Reklama

Reklama

Dangal

  • India দঙ্গল (viac)
Trailer

Bývalý šampión vo wrestlingu Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) sa jedného dňa musel zmieriť s trpkými skutočnosťami:  že nikdy nevyhrá zlatú medailu pre svoju krajinu a že zápasením svoju rodinu neuživí. A tak sa so športovou kariérou nadobro rozlúči. Avšak sľúbil si, že sa svojho sna nevzdá a že zlato pre Indiu vybojuje jeho syn. No osud chcel inak a jeho láskyplná manželka (Sakshi Tanwar) mu namiesto synov porodila štyri dcéry. Ked' sa už pomaličky začal Mahavir so svojim nešťastím zmierovať, nečakaná udalosť spôsobí, že vo svojich najstarších dcérach, Geete (Fatima Sana Shaikh) a Babite (Sanya Malhotra), objaví zápasníckeho bojovného ducha. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

mám rád sportovní dramata a i když je Dangal o sportu,který mě míjí obloukem,tak sem se bavil víc než dobře.Celé je to líbivě natočené,dobře zahrané bez zbytečných přehrávání a na tak ohromné - skoro tří hodinové - ploše nemá prakticky hluchá místa.Celkem by mě zajímalo,jestli i v reálu byl finální zápas takhle dramatický...80% ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Dangal navazuje na tradici indických filmů, které dokáží v některých případech prokázat, že i BOLLYWOOD dokáže vytvořit film, který je po řemeslné stránce takřka dokonalý. Dangal má však ten problém, že zápletka a její vyvrcholení je predikovatelná již od prvních minut, což divákovi jednoznačně ubírá na jinak skvělém zážitku. 80 % Celosvětový příjem k 14. 11. 2019: $302,895,451, což je 30,29 násobek rozpočtu ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku jsem si myslel, že to bude prostě jen obraz jedné těžko fungující rodiny, kdy otec je dost magor na to, aby chvílemi svou dceru i mučil, ale nakonec se ukázalo, že to je strhující i lidské sportovní drama, které na konci nabralo takové tempo, že jsem v podstatě ani nedutal. Krásné finále a skvěle natočené zápasy. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na Dangal som sa dlho tešil, keďže v Indii pútal tento film obrovskú pozornosť - a musím napokon uznať, že oprávnene. Veľmi pekný film inšpirovaný skutočnými udalosťami ma veľmi bavil a tie 2 a pol hodiny ušli ako voda. Dokonca som si zopár krát aj poplakal od dojatia, ktoré zrejme minie v tomto príbehu málokoho. Napriek tomu, že aura tohto filmu je viacmenej dosť "disneyovská", tak ani tá bollywoodska stopa v tom našťastie nebola až tak zanedbateľná. Nepatrím medzi fanúšikom zápasenia, takže neviem posúdiť autenticitu samotnej techniky súbojov, no mne osobne sa to celkové stvárnenie veľmi pozdávalo - a to ako po dramatickej, tak aj športovej stránke. Hoci ako som zistil pri čítaní Geetinho životného príbehu, tak niektoré veci boli až nadmieru zdramatizované, okrem iného aj mnohé faktické neprenosti ohľadom jej účinkovania na Commonwealth Games 2010. Ale samozrejme, celková pointa zostáva tak či tak nemenná a rovnako pôsobivá! ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Ten indický rukopis mi úplně nesedí. Jak na místo toho, aby kývli normálně hlavou, začnou hlavou kroutit osmičky ve vzduchu a přehnaně kladou důraz na super zdlouhavé rádoby akční scény s cinkající hudbou, to přebíjí kvalitu filmu o ženském wrestlingu a jiných genderově korektních problematikách způsobem poněkud rozmarným. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (15)

  • „Dangal“ je indický název pro zápasy ve wrestlingu. (radecacek)
  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama