Reklama

Reklama

Annabelle 3: Návrat

  • Česko Annabelle 3 (viac)
Trailer 3

Príbeh o zlovestnej bábike zo sveta filmov V zajatí démonov prichádza vo svojom treťom pokračovaní. Tentokrát sú démonológovia Ed a Lorraine Warrenovci pevne odhodlaní zabrániť ďalšiemu nešťastiu a zlom posadnutú bábiku si prinášajú do svojho domu. V uzamknutej izbe, plnej artefaktov, ju s požehnaním kňaza bezpečne uložia za posvätené sklo vitríny. Čaká ich však nekonečná noc hrôzy, lebo Annabelle prebudí zákerných duchov v miestnosti, ktorí si vyhliadli novú obeť – desaťročnú Judy, dcéru Warrenovcov, a jej kamarátky. (Continental Film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (317)

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí Psycha sa niektorí ľudia báli sprchovať, po Čeľustiach plávať v mori. Po Blair Witch stratili chuť na dlhšie prechádzky v lesoch mierneho pásma a po Upírovi z Feratu šliapnuť na plyn. Dúfam, že niekto napíše knihu alebo štúdiu o podmienených reflexoch viažucich sa na kinematografiu, môžem prispieť vlastnou skúsenosťou - po Annabelle 3, ak niekomu spadne na podlahu ťažšia minca a začne sa niekam kotúľať, napr. smerom ku mne, dostanem anafylaktický šok. Duchárska vlna posledného desaťročia je nepochybne silne ovplyvnená estetikou krátkych strašidelných videí - fejkových i skutočných - ktoré v ohromnom množstve kolujú internetom. Túto "novú vlnu" vítam, možno konečne režisérov naučí poctivo budovať atmosféru, keď už nemôžu pracovať s vnútornosťami. Jedna hviezda dolu za prebytočného vlkolaka. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Manželia Warrenovci odchádzajú na výlet a svoju dcéru Judy (Mckenna Grace) nechávajú doma s Mary Ellen (Madison Iseman), ktorá má na ňu dávať pozor. Po odchode rodičov príde na návštevu aj Daniela (Katie Sarife), takže si dievčatá naplánujú spoločnú zábavu. Svetoznáme múzeum plné prekliatych predmetov v dome Warrenovcov je pod zámkom, ale keďže sa v dome nachádzajú len tri bezbranné dievčatá, nájdu si démonické sily čoskoro cestu von. - Od série, ktorá má pri každom príspevku iného režiséra, je asi treba očakávať velmi kolísavú kvalitu jednotlivých filmov. Na dvojke ma najviac bavili výkony detských herečiek. Presne tento aspekt je aj najsilnejšou stránkou trojky, keďže Mckenna Grace strčila s prehladom do kapsy svoje staršie kolegyne a dokonca si dovolím napísať že aj hororových veteránov Patricka Wilsona a Veru Farmigu, ktorí v tomto filme vyzerajú, ako keby im pred tvárou okrem kamery stál aj niekto kto na nich mieri glockom. O Mckenne ešte budeme počuť velké veci, rovnako ako o Garym Daubermanovi, ktorý možno do žánru neprináša vela nových vecí, ale na druhej strane vie, čo od hororov mainstreamoví diváci vyžadujú, takže fakt, že sa za necelých päť rokov vymakal z nikoho na zvučné meno v hororovom žánri, nie je až taký prekvapivý. + Mckenna Grace + Vera Farmiga + Patrick Wilson + herečka z Tales of Halloween a Goosebumps 2 ()

Reklama

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Komentář obsahuje lehké (?) spoilery. Už mě unavují "super nebezpeční" duchové, kteří štěkají, ale nekoušou, a stejně tak mě unavuje promarněný potenciál Annabelle. Jako já chápu, že nemůžu čekat hromady mrtvol, když se ve filmu objeví 6 postav (přičemž 3 tvoří Nesmrtelná Rodinka), ale aby nezemřel vůbec nikdo, a aby k zastavení Annabelle stačilo přibouchnout sklo, tak to mě vážně dožralo. Že by pokus o horor pro celou rodinu? To, že se třetí "Annabelle" vydala spíše cestou "Conjuringu", jí sice prospělo (minimálně, co se atmosféry a jako struna napínavých momentů týče), ale když se o "nejlepší" momenty stará mamlasoidní polo-kluk, tak je něco špatně. Hodnocení universa od nejlepšího: C2 - A3 - A2 - C1 - A1; zbytek jsem neviděla a vzhledem k průměrnosti možná ani neuvidím. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Třetí díl logicky pokračuje v příběhu dvou předchozích dílů, ale s tím rozdílem, že z toho tvůrci místo duchařského hororu udělali takový skoro soft teen horor, u kterého se místy spíš bavíte, než děsíte. I tak si ale za ten nenápadně nápaditý posun film vysloužil tři pohodové hvězdy. Je to trošku jiné, než byste čekali, ale v rámci třetího dílu je to vlastně krok dobrým směrem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Uvedomujem si, že všetky rip-offy zo sveta Conjuring začínajú byť na jedno brdo, ale mne to nevadí. Naopak oceňujem, že napriek priemerným scenárom (treba si uvedomiť, že Annabelle 3 je od chlapíka, ktorý kedysi napísal Vraždiaceho primáta) je zachovávaný istý vyšší štandard, aký v žánri rozhodne nie je zvykom. Prejavuje sa to najmä prostredníctvom hercov (ktorých si odvážim pokladať za kvalitných), atmosféry (ktorá je fakt zakaždým pekne hustá a temná) a ľakačiek (ktoré sú síce očakávané, napriek tomu zakaždým fajn premyslené). ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (18)

  • Když Judy sedí u televize a jí pizzu, nemůže najít ovladač, který hledá, protože se televize začala sama ovládat. Tato situace se objevila i ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (poliivka)
  • Natáčelo se od 15. října do 14. prosince 2018 v Kalifornii a v Georgii. (Varan)

Súvisiace novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (viac)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (viac)

Reklama

Reklama