Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volanie divočiny rozpráva príbeh Bucka, psa hýčkaného svojim pánom i jeho rodinou. Jeho život sa však celkom zmení vo chvíli, keď je zo svojho domova v Kalifornii unesený obchodníkmi so psami, ktorí ho predajú do mrazivej divočiny kanadského Yukonu počas vrcholiacej zlatej horúčky na Klondiku. Tu je svojimi novými pánmi nútený v psom záprahu ťahať hlbokým snehom ťažké sane. Vďaka svojej nezlomnej vôli dokáže Buck v týchto drsných podmienkach prežiť. Našťastie sa mu nakoniec podarí ujsť a nájsť nového priateľa, samotárskeho dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zistí, že vďaka svojim prirodzeným inštinktom dokáže v nehostinnej divočine nielen prežiť, ale dokonca v tomto novom a slobodnom živote nachádza aj potešenie. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (295)

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemná dobrodružná podívaná. Volání divočiny je ten typ filmu, na který se může kouknout celá rodina a ve výsledku budou všichni spokojený. Má to krásné záběry, sympatické hrdiny, dobré tempo, a správnou atmosféru. Harrison Ford a Omar Sy odvádí velmi dobrou práci a jejich výkon se mě líbil. Jediný problém, který s filmem mám je ten, že je plný digitálních triků, které bijí dost do očí. Chtělo by to více reality, a méně jedniček a nul. Volání divočiny je hezký rodinný film, pro všechny. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

S dosť drsnou predlohou má tento family friendly komerčný film spločného pramálo, ale ako samostatné dielo určite zaujme a "zahreje" na duši. Nádherné Kaminskiho zábery rozhodne stoja za návštevu kina, fragmentarizovaný príbeh už menej, ale skrátka tá príroda nedostatky scenára, aspoň v kine, prebije. CGI sa v spojitosti s týmto filmom bude omielať asi viac než návrat Harrisona na plátno. Mne osobne ale vadili viac tie okolité digitálne veci typu lavíny a neuveriteľne odfláknutého požiaru, než prevedenie Bucka. No a body navyše za Caru Gee, ktorú mám medzi svojimi obľúbenkyňami vďaka The Expanse a tak nejak by som s ňou chcel randiť. ()

Reklama

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Jack London je kráľ! Len škoda, že v tomto prípade je kráľom digitálne spotvoreného a obsahovo vykastrovaného kráľovstva. Osobne nerozumiem neustálej snahe novodobých producentov prispôsobovať literárnu klasiku (jednoduchým) potrebám popkornového diváka. Nezniesla by cieľová skupina smrť niekoľkých psích hrdinov? Ale kašlať na to, dnes mám dobrú náladu, dám tie štyri hviezdy z nočnej oblohy okolia severného polárneho kruhu... ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Hezká rodinná záležitost. Na první dobrou vysloveně film, u kterého víte, že žádný žánr by na něj neseděl víc, než ten rodinný. Celé je to hrozně hezké, dá se na to bez problémů koukat, má to dobrý námět, příběh, dejme tomu i zpracování, samozřejmě je v tom i Harrison Ford, kterého každý fanoušek musí ocenit. Jenže je to všechno strašně umělé. Nejen ta smečka psů, ale i ta krajina. Celé je to tak barevné, že to snad nemůže být pravda. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

On od něj dostane volnost k uplatnění vrozených instinktů a pudů, ten o něco méně zablešený na oplátku dostane to, v co už na sklonku života nedoufal (a teď nemyslím suchý únor). Hodnocení této family-friendly verze klasiky Londona se bude odvíjet od toho, jak přijmete technický koncept zobrazení psovitých šelem a jejich polidštění. Hledejte na tom to pozitivní. Mohli třeba mluvit.. ()

Galéria (144)

Zaujímavosti (6)

  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)

Súvisiace novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (viac)

Reklama

Reklama