Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Narozdíl od prvního dílu nás v tom druhém nechali aspoň chvílemi trochu vydechnout. Neberu to jako chybu, ale jako úlitbu sledováním zmoženému divákovi. Skutečná realita ale musela být výrazně děsivější. Třeba jen proto, že nejhorším momentem nařízené evakuace x tisíc lidí jistě nebyl jeden odložený pes. Navzdory nemožnosti zachytit všechnu tu hrůzu jsem rád, že se tohoto tématu někdo zhostil. Velice zajímavé je pro mě například zjištění, že mohl být rozsah katastrofy mnohem ničivější. ()

HNTR 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Forma vyprávění je zatím velice poutavá, musím říct, že mě seriály podle skutečných událostí moc nebaví, ale tohle je fajn. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet.. Nikdo nemůže nadávat, že to není real a tak, protože prostě se to stalo. Moc fajn seriál, vystihuje celou dobu moc dobře... Celé komunistické hnutí atd. :) Moc povedené první dva díly, snad to bude pokračovat v tomhle duchu. ()

Reklama

megacik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak toto bola neuveriteľne intenzívna časť....oproti mierne slabšiemu prvému dielu to bolo priam neskutočne majstrovsky natočené. Celú problematiku mám dopodrobna naštudovanú, pozrel som desiatky dokumentov, viem ako to celé prebiehalo, ale táto časť ma fakt prekvapila. Prekvapila ma až tak, ako prekvapila komunistickú stranu informácia, že radiácia nie je 3,6 roentgenu ale 15000 roentgenov. Táto epizóda je neprekonateľná. Myslím, neprekonateľná celkovo v rámci seriálov, natočených podľa skutočnej udalosti, nielen v rámci tejto série. Alexej Ananenko, Valeri Bezpalov a Boris Baranov....títo traja by mali mať pamätník v každom štáte nášho kontinentu, lebo najmä týmto vďačíme za to, že máme domov.... ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ty krávo!!! Silná káva. Na panáka, na cigáro, možná by se šikla i nějaká zázračná tabletka na uklidnění. Povinně promítat na středních i na vysokých školách a ČT prosím, aby seriál zakoupila a odvysílala v osm večer na jedničce. Žádné takové, že ve čtvrtek na dvojce kolem 23. hodiny, ale v osm. Aby to viděly i starší ročníky, kterým HBO nic moc neříká... Naše krajina by si to zasloužila. Je, doufám, zřejmé proč. K seriálu: no výborné! Masakr. A dobrý je i aktuální rozhovor s Danou Drábovou, která se k prvním dvěma epizodám vyjádřila z odborného hlediska. ()

haffen 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Potrebujeme, aby vodu odčerpali spod elektrárne traja ľudia a potrebujeme súhlas." "Súhlas k čomu?" "Súhlas, že môžeme zabiť troch ľudí." Nečakal som, že sa prvý diel dá prekonať a ono to ide. Seriál pľuje všetkým ostatným rovno do tváre za veľkých fanfár. Posledné minúty dielu boli skutočne strhujúce. To sa len tak nevidí. Hodnotenie 99% je plne zodpovedajúce. Dávam 100% a netrpezlivo čakám na tretí diel. Teraz to idem rozdychavať. P.S. Škoda, s haváriou vrtulníka a neexistujúcou bieloruskou fyzičkou to vážne pohnojili a silne sa tým odklonili od toho, čo sa v skutočnosti stalo. Čo už. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (13)

  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)
  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)
  • Viktor Proskurjakov (Karl Davies) v minském institutu zjišťuje, že radiace pochází z paliva jaderné elektrárny. Jako první tipuje (dnes litevskou) jadernou elektrárnu Ignalina, v níž byl seriál ve skutečnosti natáčen. Tato elektrárna byla v roce 1986 v provozu necelého 2,5 roku a jako jediná na světě disponovala dvěma reaktory RBMK-1500, výkonnější variantou černobylských RBMK-1000, přičemž se v té době připravovala ke spuštění druhého bloku. Kvůli havárii v Černobylu byla procedura o rok odložena. Její provoz byl ukončen 31. 12. 2009 a v současnosti probíhá její likvidace s termínem dokončení v roce 2029. (Skalda1989)

Reklama

Reklama