Reklama

Reklama

Robinson Crusoe

  • Česko Robinson Crusoe (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film na motivy románu D. Defoa. Příběh nejslavnějšího trosečníka všech dob. Zchudlý Robinson Crusoe v sebeobraně zabije svého soka v lásce a proto musí prchnout ze země. Opouští rodné Skotsko i milovanou ženu na palubě obchodní lodi, ta ale v prudké bouři ztroskotá a on jediný přežije. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (160)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Filmová adaptácia rovnomennej povinne čítankovej klasiky. Čo sa tíka filmu samotného nemôžem povedať, že by ma nudil počas celého trvania no väčšina času bolo len mútenie kalnej vody. Zarastený Brosman so svojími citovými výlevmi ma ako Robinson absolútne nepresvedčil. Už samotná kniha popisuje zvrátenosť civilizácie a jej neochota akceptácie iných kultúr. A keďže film sa v obrazoch, ako prvé naučené slovo bolo Pane, neakceptácia cudzej viery či potlačenie miestnych spôsobov na úkor "civilizovanosti", dodržiava už klasiky hovorí to niečo o našom vnímaní sveta. Celkovo film hodnotím ako stratu času. Určite sa vo filmových spracovaniach na rovnakú tému objaví aj lepší snímok. ()

krysarr 

všetky recenzie používateľa

Po druhem zhlednuti zvedam ze tri na ctyri. Ano, je to splacane a s knihou to ma spolecne tak jmeno a trosecnika, ale i pres ten prapodivny konec se na to vlastne koukat da a kdyz si odmyslim fakticke chyby, kterych se tam najde dost (stale tlusty a hladce oholeny Patek je asi videt nejvic), tak me to vlastne docela bavilo :-) ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Když na pustém ostrově ztroskotá Bond, James Bond, nikoho snad nemůže překvapit, že se jeho zprvu macGyverovsky kutilský pobyt nakonec zvrhne v akční spektákl v "Rambo" stylu. Z postav se věrohodně chová jedině pes, pánové mají psychické stavy jako při zvlášť obtížném klimakteriu a pan Defoe by se podivil, jak daleko se scénáristova mysl dokázala zatoulat od předlohy. Na druhou stranu: na Brosnana se dá koukat, pokud je divák žena či gay a vlastně jsem se ani moc nenudila. Vcelku nezávadná odpočinková podívaná, když člověk nemá k dispozici žádnou lepší činnost a dloubání v nose už ho omrzelo. 55% ()

Job29 

všetky recenzie používateľa

Velice napínavý příběh, plný dobrodružství, kamarádství. V hlavní roli Pierce Brosnan. Trochu jsem si ho zarostlého neuměl představit. Nečekal jsem podle hodnocení nic extra. Opak byl pravdou. Je to naprosto perfektní film. Sice se smutným koncem, zato s celého toho filmu mám dobrý pocit. A jelikož nehodnotím knihu a nebazíruju na tom co bylo v knize a co ne. Dávám takto ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Táto adaptácia ma strašne sklamala. Film sám o sebe nie je zlý, je dobrodružný, akčný, zábavný atď. Lenže ja som čakal spracovanie románu od Daniela Defoea a dostal som toto. Film sa len málo drží dejovej línie knižnej predlohy. Nesadlo mi ani obsadenie. Brosnan hrá síce skvele a je to môj obľúbený herec, ale do tejto role sa jednoducho nehodí. Je to proste James Bond. A ten jednoduchý koniec je skutočne na smiech. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (6)

  • V čase 35:25 jde vidět z leteckého záběru na ostrov asi 20 chýší, které na údajně pustém ostrovu nedávají smysl. (DejvCZ)
  • Robinson Crusoe není vymyšlený příběh, skutečně se stal. Daniel Defoe ale některé okolnosti pozměnil, například jméno hrdiny, který se jmenoval Alexander Selkirk. Ten byl vysazen na ostrově Juan Fernandez, kde strávil 4 roky a 4 měsíce (1704-1709). V románu pobyl na ostrově 28 let. (M.B)
  • Na začátku při souboji Robinsona (Pierce Brosnan) s Patrickem (Damian Lewis) má Patrick rozseklou tvář, ale při každém záběru je rána jiná. Je méně krvavá než předtím nebo v menší než v dalším záběru. (Jimmy15)

Reklama

Reklama