahy medzi postavami relativne tiez ( vravim relativne, pretoze mne osobne by sa tam hodilo rozohrat trosku viac sebova vs. martinovic a miezga vs. marcinkova) dokonca som bol az milo prekvapeny ze to je tak vynikajuco cele domotane a kazdy tam nejakym sposobom kazdeho eviduje. Problem mam však s tym ze tomu pribehu neverim. Neviem ci je to chyba rezisera a jeho praca s hercom, alebo je to chyba samotnych hercov, ze to proste vzdy podavaju ako keby stali v divadle na javisku alebo chyba kastingu. Aj napriek nedostatkom myslim, ze na slovenske pomery celkom nadpriemerna komedia, neohromilo, ale ani nesklamalo. Ja som sa bavil... ()

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Tato trpkejsia komedia z realneho zivota mi celkom sadla, asi aj preto, ze som nemal ziadne prehnane ocakavania. Pacilo sa mi, ze sa dej zbytocne nenatahoval, len aby dosiahol nejaku optimalnu minutaz, ale stale sa nieco dialo. Neskor vsak uz bolo mozne predvidat skoro kazdu zapletku, ale nic to nemeni na tom, ze tento pokus o komediu celkom vysiel. ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak takto to dopadne, keď sa raz za uhorský rok natočí na Slovensku kino film. Nedá sa to ani pozerať! Akýsi niktoš Csudai napísal maximálne trapný scenár a sám si ho aj fušersky zrežíroval. Do svojho ambiciózne kreténskeho projektu si prizval poriadne odpudivú tlupu slovenských seriálových ksichtov, ktoré predviedli vskutku mimoriadne príšerné herecké výkony. Bolo mi z nich trapne. Landl, Miezga, Šebová, Mórová, Mauréry, Kobielský, Pomajbo, Malachovský, Sklár, Vráblicová, Kemka, Sakálová, Martinovič... to nie sú filmoví herci, to je odpad! ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)
  • Ve filmu si zahráli členové slovenské punk rockové kapely Horkýže slíže. Kapela k filmu složila eponymní píseň, ke které natočila i klip. (blitzer)
  • Čerpacia stanica, na ktorej pracuje Valéria, sa nachádza na Račianskej ulici oproti internátu Mladá Garda. (kacer4)

Reklama

Reklama