Reklama

Reklama

Najhoršie sny sa môžu splniť napríklad aj na Vianoce. A presne to sa stalo Nedovi (Bryan Cranston), ktorý prišiel s rodinou za svojou dcérou Stephanii (Zoey Deutch) a jej novým priateľom Lairdom (James Franco) do Silicon Valley, kde obaja pracujú. Tešil sa, že na sviatky bude rodina pokope a on sa zoznámi s partnerom svojej dcéry. Jediné, čo ho ale čaká, je totálny šok. Jeho milovaná dcéra, svetlo jeho života, si nabalila bláznivo potetovaného, brutálne úprimného, bezohľadne bezstarostného a úplne výstredného počítačového multimilionára. Laird nemá žiadne zábrany a všetky problémy rieši tým, že si ich vôbec nevšíma, alebo ich jednoducho prevalcuje. A teraz chce behom vianočných sviatkov získať požehnanie od rodičov svojej milej ešte predtým, ako ju požiada o ruku... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 4

Recenzie (476)

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

A pak že se dneska už nenatočí dobrá, moderní, vtipná a alespoň trochu originální komedie. Trochu jsem zapátral, co za komedie jsem v posledních letech viděl - je jich málo a je jen pár zářných výjimek, které za to opravdu stojí. V tomto případě svoji roli rozhodně sehrálo duo Franco/Cranston, kteří excelují. Scénář ždímal jeden vtipný moment za druhým a vzhledem ke skoro dvouhodinové stopáži není ve filmu ani chvilka nudy. Dále potěšilo několik úžasných cameo rolí, které ale netřeba spoilerovat. Kdo se rád pobaví a chce spláchnout to komediální sucho poslední doby, tak tomu "Why Him?" vřele doporučuju. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Why Him? celkom slušne funguje ako štúdia medzigeneračných rozdielov medzi generáciami starých old school fotrov a súčasných nerdov, čo je, trúfam si povedať, väčší rozdiel než medzi akýmikoľvek generáciami v histórii ľudstva. Dnes stačí nejaký IT nápad a hneď si žijete od mlada ako prasa v žite, len ten nápad musí byť skutočne geniálny. Čo sa týka úspešnosti fórikov, tak tam je to tak pol na pol, občas mi ale bolo trápne za Crastona aj Franca, inokedy som bol rád, že sem boli obsadení "práve oni". Takže výsledok skôr vzbudzuje rozpaky, než by skutočne pobavil, ale o jednoznačné sklamanie nejde. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Hit and miss. Pozerateľná a v najsilnejších momentoch naozaj vtipná komédia, ktorej však zbytočne ubližuje scenáristická snaha oživiť klišovitú zápletku zbytočne vulgárnym humorom. Niekedy to funguje, niekedy vôbec a z viacerých scén je cítiť hlavne dialógová samoúčelnosť a nedostatok kreativity. A že je týchto scén v 110 minútach viac než dosť. Výsledok ako-tak zachraňuje hlavne zábavný koncept, vynikajúci James Franco a tých pár skvelých nápadov typu Justine. Nie je to málo, ale premárnený potenciál je to určite. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Princip komedie Proč právě on? stojí a padá s Frankovým hrdinou – a také s vymoženostmi jeho sídla od technologických hraček po snobské vychytávky včetně robotky, pro jejíž hlas si boháč najal jednu z hvězd Teorie velkého třesku. Navíc „chytré“ přístroje moderní doby pomáhají tam, kde se komika dostává do běžných vyměšovacích či erotických kolejí, opotřebovaným nechutnostem totiž dodávají nový vtip, takže ani souboj se supermoderním splachovadlem neuráží. A pokud jde o smršť hrubých slov, Franco je chrlí s nevinností školáků z Městečka South Park, tudíž po prvotním šoku je vlastně přestane vnímat jak rodina nevěsty, tak divák. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Why Him?" je podľa mňa absolútne osviežujúcou americkou komédiou. Už dlho neprišlo od nich niečo, čo by pôsobilo síce americky, no súčasne by to malo srdce na správnom mieste a človek by sa pri tom reálne aj zabavil. A môže za to skutočne hlavná dvojka v podaní Bryana Cranstona a Jamesa Franca, ktorí obaja tieto role dávajú vynikajúco. A oboch ich chápeme. Plus Larid je mi neskutočne sympatický a obdviujem tú jeho snahu. Celkovo komédia má pobaviť a to sa splnilo. No rovnako dobre buduje postavy, hlavná myšlienka je dobrá a správna, film sa na nič nehrá a nepôsobí absolútne pateticky a plný všetkých klišé. Nejaké tu sú, ale minimálne sú v úzadí, alebo využité správne. Som rád, že som film videl a možno sa to v budúcnosti aj stane novou vianočnou komediálnou klasikou. Rozhodne to potenciál má a je to film, ktorý si viem predstaviť vidieť znovu. Takže jednoznačne hovorím, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (16)

  • Jedním z Lairdových tetování na pravé ruce je vikingská runa (znak) pro „stvoření“. Na levé paži u jeho zápěstí je vikingská runa pro „mládí“. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama