Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan (40) má  tri deti a aby zabezpečil svoju rodinu, chodí pracovať do Nemecka. Počas návštevy doma cez Vianoce zistí,  že jeho najstarší syn Adam je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Chlapec je zapletený do šikanovania a usmrtenia spolužiaka. Otec sa rozhoduje, čo by mal spraviť. Spolu s manželkou Zuzkou pri tom začnú zisťovať skutočnú pravdu  o svojom synovi, o svojej rodine, o sebe samých a aj o spoločenstve okolo seba. (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (156)

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

[KVIFF 2019] Mimo můj program. Ale skrze hodnocení a ovací nešlo odolat a odmítnout. A tak se vracím na své milované Slovensko. Do země, kde filmy už pomalu dělají lepší než u nás. A nyní si trumfli na klenot. A ten dle mého září jak jen to jde. Sledujeme otce od rodiny, který je vlastně doslova od rodiny. Přifrčí domů oslavit Vánoce, ale pravicový extrémismus mu to nedovolí. Ale ono ani nejde vyloženě o něj. Prostě jde o nebezpečí, které ani není vyloženě jmenováno. To cením. A poté přichází sociální drama. No a já jsem prostě doma. Vzpomínám na svůj milovaný Hon a říkám si jak se s tím tvůrci zde dokázali jinak vyrovnat po svém. Eskalace, mini zvrat. No nádhera. Jenom se divím a užívám si. Konec už sám za sebe skončí tak nějak jak má. Ale já nevím jestli jsem na to připraven. Bohužel. Ale to nic nemění na faktu skvělosti. Víc tohoto. Slovensko dýchej! ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých najzaujímavejších slovenských počinov, za poslednú dobu. Je naozaj smutné sledovať, ako ho ľudia v kinách obchádzajú, ale čo sa dá robiť. Casting sa podaril, čo sa týka scenára, v istých momentoch som mal práve kvôli replikám problém hercom uveriť (Niektoré repliky zneli ako okopírované z wikipedie a nie, nevyzeralo to ako zámer). Vizuálnu stránku spríjemňujú perfektne komponkvané zábery, ako napríklad klikovanie na fare. Nech je svetlo tak isto dopláca na svoju túhu byť aktuálnym filmom po všetkých stránkach a tak komentuje všetky súčasné neduhy spoločnosti. (homosexualita,imigranti, korupcia, chudoba, závislosť na moderných technológiách) a tak stále odbiehame od ústredného motívu, motívu udržateľnosti rodiny pokope, problému výchovy detí počas dospievania a zároveň finančného zabezpečenia rodiny. Takéto odbiehanie potom v závere vyvoláva pocit nedopovedanosti, divák sa môže cítiť ochudobnený. Hlavný motív sa poslednými zábermi(že ja to mám úprimne rád tieto posledné detailné zábery vo filmoch) uzatvára. Ostáva však mnoho nedopovedaného, rovnako ako aj otázka, či bol hlavný motív dostatočne rozvinutý a "nosný" aby uspokojil potreby diváka. Ja v takomto zakončení nachádzam jeho krásu, lebo také zakončenia vítam. Preto plne chápem aj opačné stanovisko. ()

Reklama

Majkak 

všetky recenzie používateľa

Slušně budované drama jedné slovenské rodiny, která toho příliš nenamluví. I s těmi málo slovy oba manželé tak nějak cítí, že mladá náckovská parta není nejlepší volba pro jejich kluky. Kluci jsou ale pod tlakem, buď parta, anebo vyloučení na okraj. Perou se v nich rodinné tradice, způsob venkovského života a současně identifikace toho, co by mohlo vést k průšvihu. Na rozdíl od svého otce nepovažuje Milan období slovenského státu za nejlepší dějinnou kapitolu Slovenská. Snaží se i kluky vést k tomu, aby si nenechali vypláchnout mozek místními bojůvkami. Milan přitom není měkkota a miluje své zbraně, přesto mu z nich nevyšiluje. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Milan Ondrík je naozaj dobrý herec, ale mal by zájsť k logopédovi, pretože doteraz sa nenaučil artikulovať a odsýpa slová, ako by to chcel mať čo najskôr za sebou. Alebo nech ho nechajú hovoriť v tej nemčine, tam mu to šlo pomalšie. Príbeh je za mňa dobre zasadený do dedinského, komorného prostredia, kde má ešte stále najväčšie slovo farár. A to ani dnes nie je ďaleko od reality, takže v tomto ohľade je názov filmu mimoriadne trefný. Dejovo ma to zaujalo, len ten koniec mohol byť viac prepracovaný a vyhrotený, pretože týmto záverom vlastne ostal len pri odkaze, pri tom, aby sa divák zamyslel. Lenže dala sa z toho vytĺcť aj poriadna dráma či thriller. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Zase to spravili tak, aby cirkev a farár si umyli ruky akože oni nič On niečo zisťoval, tak mu povedali a všetko je ok a za smrť si môže sám. Film vlastne skončil otvorený bez vyriešenia a zbytok je na každého fantázií ako si domyslí. Hlavné je aby nemohla cirkev a jej duchovní namietať, že ich očiernili, ale keď ich velebia, tak až za hranicu reality, či pravdy. Buď chýba na konci dotočených minimálne 15 minút filmu, alebo bude pokračovanie a všetko spomenuté je dôvod prečo som nedal 4*. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (11)

  • „Je to příběh obyčejného člověka, jednoho z miliónu, kterému se navzdory jeho dobrým úmyslům udělat pro svou rodinu to nejlepší, všechno pokazí,“ řekl režisér Marko Škop. (SONY_)
  • Úvodní scény se točily před německým zámkem Hohenschwangau a jedna z finálních scén filmu v prostorách Slovenské televize v Mlýnské dolině. Technický sklad v budově Slovenské televize si režisér filmu zvolil jako vhodný prostor pro policejní úřadovnu. (SONY_)
  • Ondrík hrá na začiatku filmu hru "War Thunder". (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (viac)

Reklama

Reklama