Reklama

Reklama

Rodina Addamsovcov

  • Česko Addamsova rodina (viac)
Trailer 8

Obsahy(1)

Pripravte si prsty na lusknutie! Na plátna kín opäť prichádza ikonická rodina, ktorá každý rok vyhráva všetky súťaže na Halloween. Tentokrát sa členovia tejto vtipnej a výstrednej rodinky predstavia v animovanej podobe. Malí aj veľkí diváci sa môžu tešiť na skvelú zábavu, pretože Addamsovci sa budú snažiť silou-mocou dokázať, že dobrí susedia sú pre svoje okolie na nezaplatenie. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 8

Recenzie (157)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Generické spracovanie Rodiny Addamsovcov v štýle Ja, zloduch s frenetickou akciou, aby deti mali každých tridsať sekúnd niečo šialené, vybuchujúce, či rýchle pred očami. Aj keď sa zjavne tvorcovia snažili napodobniť štýl pôvodných komiksov, animácia je strašne lacná a celé to pôsobí ako videohra. Navyše príbeh nedokáže utiahnuť celovečernú minutáž. Ako sa už po niekoľký krát ukázalo, Addamsovci sú koncept, ktorý skvelo funguje ako seriál, kde každý diel predstavuje ďalšie túlanie sa po svete grotesknej rodinky a ich konfliktov s okolitým svetom. Stavať okolo toho nosný konflikt, ktorý má uniesť celovečernú stopáž, je popretím tejto estetiky. Nepodarilo sa to Sonnenfeldovi (aj keď tie filmy boli v iných ohľadoch skvelé) a už vôbec to nevyšlo tu (kde nie je skvelé skoro nič). ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Animovaná verze Addamsovy rodiny diváka znalého animovaného seriálu nebo dvou celovečerních filmů nezklame. MGM šlo cestou nejmenšího odporu, humor zůstal stejně laděný jako v dřívějších zpracováních a tentokrát tvůrci představili širší příbuzenstvo Addamsů. Vzhledem k nízkým nákladům na film došlo na jejich splacení už v kinech a nejspíš na snímku MGM i něco trhlo, protože nás čeká druhý díl, který už ale bude vyloženě milking. 3* ()

Reklama

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnoha neškodných animáků, které vidíte a v podstatě už cestou z kina ani pořádně nevíte, o čem byly. Zápletka je banální, postavy jsou ploché, humor je přítomný, leč nevýrazný. Ode mne tři kousky místo dvou za určitou nostalgii, protože na AD jsem se tu a tam podíval v 90. letech. Jinak nic. ()

L_O_U_S 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem nikdy neviděl původní černobílý seriál, ale zato jsem vyrůstal na dvou devadesátkových filmech. K animované verzi jsem přistupoval bez větších očekávání a nakonec z ní mám smíšené pocity. Jak správně píše silentname, tvůrci docela dobře vyobrazili jednotlivé postavy a jejich vlastnosti a Addamsovi jsou správně morbidní. A taky jsem se občas i zasmál. Problém vidím v místy přepálené akci – zatímco třeba tanec Festera s Gomezem ve hrané verzi představuje vrchol nadsázky, tady to všude vybuchuje, lítají tu rakety a Gomez dělá salta. Poselství filmu – totiž že být „divný“ není žádný zločin – je tu podáno zbytečně okatě, k čemuž přispívá i to, že hlavní záporná postava má na hlavě stejný účes jako Donald Trump. Ve výsledku jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale rozhodně ani nadšený. Chápu ovšem, že stejně jako se naší generaci nebudou tihle animovaní Addamsovi asi moc líbit, nebudou se ani ty hrané devadesátkové filmy líbit fanouškům původního seriálu. (1 325.) ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Presne ako Grinch z 2018. Hranú verziu nikdy nedobehne atmosférou, čo sa snaží vykompenzovať trikmi od výmyslu sveta, nakoľko si uvedomuje ich jednoduchšie prevedenie skrz animáciu oproti veľkovýpravnosti potrebnej v skutočnom svete. A možno riešim argument poplatný dobe, všeličo sa dá dnes urobiť digitálne aj v hranom filme. No Addamsovci by za to radi neboli, moderný svet im nič nehovorí.  Nuž, to mi práve pripomína jeden vtip zo začiatku filmu, ktorý, ako sa neskôr ukáže, ide na úkor konzistentnosti. Vec si púšťa svoje fetiše na laptope, kým Wednesday ani nevie, čo je to mobil. Niečo podobné platí pre ich vysávač, ktorý nevysáva, ale vypúšťa viac prachu. Síce haha, no ak nie sú ani čiastočne inštitucionalizovaní, neviem si ich predstaviť platiť elektrinu. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (14)

  • Ku koncu snímku, keď celé mesto príde na prestavbu domu Addamsovcov, časť domu je ružová. V seriáli The Addams Family (1964) bola veľká časť scén natretá práve ružovou farbou, aby sa získali tie správne odtiene čiernej, bielej a šedej pre čiernobiele premietanie. (belinko)
  • Postavy rodiny jsou přímo inspirovány komiksem Charlese Addamse. (ČSFD)
  • Ve filmu je odkaz na film To (2017), a to ve scéně, kdy malá Wensdy přinese červený balónek a matka ji na to odpoví: „Tyhle věci většinou drží v ruce nějaký vraždící klaun.“ (Hovadin)

Reklama

Reklama