Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Komédia o Vojtechovi - chudákovi čo prišiel skoro o všetko. Pobavila, či to boli jasne trafený kresťanskí aktivisti, či to bolo bohovské manželstvo susedovcov... No hlavne ma zaujal herecký koncert Mariána Miezgu. Taký týpek sa naozaj nájde, asi len vo filme, ale určite sa vyskytuje v reálnom živote. Film ma potešil tak mu dávam 70%. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Akoby ďalšia filmová verzia PANELÁKU (atď.), ktorá svoju typickú tému slovenskej kultúry - krízu stredného veku a vzťahy obyčajných, panelákových ľudí - nedokáže posunúť nikam ďalej a niečo z nej vyťažiť. Všetko je plné únavy a prázdnoty, ktorú sa však ani v najmenšom nepokúsili stvárniť nejakým zaujímavejším formálnym prístupom. Všetko v rámci príbehu je predvídateľné, potvrdzujú sa tu najošúchanejšie stereotypy a slimačie tempo je v druhej polovici už také smrteľné, že sa nedá hovoriť ani o zneužívaní Landlovej sympatickosti, lebo dohromady nemá čo hrať a divák to jeho jachtanie pomaly, ale isto začína nenávidieť. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvých 40 minút bolo dosť veľkým utrpením. Lenže potom som si všimol, že sú mi niektoré aspekty tejto nenáročnej sk komédie vtipné a že zrovna realizmus nie je to, čo si tu mám všímať. V kine by som bol sklamaný a úprimne nechápem, čo Vojtech v kinách robil, ale ako relax večer pred telkou sa to proste dá. Osobne som očakával iné zakončenie jednej dejovej línie a možno to má niečo spoločné s tým, že scenár sa nedokáže poriadne rozbehnúť ani ku koncu vygradovať, pritom priestor na to bol. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo dobré, prekvapivo vtipné. Miezga je presne tam,kde má byť. Hrať pološialeného chlapa v tielku a namachrovanými tupými rečami, na to je ako stvorený. Rovnako Landl ako ťuťmák s ponožkami v sandáloch je výbornou voľbou. Nosnou časťou je ale scenár, ktorý je veľmi dobre vymyslený. Isté časti by som snáď ešte vylepšil,ale inak z tej chudobnej slovenskej tvorby je to dosť pozerateľné. ()

Admirall 

všetky recenzie používateľa

ono to nebolo tak zle napisane... postavy su vykreslene fajnovo, vzajomne vztahy medzi postavami relativne tiez ( vravim relativne, pretoze mne osobne by sa tam hodilo rozohrat trosku viac sebova vs. martinovic a miezga vs. marcinkova) dokonca som bol az milo prekvapeny ze to je tak vynikajuco cele domotane a kazdy tam nejakym sposobom kazdeho eviduje. Problem mam však s tym ze tomu pribehu neverim. Neviem ci je to chyba rezisera a jeho praca s hercom, alebo je to chyba samotnych hercov, ze to proste vzdy podavaju ako keby stali v divadle na javisku alebo chyba kastingu. Aj napriek nedostatkom myslim, ze na slovenske pomery celkom nadpriemerna komedia, neohromilo, ale ani nesklamalo. Ja som sa bavil... ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Dom kultúry, v ktorom sa konajú stretnutia Prvého pokolenia, sa nachádza v Dúbravke. (kacer4)
  • Na benzínke hrá demo album kapely Trolejboys - "Pod prúdom." (ČSFD)
  • Celkové náklady na výrobu filmu sa rátajú na cca 180 000 eur. (Zdroj: Continental Film)

Reklama

Reklama