Reklama

Reklama

Smrtiaci príliv

  • Česko Mělčiny (viac)
Trailer 4

Surfistka Nancy si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie... Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh. (Itafilm)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (685)

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Nancy (Blake Lively) se vydává surfovat na malebnou mexickou pláž, kterou kdysi navštívila její zesnulá matka. Idyla končí ve chvíli, kdy se na scéně objeví velký bílý žralok... Natáčelo se v Queenslandu v Austrálii. Stejně nejlepší byl racek Sully / "Steven" Seagull / Sully "Steven" Seagull. Jako taková jednohubka film funguje docela dobře. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Stále slabší kousky nám předkládá tenhle rejža. Blake Lively na ploše 80 minut absolutně nestačí a její myšlenkové pochody, kterých není ani mnoho, film ani neobohacují ani neposunují. Sandra Bullock podobnou samotu zvládla mnohem lépe. Mělčiny navíc nefungují ani jako horor. 3 postavy zmizí pod hladinou a vše sledujeme očima hlavní hrdinky hodně z dálky. Žralok je podlá svině a než znovu Mělčiny, to raději už i snad žraločí Útok z hlubin. 45% ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný animal survival. Napínavé, atmosferické a výborne zahrané. Navyše čo v tomto subžánri nebýva často zvykom došlo aj na niečo málo emócií, o ktoré sa postarala čajka Radko a jej odvážna plavba na malom surfíku. Škoda len, že tu bolo toľko málo uveriteľných a veľa protifyzikálnych vecí, to veľmi ubralo na celkovej kvalite a atmosfére. Lepšiemu hodnoteniu by pomohlo aj to, keby tu vystupovalo viac postáv, stačili by jedna-dve a samozejme viac detailov. Aj napriek tomu však spokojnosť. 65/100 ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (32)

  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)
  • Pôvodne sa mal natáčať na pobreží Mexického zálivu v Spojených štátoch neďaleko Galvestonu, ale filmárom bolo z bezpečnostných dôvodov zamietnuté povolenie na natáčanie. Natáčalo sa napokon v New South Wales v Austrálii, mimo iného na Ostrove lorda Howa a tiež na austrálskej pláži Gold Coast. Film sa natáčal od 28. októbra 2015 do 15. januára 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama