Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (264)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nesměle jsem doufal v béčko nesoucí se v podobném, mozkovýplachově relaxačním duchu, ve kterém se nesly starší díly stejnojmenné série (z nichž nejradši mám samozřejmě ten s Rollinsem). Ale kdež. Zprvu jsem měl za to, že půjde pouze o přetvoření původního námětu do rádoby "serióznější" formy. Ale blbost a fantasmagoričnost zápletky zaskočila i mne, uvyklého na ledacos. Navíc v hlavní roli se objevila parta tak extrémně nesympatických měšťáků, že jediný důvod, proč jsem film už po čtvrthodině nevypnul, byl ten, že jsem se nemohl dočkat jejich nekompromisního vykydlení. No posuďte sami: Mulat se zájmem o historii otrokářství a vedoucí jakési ekologické neziskovky (už to samo o sobě je dobrý důvod k okamžité likvidaci), jeho protivně elitářská bílá prcina, párek barevných nagelovaných homoušů (nekecám) a ještě jeden párek nezajímavých heteráků. Všichni více nebo méně namyšlení, samolibí a nevynechající jedinou příležitost ke kritice jižanského rasismu a buranství. Takže fimeček přesně podle poslední módy, hnus. Ale to by ještě šlo, teď ty mentály postupně nějak nápaditě vymlátit, jednoho (pochopitelně asi prcinu) nechat přežít a hotovo, dvě tři hvězdy a zapomenout. Ovšem scénárista měl v rukávu nějaké to překvapení. Aniž bych spoileroval prozradím jen, že zápletka je na inteligenční úrovni desetiletého, maximálně dvanáctiletého dítěte. A akční závěr prciny a jejího fotra mi skoro zvedl kufr, nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, tohle je prozatím bezkonkurenční vrchol filmové trapnosti letošního roku. ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Takhle zkurvit WRONG TURN, to je hnus. Z horroru udělali český film VOLÁNÍ RODU. Děsný SHIT. 🤮🤮🤮🤮🤮 Toho režiséra by měli ukamenovat. Takhle sprostě se přiživovat na názvu filmu!😡 Někteří tady píší, že to má jen název a je to zcela jiný film. O.K. pokud by to tak bylo, tak fajn. Ale kurva, na celém internetu i na Wikipedii je uvedeno, že film je sedmým pokračováním filmové série Wrong Turn." 😡😡😡 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý Pach krvi je môj obľúbený horor a hoci väčšina nasledujúcich sequelov (a prequelov) bola zlá, veľmi zlá alebo príšerná, napriek tomu som sa na sedmičku tešil. Ale je to vôbec sedmička? Napriek názvu (a Appalačskej ceste) sa naskytá opatrná odpoveď „nie, nie je“. Nebudem spoilerovať, ale toto mi fakt nepripadá nielenže ako sequel, ale ani reboot, ale skôr ako lesný krvák, ktorému z nejakého dôvodu dali taký názov, aký dali. Prvé, čo ma zaskočilo, bola dvojhodinová dĺžka. Najskôr som nevedel, prečo k niečomu takému muselo dôjsť, ale potom som pochopil – ten film nepozostáva z jedného scenára, ale minimálne z troch. A každý je o dosť iný, čiže spolu to pokope viac nesedí, než sedí. Postavy sú veľmi nesympatické, nepríjemné a hysterické, čo je v horore vždy zle, lebo hrdinom by ste mali držať palce a nie im priať smrť. Dobrou správou je, že prvých 45 minút je to príjemne realistické a pracuje s náznakmi. Pozitívne vnímam aj účasť Matthewa Moddinea, drsné lesné pasce a asi dve tri naturalistické úmrtia. Avšak ako sa postupne začne tajomstvo hory odhaľovať, začína sa na sebe kopiť jeden bizarný zvrat za druhým až do kuriózneho finále. Nebudem spoilerovať, ale nový Wrong Turn je skôr folk horor (!), než klasický exploitation/hixploitation. Problém je v tom, že postupne na seba vŕši natoľko absurdné, za pačesy pritiahnuté zvraty, že ku koncu už len bezmocne krútite hlavou. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Scenárista Alan B. McElroy sa po osemnástich rokoch vrátil ku tomu, čo v roku 2003 stvoril. Je to on kto odštartoval exploitation horrorovú sériu "Pach krvi" (Wrong Turn), ktorá sa dočkala ďalších piatich  pokračovaní. Dá sa povedať, že to s ňou išlo dole kopcom. Kvalita každným dielom klesala. A teraz zrazu prišlo toto. Siedma časť? No čo ja viem? Pán McElroy to pojal úplne inak ako sa to doposiaľ uberalo. Upustil od obvyklého, zaužívaného a už pravdupovediac aj nudného konceptu o zdegenerovaných, vraždiacich bratoch, na čele s hnusáckym psychošom Three Fingerom. Namiesto nich je tu celá sekta pohanských buranov, žijúcich v lesoch poblíž Appalačskej cesty, na ktorej uviazne partička mladých amerických liberálov. Stret ich navzájom odlišných svetov a hodnôt je vskutku dosť brutálny. *** ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)

Reklama

Reklama