Reklama

Reklama

VOD (1)

Po páde Galaktického impéria zavládlo v galaxii bezprávie a nájomný lovec v beskarovej výzbroji, známy len ako „Mandalorián", príjme lukratívnu, no záhadnú zákazku. (Disney+)

Recenzie (134)

Wyrdas 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po těch tragických pokusech o Ušákovo korektní SW jsem velmi mile překvapen, protože z Mandaloriana Star Wars stříká přímo proudem. Nejde o světelné meče, nejde o Dartha Vadera. Jde o ducha Hvězdných válek. A ten zde sakra je. Není to jen levná nostalgie, je to skutečný pocit. A co víc? Zažil jsem přestřelku, kde hlavní hrdinové pobili desítky nepřátel a přesto jsem nepocítil pocit trapnosti ála agent 007 (nesmrtelnost hlavního hrdiny). Za mě konečně po dlouhé době něco, co chci vidět celé a již včera bylo pozdě. ()

Danny Nolander 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečně zase jednou výborné Star Wars! Velice se mi zamlouvá ten komorní přístup. Je vidět, že na tom pracují lidé, kteří mají tuhle látku rádi a jsou sami fanoušci tohoto univerza. Opět tu vidíme řadu příšerek, strojů, a vlastně se to celkově tou atmosférou vrací zpět ke kořenům. Jsem spokojen, už do mě valte další díly! ()

Reklama

Cybershot 

všetky recenzie používateľa

Videl som privé 4 epizódy Star Wars ale nikdy som nevedell písť na chuť tejto filmovej sérií avšak mám pocit že sa tento seriál v niečom líši. V spomínaných 4 epizódach Star Wars som nebol ohúrený mnohými častými aktivitami ktoré sa tom vyskytovali ako vesmírne bitky alebo iba klasické futuristické prestrelky s laserovými zbraňmi. Touto epizódou ma zaujal charakter hlavnej postavy. Od počiatku až po koniec ma táto epizóda prinútila súcitiť s Mandaloriánskym lovcom ktorý sa zdá byť racionálnejší ako chaotický svet okolo neho. ()

tele.kom 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První Disney Star Wars, které působí originálně, ale zároveň si ponechávají atmosféru původních Star Wars. Vizuálně mi Mandalorian přijde dokonce lepší než nová trilogie. Výtky některých komentátorů k "b-čkovým efektům a nevyužitému budgetu" nechápu, Star Wars pro mě nikdy nebyli o vesmírných bitvách a je celkem jasné, že Mandalorian takovýmhle seriálem ani nikdy být nechtěl. Jsem zatím velmi příjemně překvapený a dávám lepší čtyři hvězdy. ()

bigmatko 

všetky recenzie používateľa

SW je srdcovka a po prečítaní viacerých kníh so starej aj novej série, medzi ktorými je napr aj kniha Imperiálne komando, v ktorej sa odvíja dej v rovnakom období ako Madalorian som sa na tento seriál tešil. Kniha čo to prezrádza aj zo života samotných Mandalorianov. Seriál začal úplne špičkovo a už teraz je mi jasné že som jeho fanúšikom. Služba Disney k nám tak skoro nedorazí ale ako náhle sa to stane tak nezaváham. Mandalorian začal bez zaváhania a okolkov a ponúka dramatickú stránku SW univerza s pochmúrnou atmosférou obdobia po zničení impéria. Westernovská idea je cítiť široko ďaleko ale veľa príbehov SW má takýto nádych. Ak spracujú Kenobyho tak to bude rovnako podobný divoký západ. One man story ako má byť. Mandalorian sa zaradí do kultu a nastaví latku poriadne vysoko. Prijal by som aj dlhšiu stopáž kedže akýkoľvek iný seriál ma takmer hodinu. Ale vzhľadom na komplikovanosť SW to asi nie je také jednoduché. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca (Peter Mayhew). V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme tvora zvaného blurrg, který se předtím objevil v seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008) - v epizodách Svoboda pro Ryloth (2009), Zásobovací cesty (2010) a Slaves of the Republic (2011) -, ale také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014) - v epizodě Hrdinové Hery (2016). Tento nepříliš inteligentní dvounohý plaz byl před lety roztroušen po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Také se objevil v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve videohře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama