Reklama

Reklama

Hlava 22

(seriál)
  • Česko Hlava 22 (viac)
Trailer 1

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Pilot amerického bombardéra kapitán Yossarian sa v druhej svetovej vojne ocitne v pasci absurdného pravidla, že ochota lietať v nebezpečných misiách je prejavom duševnej choroby, a napriek tomu ho neustále poverujú stále riskantnejšími misiami. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (136)

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Musím se přiznat, že první díl mě vůbec nechytl, ale dal jsem celé sérii šanci. A nelituji toho. Příběh mě chytl, zamiloval jsem si postavy. On je to vlastně šíleně smutný a drsný příběh. Nejednou mi málem ukápla slza. Kdybychom byli ochuzeni o humor, možná by to ani vůbec nevadilo a měli bychom syrový drsný příběh z války. I tak, zasmál jsem se, u některého velmi černého humoru jsem nevěřícně koukal. Za mě spokojenost! Klidně bych uvítal více dílů. Jo Clooney, to se ti povedlo. ()

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Už film z roku 1970 ukázal, jak těžké je zfilmovat pro mnohé kultovní román Josepha Hellera. Vynikající černěhumorná satira o absurdnosti války je napsána útržkovitě, na přeskáčku a prakticky bez nosného děje. Je to jen řada humorných, často však dramatických i tragických scén, ve kterých hrají hlavní roli američtí vojáci na ostrově Pianosa, kteří bombardují blízké italské území. Tvůrci této minisérie si vedli velmi dobře. Nevynechali žádnou z klíčových scén, včetně té se Snowdenem. Výborné byly letecké záběry a ani herci nic nezkazili. Téměř 50 let starý film se mi líbil, ale tohle asi víc. ()

Reklama

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Smiech, zúfalstvo, napätie, opovrhnutie, nádej, zmätenie... Seriálová Hlava XXII ponúka (rovnako ako tá knižná) pestrú škálu pocitov a emócií, ktoré diváka pribijú k obrazovke. V štekote protilietadlových kanónov ukrýva silné príbehy rôznorodých figúrok. Každá z ústredných postáv má svoj špecifický pohľad na krvavú vojenskú mašinériu (napríklad hedonistický Major de Coverley, zaľúbený Nately, šťastný McWatt, dôvtipný Milo, prešibaný Orr alebo nahý Yossarian). Táto mnohofarebná spleť pocitov a postáv vo finále vytvára ohromujúcu mozaiku surovej protivojnovej satiry. Hustý seriál a výborné spracovanie knižnej klasiky! ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Adaptácia románu Josepha Hellera má aj lepšie verzie. Samotný film je o poznanie lepší a tak som nakoniec musel upraviť aj hodnotenie tejto série. Samozrejme je, že to čo sme v epizodach videli je nereálne. Je to hlavne paródia s mentálnou údernosťou. Je to o ľuďoch, uväznených nielen ich nadriadenými, ale aj vo vojenskej príručke, ktorá obsahuje zo seriálu notoricky známu Hlavu 22. Išlo o vojnu, ktorá bola ponorená do korupcie a jej krytie. Týchto 6 dielov nám slúži ako príklad toho, aká je úzka hranica medzi komédiou a tragédiou. Záver série nám potvrdil hlavnú myšlienku, že pokiaľ vojak pokračuje v misiách, ako pološialený, on si to nesmie uvedomovať, lebo by bol v skutočnosti zdravý. A tak sa končí film obdobne ako sa začal. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Knihu považujem za najlepšie napísaný román aký som čítal. Videl som aj filmovú adaptáciu s Alanom Arkinom a tak mi bolo jasné, že preniesť ducha tejto knihy na obrazovku nie je nič jednoduché. Seriálu sa to podarilo lepšie ako filmu, no aj tak je výsledný dojem neucelený, roztrieštený do izolovaných epizódiek. Tie tu nefungujú ani zďaleka tak výborne ako v nechronologickom, mozaikovitom rozprávaní knihy. Aj tak škoda, že bolo len šesť epizód, lebo dojem sa s každou ďalšou zlepšoval. Herecky je to ale paráda, všetky role výborne trafené a zahrané, a to vrátane Yossariana. 7+/10 ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (6)

  • Epizóda je venovaná výkonnému producentovi minisérie, Steve Golinovi, ktorý zomrel necelý mesiac pred jej premiérou. (koba)

Súvisiace novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama