Reklama

Reklama

Mladý Casey (Jesse Eisenberg)  je zakríknutý účtovník, ktorý žije sám so svojím jazvečíkom. Keď sa vracia domov z nákupu, prepadne ho skupina motorkárov a brutálne ho zbije. Casey skončí v nemocnici a rozhodne sa, že už nemôže byť slabý. A tak, keď ide náhodou okolo školy bojových umení, zapíše sa do kurzu karate a začne trénovať, aby sa nabudúce útočníkom ubránil. Na radu svojho nového učiteľa (Alessandro Nivola) prestane počúvať klasickú hudbu a vymení ju za metal. Zo svojho jazvečíka sa snaží vychovať bojového psa. Tajomný inštruktor bojových umení ho posúva do sveta silno maskulínnej subkultúry a vnucuje mu svoje drsné názory a hodnoty. Prinúti ho meniť vzorce prirodzeného správania. Učiteľ už oceňuje výrazné úspechy svojho žiaka, ale je to naozaj tak? Stáva sa z Caseyho silný, sebaistý, priebojný a dominantný muž? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (114)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Když bych se na to chtěl dívat realistickýma očima, tak transformace postavy Jesseho Eisenberga není provedena nijak zvlášť uvěřitelně, ale vzhledem k tomu, v jaký bizár se to postupně vyvine, je to úplně jedno. The Art of Self-Defense totiž není milou komediální hříčkou o tom, jak se asociální nekňuba snaží naučit karate (jak se zprvu může zdát), ale velmi, velmi ostrou a temně černohumornou satirou na alfa-mužství. Moc příjemné překvápko, nečekal jsem, jak moc se to zvrhne. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Po uvodnych minutach filmu by ma ani vo sne nenapadlo,ze sa z toho vykluje to,co prislo potom,utiahnuteho uctovnika,ktory zije sam so psom napadnu a zmlatia na ulici,prave preto sa prihlasi do skoly karate,no a tak zacina tato sialenost gradovat az do samotneho zaverecneho finale,ktore ma totalne pobavilo,musim este pochvalit Jessa Eisenberga,zahral to paradne,klobuk dole,takze tato zalezitost mi este nejaky cas bude behat hlavou...:-) ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Divný film o chudákovi, ktorého prepadnú a zmlátia a on sa prihlási na karate, aby sa z neho nakoniec stal tým, čoho sa bál. Zo začiatku to je celkom vtipné, ale od takej tridsiatej minúty je jasné jak sa to skonči a napriek pár bizarnostiam to už ničím neprekvapí. Eisenberg si pripísal do svojej zbierky ďalšieho divného chudáka. Nivola bol tiež skvelý ako jeho Sensei. A ostatní sú už len do počtu. Rozhodne to za jedno pozretie stojí, ale čakal som od toho viac. Niektorými motívmi mi to trochu pripomenulo Fight Club, ale to je úplne iná liga. 6/10. ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný bizár s miestami až absurdnou čierno-humornou atmosférou v komornom duchu, kde ako už niekto písal je najlepšie vedieť o snímku vopred čo najmenej - o to väčší divácky zážitok film dokáže sprostredkovať. Jessemu Eisenbergovi role podobného charakteru - weird / naive moron - sedia ako uliate. Nie je to síce až tak nepredvídateľné ako sa na prvý pohľad môže zdať, no snímok aj napriek tomu vie prekvapiť. Ja som sa bavil. ()

Wawer 

všetky recenzie používateľa

Po Parazitovi další letošní výbuch scénáristické kreativity. Není to rozhodně film o karate, karate není o honbě za pásky nebo o lpění na hiearchii, je to film o bizarní přeměně bizarní postavy, která s rostoucí stopáží dává do pohybu čím dál vtipnější sled událostí, které až připomínají typickou severskou černou komedii ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama