Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (159)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Z úcty k osemdesiatkám a najmä k Bruceovi "Hail to the King, Baby" Campbellovi dávam dve hviezdy, ale pravda je taká, že prvá časť bola strašne slabučká a hororom nebola ani v najmenšom, možno poslabším a hlúpejším trilerom. Škoda. Uvidíme, ako si po rokoch budú u mňa viesť pokračovania. Videl som všetky tri filmy naposledy cca 25 rokov dozadu, takže teraz si dávam repete po veľmi veľmi dlhej dobe. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Maniac Cop patří společně se sérií Friday 13th k mým hororovým guilty pleasures a tak na něj pochopitelně nedám dopustit. Výborný slasher s pod kůži zalézajícím hudebním motivem a pochopitelně nezničitelným strojem na zabíjením šíleným policistou Mattem Cordellem v podání obrovitého Roberta Z´Dara. Béčkové až do morku kostí, ale zároveň atmosférické a při vražedných útocích zvrhle zábavné i originální. Scénu se spoutaným mužem běžícím s křikem temnou ulicí i jeho nešťastný konec si vybavím vždy, když si  na šíleného poldu vzpomenu. Slasher, jak má být. ()

Reklama

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušne vyzerajúce béčko, ktoré využíva ako svojho anti-hrdinu oživlého mŕtveho policajta. Scenériu nočného Manhattanu mám rád a ešte keď sa tam dejú miestami aj vtipné vraždy tak je to len bonus. Rozhodne poteší účasť Brucea Campbella, ale zamrzí, že tam nie je dlhšie. Tento film treba však brať rozhodne ako akčné béčko konca 80. rokov, ktorý sa snaží vytrieskať posledné zbytky diváckeho záujmu o zombie subžáner, ktorý bol v tej dobe už opadajúci. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $1,1miliónaTržby USA $671,382Tržby Celosvetovo $-║ Poriadne béčkový scenár s terminatorsky nezničiteľným maniac copom, aj keď základná téma o vraždiacom policajtovi nie je vôbec zlá ale jej rozvin je riadne mimo až sa ku konci úplne potopí do stratena. Nuž neviem čo si mám o tomto filme myslieť, sakramentsky ma to nudilo, prišlo mi to akési neohrabané a na koniec 80.rokov až moc povrchné, nezáživné. /20%/ ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Hovorím si, že zopakujem si túto béčkovú hororovú zabíjačku na blurejku a okrem pár scén, na ktoré som rád zaspomínal, ma to už moc nebavilo. Musím ale uznať, že hudba a atmosféra sa celkom podarila. Rovnako ako herecké obsadenie na čele s mlaďochom Bruceom Campbellom, perfektným Mattom Cordellom, či s fajn fízlom Tomom Atkinsom poprípade s peknou Laurene Landon. Inak priemerná zabíjačka. 65% - 3* ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Cordell (Robert Z´Dar) vyhodí detektiva z okna policejní kartotéty, je jasně vidět, jak kaskadéra těsně před střihem na dopad těla na vůz zabrzdí lano. (Raziel811)
  • Keď sa v závere filmu snaží policajtka stoličkou rozbiť okno, môžeme vidieť, že mŕtvy policajt, ktorý je s ňou v miestnosti, dvihne hlavu. (johnsnow)
  • Jill Gatsby je dcera Larryho Cohena a je zavražděna v každém filmu, ve kterém si zahrála. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (viac)

Reklama

Reklama