Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jazero Lake Placid je vyhľadávanou turistickou oblasťou, pre dravcov je to však revír, ktorý musia chrániť, a z ktorého musia odstrániť všetkých konkurentov. Keď sa niekoľko turistov stane obeťou neznámeho ľudožrúta, je povolaná na pomoc skupina ľudí, ktorá ho má zneškodniť. Nebude to však jednoduché, pretože každý z nich je úplne iný - Kelly Scottová je paleontologička, ktorá má ale z prírody strach a svojho prvého výjazdu do terénu sa skutočne hrozí. Jej odpor k otvoreným priestorom rozčuľuje ochrancu zvierat Jacka Wellsa, ktorý by sa najradšej obišiel bez jej "pomoci". Tretím v partii je miestny šerif, ktorý chce netvora za každú cenu nájsť a zneškodniť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (235)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Hned zkraje menší vysvětlivka: Nejsou 4 hvězdičky jako 4 hvězdičky!!!;-) Kdybych musela vybrat nejlepší film o potvorách pochutnávajících si na lidském mase (a nemohla vybrat Spielbergovy "Čelisti"), zvolila bych právě "Jezero". Je to sice strašné béčko, ale díky neohroženému Billu Pullmanovi, MEGAsympatickému Oliveru Plattovi, solidně zvládnutému monstru a potápěči v úvodu filmu se řadí na vrchol všech béček tohoto typu. Zkrátka film, u kterého se příjemně pobavíte.;-) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Milé, hororové komediálne béčko, ktoré je natočené človekom, ktorý vie, ako na vec a ako nebrať veci vážne. Zohnal si k tomu prekvapivo hviezdne obsadenie a to je aj dôvodom, prečo si mnohí k nemu našli cestu. Ja som síce iba zapol telku niekedy v noci a zhodou okolností to začínalo, ale aj tak. Blbosť, ktorá v stave núdze môže potešiť. VIDENÉ ZNOVA 7/19: Tak musím zvýšiť hodnotenie, pretože aj som zabudol, že som tento film niekedy videl a bavil ma zrejme omnoho viac, než na prvýkrát. Perfektná zábava s parádnymi hláškami, béčkovými trikmi a super dvojkou Gleeson-Platt, ktorá by si zaslúžila samostatnú buddy krimi komédiu. ()

Reklama

Fallen_One 

všetky recenzie používateľa

Na pondělní noc jsem čekal film odpadních kvalit, ale příjemně mě překvapil. Ucházející, místy dobré herecké výkony, nepředigitalizované zvíře, uvěřitelný děj, klasická oddechovka - měly by jí dávat jako příklad. Sem tam se bojíte, dialogy se dobře poslouchaj a na Bridget Fondu a Natassiu Malthe se taky dobře kouká. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě, že to je blbost, když si bába v jezeře vykrmí krokodýla na velikost polovičního T-Rexe, ale to je přece úplně jedno. Bezvadně zvládnutá stopáž a veselé, často až parodické, obsazení dělá z Jezera velmi zábavný, ale často i napínavý, odpočinkový film, který myslím nikoho neotráví. Těch 56% mě ale zaráží, vždyť je to prostě prdel... 85% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Netradične komediálne pojatý horor o krokodílovi, ktorý terorizuje malé mestečko. Film sa vyhýba klišé o starostovi, ktorý by situáciu bral na ľahkú váhu a podobným otrepaným veciam. Vďaka krátkej stopáži sa hneď ide na vec a aj kompetentný celkom rýchlo začnú jednať a rozpúta sa lov na krokodíla. Nejak extra napínavý film nie je, ale hlavným kladom je množstvo komických postáv, ktoré sa medzi sebou neustále pošťuchujú. V tomto smere sú najlepší šerif Brendan Gleeson a bohatý expert na krokodílov Oliver Platt. Oko poteší nádherná a panovačná Bridget Fonda a celému to šéfuje charizmatický Bill Pullman. Vďaka krátkej stopáži nie je čas poriadne rozbehnúť ani romantickú líniu, ktorá je len naznačená. Ale aspoň film nenudí. Po technickej stránke to je stále v pohode akceptovateľné. Krokodíl je síce očividne digitálny, ale miestami vyzerá celkom pôsobivo. Pridať 20 minút na príbehu, popracovať trochu na napínavých scénach, možno pridať trochu viac gore scén a bola by to pecka. Takto je to ale príjemná jednohubka, ktorú som videl už aspoň 5 krát a rozhodne nie naposledy. 7/10. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (17)

  • V Španielsku sa film nazýval jednoducho Mandíbulas (v španielčine znamená "čeľuste"), ako pocta filmu Stevena Spielberga, pretože jeho film sa volal Tiburón (po španielsky "žralok") namiesto doslovného prekladu. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Jazva na čele Brittany Snow je skutočná, aj keď vo filme je výraznejšia. Brittany o svojej jazve uviedla: "Jazvu som si spôsobila, keď som mala 3 roky a spadla som na tehlu. Moja sestra ma mala na starosť, na chvíľu na mňa zabudla a potom som sa potkla, spadla som a rozbila som si hlavu. Rozhodla som sa, že ani neskôr nepôjdem na plastiku. Rozhodla som sa to prijať. Teraz si myslím, že mi to pridáva charakter. Páči sa mi to." (Arsenal83)

Reklama

Reklama