Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2025), 40 h 43 min (Minutáž: 54–68 min)

Predloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrajú:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(viac)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (21)

Karty jsou rozdaný (2019) (S01E01) 

 "Translucent doesn't even mean invisible. It means semi-transparent." Sľubný štart Rkového seriálu, v ktorom sa netradične obrátili úlohy a zo super”hrdinov” sú vlastne záporáci zneužívajúci vlastné schopnosti. Na prvý pohľad bez veľkých hviezdnych mien (možno s výnimkou Karla Urbana), avšak s veľkým potenciálom zažiariť, podobne ako sa to podarilo napr. Jamesovi Gandolfini či Bryanovi Cranstonovi, pre ktorých boli prelomové práve ich ikonické seriálové úlohy… ()

Ženská svého druhu (2019) (S01E04) 

Oproti predchádzajúcim epizódam, ktoré boli viac priamočiare, je tentokrát dej rozdelený na viacero línií. Niektoré dramatickejšie, iné komické (Deep a delfín). A všetky sú prekvapivo podarené a tvoria zábavný mix. Jednoznačne najpamätnejšou je však scéna v lietadle. Antony Starr ako Homelander bola castingová trefa do čierneho! ()

Dobře na duši (2019) (S01E05) 

"Security's tighter than a choir boy's asshole." Hughie si prejde krstom, Starlight vyznaním,  MILFlander odhalí svoju slabinu (can't blame him this time), Butch a "baby Supe" pália laserom jednu dieru do sveta za druhou a Frenchie  po vzore svojich krajanov pomaly nadväzuje kontakty s Indočínou. Ak to všetko nedáva zmysel, vedzte, že je to opäť mimoriadne podarená epizóda... ()

Nevinní (2019) (S01E06) 

Tentokrát o niečo pomalšia a osobnejšia epizóda zameraná na históriu (anti)hrdinov. Butch hláškuje a miestami je trocha rozcitlivený, Hughie namotáva Starlight, Deep je hlboko v exkrementoch, predstaví sa Kimiko a premiérovo aj Mesmer ako vyoutovaný exčlen Seven. Nechýba závan morálnej dilemy, či sú skutočne všetci superhrdinovia takí zlí, ako sa v prvých častiach javilo... Ale bol to skutočne len závan toho, že postupne to zrejme v ďalších čiastiach z nateraz čiernobielej palety pôjde skôr do šedej, keď sa budú kladné a záporné vlastnosti Boys a členov Seven prelínať niekde v šedastom strede. ()

Reklama

Společnost sebezáchovy (2019) (S01E07) 

“I'm the world's greatest superhero.” “You're my greatest failure.” Nahnevaný Butch, podvedená Starlight, tatko Homelander, ponížený Deep s mŕtvym homárom a prstami v žiabrach a zranený A-Train. To je další hrubý sumár predposlednej epizódy úvodnej sezóny. The Boys sú síce odhalení, ale napriek všetkému sa im sabotérska činnosť stále darí. Fajn predkrm pred finálnou častou, ktorá snáď ponúkne niečo veľkolepé a prekvapivé… ()

Tak jsi mě našel (2019) (S01E08) 

"You care more about that fucking baby than you do about me." Na finálne časti sezóny sú prirodzene kladené najväčšie nároky a očakávania. Úvodná sezóny The Boys však ponúkla najlepšie časti, vďaka ktorým som sa len tak mimochodom na tento seriál namotal, už v úvode. Posledná časť nebola rozhodne žiadnym sklamaním, nechýbali prekvapenia, akcia ani hlášky. Na rozdiel od úvodu mi však z nejakého dôvodu začínajú The Boys pripadať možno až príliš neohrozene. Veď v sumáre infarktujú, psychicky sa bortia a umierajú zatiaľ viac členovia Sedmičky. Nesklamal však Homelander, ktorý je stále najnevypočítateľnejším prvkom seriálu a Antony Starr sa vďaka tejto úlohe stane tým, čo má v priezvisku po odčítaní jedného erka. ()

Velká jízda (2020) (S02E01) 

"A differently abled member of the Seven. We're gonna poll through the roof with millennials. Inclusion's a big priority to them right now. And then I think we find an ethnic or female or, fingers crossed, an ethnic female to replace the Deep, and we're golden." Úvod vlažný až do chvíle, kým sa Homelander nepripojil k ikonickým záporákom so slabosťou pre mlieko (Anton Chigurh, Hans Landa, Alex z Clockwork Orange...) a neupgradeoval Blindspota na Blindeafspota... ()

Ze zálohy s tisícovkou rytířů (2020) (S02E03) 

"You know, I had a great breakfast with your wife this morning. Pancakes. Mmm. Delicious." "Yeah? Eat this, motherfucker." Po vlažnejšom štarte druhej série seriál opäť eskaluje tempo. Vought je pod tlakom, predstavil sa Homelander junior, pompézne sa vrátil Deep, len aby z toho na konci bol ďalší jeho prepadák, po prvýkrát sa seriózne v akcii predstaví Stormfront počas konfrontácie sedmičky s Boys a superteroristom... ()

Nic z našeho světa (2020) (S02E04) 

"It's not even gay if it's with yourself." Po predchádzajúcej skvelej epizóde došlo opäť k spomaleniu tempa. Pozitívom boli opäť scény s egocentrikom Homelanderom, ktorý sa prostredníctvom Doppelgangera vyrovnával so "stratou" svojej dvornej dojky Madelyn. A popritom ešte zo zákernosti stihne vyparátiť verejný coming out Maeve a žiarliť na úspech Stormfront. Naopak scény Billyho a Beccy, napriek tomu, že boli neporovnateľne očakávanejšie a pre dej dôležitejšie, pôsobili uťahane. Song epizódy: Billy Joel - We Didn't Start The Fire. ()

Už musíme jít (2020) (S02E05) 

"Don't be a pussy... laser my fucking tits." V sedmičke to znova vrie... Medzi Maeve a Homelanderom, Stormfront a Starlight a konečne aj mezi Homelanderom a Stormfront s prekvapivo štýlovým finále. Zápletka okolo Homelanderovho prúseru s mŕtvym civilom a poklesom popularity bola fajn. Butcher sa psychicky stále zbiera po predchádzajúcej časti dokopy a konečne sa trocha pripomenie aj Black Noir. Snáď sa konečne vzchopia a niekam konečne posunú aj postavy Deep a Kimiko, ktorí stále vrávorajú na pomyselnom dne. Btw, Dream On v závere mi nuklo vtieravú myšlienku, majú The Boys najlepší seriálový soundtrack všetkých čias? ()

A dveře jsou pryč (2020) (S02E06) 

“FBI? Get real. You're not even American. What, is he even hurt? What is this, some kind of a scam?” “If I wanted to boost some wheels, it wouldn't be a fսcking Hyundai, you daft cսոt.” Skvelá (trocha osobnejšia) časť, v ktorej boli odhalané viaceré udalosti z minulosti, pričom zaujímavo boli spracované prakticky všetky dejové linky. Podarené bolo balansovanie medzi vinníkom a obeťou medzi Lamplighterom a Frenchiem, rovnako ako okolnosťami vynútený tandem Butch a Starlight. Zo Stormfront sa vyprofilovala Nazifront, ktorá si úspešne naďalej obmotáva nevypočitateľného Homelandera okolo prstu. Návštevu Sage Groove Psychiatric Hospital sprevádzalo predstavenie mnohých bizardných postavičiek, z ktorých niektoré ešte zjavne nepovedali posledné slovo. ()

Ten dělá to a Butcher zas tohle (2020) (S02E07) 

"This is your last chance to be a hero again. Come on, I mean, do you-you want to be the cuck or do you want to be the... guy who fucks the wife?" Butcherov tatko (straight outta Middle-earth), rozpálený Lamplighter, náhradná máti Stormfront, záchranár Hughie, anafylaxia na orechy a vybuchujúce hlavy. Druhá séria vrcholí vo veľkom štýle... ()

Co já vím (2020) (S02E08) 

Butcher: "Remember what I told you." Homelander junior: "Don't be a cunt." Druhá séria končí dosť podobne ako úvodná, a to konfrontáciou Butchera s Homelanderom. A opäť dochádza ku kolaterálnym škodám, tentokrát pre zmenu na Butcherovej strane. Homelander junior naplno prejaví svoje "supe" alterego, takže nahrádné rodičovstvo Stormfront nemalo veľmi dlhé trvanie... Btw, Becca bola (aspoň pre mňa) dosť otravná postava, takže je to vlastne všetko win-win. To, ako Stormfront flagrantne osciluje medzi členstvom vo Vought a Boys je ťažko uveriteľné aj na pomery satirického komiksu, ale čert to ber, stále je to slušná zábava... ()

Payback (2022) (S03E01) 

"You know, calling you an asshоlе is an insult to assholes." Tretiu sériu odštartoval vskutku svižný otvárak. Predstavenie Termite-a bol asi to najšialenejšie, čo som doteraz v seriáloch a filmoch videl. ()

Jediný muž na nebi (2022) (S03E02) 

“I'm stronger, I'm smarter, I'm better! I AM BETTER!” Tretia séria má, aspoň zatiaľ po úvodných častiach, nakročené k superlatívu “najlepšia”. Dejovým zvrat, v rámci ktorého Butch prekračuje Rubikon a stáva sa (dočasne) supe je skvelý. Ponúka totiž veľký potenciál pre morálne dilemy, kam až môže kľaďas v boji so záporákmi zájsť, aby sa záporákom nestal aj on sám… ()

Úžasná pětiletka (2022) (S03E04) 

"Is your idiot brain getting fucked by stupid?"  Ktokoľvek stál za touto epizódou niekoľkokrát flagrantne vystavoval svoj fetiš na dildá, ktoré sa počas svojej premiéry v seriáli neobjavili v jednej, ale dokonca hneď v dvoch úplne nesúvisiacich scénkach. To, či opakované zábery na holé chlapské prdele s tým mal nejaký súvis radšej prenechám na psychoanalytika. Napriek tomu včetkému to aj tak predsa bola koorevsky podarená epizóda... ()

Herogasmus (2022) (S03E06) 

"Buddy, you think you look strong? You're wearing a cape. You're just a cheap fucking knockoff." " Oh, no, no, no. I'm the upgrade." Zlomová epizóda seriálu. Tvorcovia v 22. časti doručili presne to, na čo sa doteraz čakalo a na prekvapenie si to nenechali ani na finále tretej série. (Takmer) Všetky dôležité postavy hodili do suda pušného prachu a odpálili rozbušku. Následovala tak šialená akcia s (pre The Boys osobitným a nenapodobniteľným) mixom napätia okoreného bizarným humorom, tentokrát v štýle stretu nezastaviteľnej sily s nehybným objektom... ()

A nyní svíčka, která ti posvítí na cestu do postele (2022) (S03E07) 

Po predchádzajúcej časti sa tempo prirodzene trocha spomalilo. Presnejšie povedené, scény páru Kimiko a Frenchie ju dosť spomaľovali a to až tak nápadne, že mi začínali vyslovene liezť na nervy. Inak to bolo tentokrát dosť o spomínaní, spomínal Butch, Black Noir a dokonca aj Soldier Boy, ktorý si v závere spomenul na svoju 40 rokov starú ejakuláciu a zabudnutého synátora. Ten má prekvapivo vrelý vzťah k agrikultúre, obzvlášť k dojeniu a konzumácii čerstvého kravského mlieka... ()

Bezuzdná zuřivost (2022) (S03E08) 

"Hey, Maeve. Good to see you again. Glad you're okay." "It's like you wear a neon sign that says, "Raw dog me, I'm a bottom."" Po konci finálnej časti tretej série mám trocha pocit, že sa diváci ocitli v rovnakej pozícii, v akej si Maeve predstavovala Hughieho. Epizóda Herogasm asi hold nastavila latku až príliš vysoko. Scorched earth. Dookola sa síce o tom rozpráva, ale nakoniec nám bol naservírovaný "len" Black Noir s okom Maeve, avšak na záver, inak dosiaľ najlepšej série, sa to zdá byť trocha málo. Ústredné postavy zostali totiž aj pre tentokrát viacmenej nedotknuté. A navyše finálny superfight bol neuveriteľne otravne zostrihaný. Ktorého mantáka napadlo prestrihávať toľko očakávaný finálny súboj s Homelanderom scénou, v ktorej Kimiko masakruje dvoch zbytočných noname-ov? Zápletka superrodiny s komplikovanými vzťahmi medzi superdedom, supersynom a supervnukom ale bola zaujímavá, otvorený koniec pritom nevylučuje ich opätovnú vzájomnú konfrontáciu v budúcnosti. Butcherov výrok,"With great power comes the absolute certainty that you'll turn into a right count.”, ktorý zaznel pár častí dozadu, sa zdá sa naplnil... ()

U nás rudý prapor stále vlaje (2024) (S04E03) 

Na pomery seriálu priemer, na pomery tejto série predsalen zlepšenie. Scény Ryana, či už v nich bol Butcher alebo Homelander, boli vďaka emóciám to najlepšie, čo táto časť ponúkla. Zvrátenou “zábavkou” bolo aj šialenstvo na ľade. Hughieho do očí udierajúci plot armor, keď Homelander so svojím super zrakom síce dokáže ostatným odčítavať srdcovú frekvenciu, ale nedokáže zaznamenať cez mriežku v potrubí vyplašeného votrelca až dokým mu nezačne kvapkať na róbu, trocha pokazila dojem z akčnej pasáže. K tomu útržky z minulosti, ktoré dodávajú trocha hĺbky ženským postavám Hughieho máti a Firecracker. Chýba tomu však nejaké skryté eso, ktoré by výraznejšie zamiešalo kartami, podobne ako Soldier Boy či dočasné Véčko v minulej sérii. ()

Súvisiace novinky

Banda fasuje další spinoff o známých postavách

Banda fasuje další spinoff o známých postavách

28.07.2024

Čtvrtá série končí a poslední pátá sezóna úspěšného seriálu Banda nás čeká v roce 2026. Seriál si skrze odlehčený přístup ke komiksovým hrdinům, zábavné postavičky a v neposlední řadě nechutně… (viac)

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (viac)

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama