Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálny príbeh o tom najdôležitejšom v súčasnom materiálnom svete. Najlepší priatelia Toni a Paul sa na 100 dní vzdajú vďaka stávke všetkého, čo vlastnia. Každý deň dostanú jednu zo svojich vecí späť. Počas tejto výzvy si možno uvedomia, že jediné, bez čoho nejde žiť, je priateľstvo. (Magic Box)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (205)

JADIM 

všetky recenzie používateľa

Nešiel som do toho ako do komédie, ale ako do filmu s hlbokou myšlienkou a dobre som urobil. Skôr ako komédia to je "Po väčšinu času nie až tak vážny film". A kvôli tomu, že to zo seba zúfalo robí komédiu sa nenechalo tej spásonostnej myšlienke toľko priestoru, ale aj tak som za tento film rád. CZ/SK názov prekonal nič nehovoriaci originálny. 6/10 ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Před tou sázkou jsem měl 10000 věcí. 10000! Minulý týden jsem jich měl 77.“ - „A cítíš se líp?“ - „Nevím. Člověk zkouší…jak svobodný vlastně dokáže být.“ Čekal jsem čistě pohodovou komedii o zkoušce jednoho přátelství. Docela mě tedy překvapilo, že film byl poměrně angažovaný a názory tvůrců na některá témata zaznívaly vcelku explicitně (kupříkladu rýpání do AfD, zesměšňování a skoro až démonizace Marka Zuckerberga, kritika konzumní společnosti/hromadění věcí, trošku až utopistické jásání nad žitím z mála/ničeho atd.). Při sledování to nijak zvlášť neruší (a hodnotově stejně zanícený divák naopak bude potěšen), ačkoliv já bych se bez těchto narážek v klidu obešel. Film toho však nabízí mnohem víc než jen apel proti konzumu. Originální zápletku, sem tam i nějaký ten dobrý fór, solidní tempo, nevtíravou romantiku, vesměs příjemnou atmosféru, přes určité výhrady dvojku sympatických hrdinů (stejný přívlastek se dá použít i pro jejich ženskou spoluhráčku) a pak i tu sílu/hodnotu přátelství. Za mě to budou slušné 4*. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Špatnej film to není,to ani náhodou.Ale v ústřední dvojici mi na nervy lezl mathias,a trochu mi kazil dojem z filmu.Navíc slibnej začátek,a to,k čemu se hlavní postavy rozhodly,nakonec jakoby vyšumélo do ztracena,a přitom to slibovalo pecku,při který se doslova budeme válet smíchy.nakonec mírně nad průměrem.60%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemci ma neprestávajú udivovať - v poslednej dobe práve z nemeckej produkcie vzišlo mnoho výborných filmov a mám pocit, že zvyšok Európy začína akoby zaostávať. Sympatické duo Florian David Fitz a Matthias Schweighöfer sa po úspešnom Der geilste Tag objavujú spolu aj v ďalšom Fitzovom filme - a opäť s výborným námetom. Zápletka filmu je sama o sebe v podstate jednoduchá, ale príbeh so sebou prináša oveľa väčšie posolstvo ako by sa pôvodne mohlo zdať. Keby som to mal hodnotiť čisto ako komédiu, tak by to bolo azda len kdesi na hranici priemeru, ale tento film mal oveľa väčší záber ako len obyčajná komédia. A práve ten sociálno-humanistický rozmer zožal u mňa obrovský úspech. Práve takýto typ filmov donúti človeka sa podvedome zamyslieť nad zmyslom skutočného šťastia a bohatstva. Už len samotný prológ stojí za zamyslenie... Výborný film. 5* dávam veľmi zriedka, ale v tomto prípade zaslúžene! A čo vy? Ktorých 100 vecí a v akom poradí by ste si vybrali? ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Podobně jsem ještě nikdy žádný film neokomentoval: Přeji si vidět remake. Vynikající nápady se utopily v podivném zpracování. Bylo tady toho nějak moc, občas jsem se v tom ztrácel. Nepobral jsem ani samotnej závěr, nevím, co tím chtěl scénarista říct. Může to být moje ostuda, titulkářova, nebo tvůrců. Každopádně to ale po bezmála dvou hodinách sledování nepotěší. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)
  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama