Reklama

Reklama

Ako to už často býva, dramatické udalosti začínajú väčšinou veľmi nenápadne. Mladý a ambiciózny manažér Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadriadených jednoduchú úlohu. Priviezť zo sanatória pána Pembrokea, nenahraditeľnú hlavu ich spoločnosti. Liečebňa, kam sa pred časom uchýlil a podľa posledného odoslaného listu sa z nej ani nechce len tak rýchlo vrátiť, sa nachádza v zastrčenom kúte švajčiarskych Álp. Jej personál tu poskytuje životom a prácou vyčerpaným boháčom špeciálnu očistnú liečbu. Ale ponúkané zázračné procedúry možno nie sú tak úplne bežné a pobyt tu až tak úplne dobrovoľný... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 5

Recenzie (498)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem přesvědčený, obzvlášť podle ohlasů, že se mi Lék na život bude líbit. Ale bohužel cítím jen respekt k tak svéráznému dílu, i když mě místy ukrutně nebavilo a rozhodně mám pocit, že všechno, tedy co do scénáře a struktury, v něm mohlo být lepší. Verbinského režie samozřejmě skvělá, i když jen na úrovni zvládnutí jednotlivých scén. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Tento film má být poctou 70kovým gore hororům. Jeho délka tomu ale neodpovídá. Opravdu se to táhne. Atmosféra je ale místy dobrá. Ani bych neřekl, že to dělal Gore Verbinski, je to dost komorní na jeho poměry. Celé to táhne Dane DeHaan jako pacient této pochybné léčebny. Postupně odhaluje jejich nekalé praktiky a snaží se odtamtud dostat. Děj je místy předvídatelný, ale je tam pár zajímavých zvratů. Rozhodně to ale mohlo být kratší. "Baron si vzal vlastní sestru." ()

Reklama

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Hudba, příběh, nápad, herci a prostředí jsou na jedničku. Ale některé scény jsou jako z déčkového rádoby hororu. Možná kdyby se to trochu zkrátilo a ubylo tím nepotřebných scén, bylo by to lepší. Také by neuškodilo trochu víc vygradovat napínavé scény. Konec naprostá zmatlanina, ale jinak hodně originální film. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $8,106,986 Tržby Celosvetovo $26,620,002▐ Gore Verbinski sa proste nevie predať. Má to nejaké zaujímavé atribúty, je to poctivo chladné, miestami temné, lokácie v horách na zámku priam dokonalé (podobne sa takto vedel predviesť v horore Kruh) pre ponurú atmosféru ale je to využité len tak na poli, ono by to chcelo aj lepší dejoví spád, je to strašne pomalé, dokopy sa tam skoro nič nedeje na tej prepálenej dĺžke. Herecky slušné ale viac než na priemer to nesiaha. /60%/ ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

PURE JOY! Ďakujem tomu samovrahovi, ktorý dal štyridsať mega duu Verbinski&Haythe, aby nakrútili takúto okázalú poctu starým hammerovkám. A Cure for Wellness je raritný film - má pompu prvotriednej áčkovej produkcie (tá nádherná kamera!), nie je tu žiadne otvorené žmurkanie na diváka, napriek tomu to má všetky poctivé atribúty gotických hororov ako preexponované postavy, prekombinovaný mysteriózny príbeh spájajúci minulosť a súčasnosť a hlavne šialené za vlasy pritiahnuté zvraty, ktoré vrcholia vo fenomenálnom wtf závere, ktorý väčšina divákov nerozchodí, no ja som mal na tvári široký úsmev ako pri čítaní Lovecrafta. Už tu k dokonalosti chýbali len Vincent Price alebo Christopher Lee v hlavnej role (a pravdaže kratšia stopáž). ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (14)

  • Vlaková stanice v horách, na kterou Lockhart přijíždí a ze které je následně odvezen autem do lázní, je Oberhof Bahnhof. (TheMergar)
  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)
  • Ve filmu měla být původně i scéna, kdy je hlavní hrdina ponořen do nádrže s vodou a hlavou se mu míhají vize. Nakonec byla z filmu vystřižena. [Zdroj: refresher.cz] (pornogrind)

Súvisiace novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (viac)

Reklama

Reklama