Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Vlastne som v skutočnosti nečakal, že Feig natočí tak pekný vianočný doják, a nečakal som to až do úplného záveru, pretože ono sa to tak ani väčšinu stopáže netvári. Blúdenie uličkami a ulicami (snáď 70 percent scén je exteriérových), oddychová zábava a jednoduchá, otvorená multikulti (resp. remain eu) agitácia, výstižne reflektujúca súčasný Londýn, taký, aký v súčastnosti je; rôznorodý, plný rôznych ľudí, plný ľudí. A potom sa to dopracuje k záveru, ktorý sa dal čakať, ale nečakáte ho, viete jak to myslím. A Emma Thompson a Emilia Clarke sú najroztomilejšia juhoslovanská prisťahovalecká rodinka ever. Určite sa k tomu ešte niektoré Vianoce vrátim, rovnako ako k Serendipity, alebo Láske cez internet. Slza na krajíčku. Vo vianočnej atmosfére za 4*. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Je to velmi zvláštní film, rozhodně bych ho nepřirovnával k žádné Lásce nebeské, Deníku Bridget Jonesové a dalším britským romantickým komediím, dokonce bych ho do tohoto žánru ani nezařadil. A to jak to Emma Thompson krásně vymyslela a napsala, mě až dojalo. Navíc písničky George Michaela, stříbrná neděle a překvapení od mojí holky, že nám sehnala poslední dvě vstupenky do vyprodaného kina. Takže nemohu hodnotit jinak než plným počtem. ()

Reklama

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Tak, co si budeme povídat. Jde o slabší film svého "druhu", který ale z průměrného scénáře vytáhlo skvělé obsazení. Zápletku jsem měl už v polovině filmu hotovou, nicméně to čekání na rozuzlení bylo vcelku příjemné. I když, Paul Feig je velice průměrný režisér. Škoda, lepší ruka mohla z tohodle filmečku vytáhnout mnohem, mnohem větší zážitek. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době mám pocit, že mě už málokterý film dokáže překvapit. A zrovna Last Christmas se to podařilo dvakrát, jednak jsem byla velmi příjemně překvapena, jak se vlastně bavím, jak se na to příjemně dívá a jak je to dobře obsazené a pak se musím přiznat, že ten plot twist na konci mě zastihl zcela nepřipravenou. Ve výsledku musím hodnotit jen a jen kladně. 4* ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

S týmito romantickými komédiami už je problém. Je ich strašne veľa a väčšinou je všetko na jedno brdo. Odlišujú sa iba hercami a dejovou linkou, ktorá však ide podľa osvedčenej šablóny. Tento prípad je však iný. Nielenže tu hrá perfektná Emilia Clarke, ktorá svojej postave dokázala vdýchnuť svoj jedinečný šarm a takú milú rozkošnosť, no i príbeh je trochu iný. Bolo vidno, že sa snažil prísť s niečím iným, v tomto kontexte sa niesol napríklad aj záver. Také horkosladké, tak akurát. Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)
  • Tento film využíval stratégie udržateľnosti na zníženie emisií uhlíka a dopadu na životné prostredie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama