Reklama

Reklama

Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch

  • Česko Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nová akčná marvelovka prináša svojím fanúšikom príbeh postavy Shang Chi, ktorý musí čeliť svojej minulosti, keď je vtiahnutý do víru udalostí, ktoré roztočí tajomná organizácia Desať prsteňov. Shang Chi Legenda o desiatich prsteňoch je druhým filmom zo štvrtej fáze Marvel Cinematic Universe. Vo filme sa predstaví aj totálny záporák postava Mandarína. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (585)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Krvavý dlh sa musí splatiť krvou.“ Miestami som si vravel, či na takéto filmy predsa len už nie som starý. Potom prišla nejaká super scéna, ktorá mi naznačila, že nie. Ale trvala krátko a po nej sa zase začali dlho rozprávať postavy, čo bolo prvé dve minúty zaujímavé a zvyšných päť smrteľne nudné. Čo z toho, že sa herci snažia a že sa im tvorcovia snažia dostať pod kožu, keď je to všetko tak hororovo predvídateľné, klišé a banálne? Taký upotený scenár som už dlho nevidel. Manipulácia postáv je ako keby mali IQ 22 a tvorcovia veľmi nešikovne chodia okolo horúcej kaše, čo im nevychádza a skoro vždy do nej spadnú (ústredný záporák je síce zjavne absolútny megazmrd a masový vrah, ale sme v rodinnej marvelovke, takže je zároveň chlapík so srdcom na pravom mieste). Napojenie na marvelovky bolo skôr upotené, než dráždivé; zjavn tvorcovia v čase natáčania nevedeli, čo ním chcú povedať, takže náznaky môžu znamenať všetko... a nič. Čudným strategickým rozhodnutím sa ukázalo byť rozseknúť film na dve diametrálne odlišné polovice. Akcia nebola zlá (električka, lešenie), síce to nebola jazda roka, ale miestami ma milo prekvapila, keďže pôsobila ako keby choreografiu robil 34-ročný Jackie Chan. V ostrom kontraste s ňou je akčné finále, ktoré je rovnako smiešne, ako to v Black Panterovi (25 postáv sa bije na lúke, toto fakt epiku nevidelo ani z letiaceho draka). Okrem toho sa zjavne strihalo: miznú kľúčové postavy (Michelle Yeoh), o dôležitých (to ako ku*va kto bol ten maskovaný týpek?!) sa nedozvieme nič, z nepriateľov na život a na smrť sa behom troch sekúnd stávajú spolubojovníci a je tam toľko logických blbostí, že sa mi nad nimi ani nechcelo premýšľať a iba som v duchu rezignovane mávol rukou. Pozitívne okrem relatívne fajn postáv, akcie a sympatických hercov, vnímam prítomnosť istej postavy zo staršej marvelovky, ale nebudem spoilerovať. Ako to teda bolo s tou Planétou opíc? ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ukazky slibovaly takovyho chudyho bratricka MCU filmu, coz se nastesti nepotvrdilo. Zacatek je sice lehce utahanej a zvlastni jen tim, ze tu vetsina obsazenstva jsou cinani a do role holky hlavniho hrdiny je obsazena hlaskujici Awkwafina, coz rozhodne neni zadna kocka, ale aspon je obcas vtipna. Po akci v autobuse jsem si rikal, ze uz jen zbejva, aby se od nekud vyloupnul Spider-Man. Nastesti se film rozjede a zacne to pripominat neco mezi Hrobem Draciho cisare, G. I. Joe a YA verzi cinskejch fantasy typu Tygr a drak. A nastesti se vubec netlaci na pilu s nejakym naroubovanim na MCU svet a clovek na to za chvili zapomene a jen si uziva prijemnej dobrodruznej film s fajn trikama a ke konci prakticky neprestavajici akci, ktera diky lokaci a postavam pusobi ne az tak tuctove. Navic i ty herci jsou nakonec vlastne fajn a ne takovy dreva, jak jsem se po ukazkach bal. Takze pro me vlastne prijemny prekvapeni. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Určite je to lepšie ako Black Widow, Captain Marvel alebo Black Pather. Shag-Chi ma znova fajn hlavnú  postavu. Marvel tieto castingy vie. Príbeh v pohode, zaujme, vo veľkom je to zamerané na čínsku kultúru, takže je na čo pozerať, vypráva, kostýmy a celá vizuálna stránka vystrihnutá ako s čínskych filmov sú v MCU ako čerstvý vietor do plachiet. Tak isto ani hudba nie je zlá, znova potešia drobné camea a prepojenia na sériu Avengers. Akcia slušná, humor v norme, nie je to prestrelené ako tretí Thor. Efekty miestami slabšie, ale to ma každá marvelovka. V podstate slušná jednohúbka, so zaujímavým hrdinom a príbehom obalená v peknom vizuále. Ale ako vždy aj tu je nejaké ale. Nedokáže to strhnúť, tak ako Winter Soldier, nebojíme sa o postavy ako v Infinity War a zaporak je len ďalšie mäso do mlynčeka, aby hrdina vynikol. Zhrnuté a podčiarknuté, štandardný Marvel, ale s pekným čínskym prostredím. 70% - 3* ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[70%] Viděno v kině (2D – český dabing). Tak a máme tu další oficiální marvelovku. No, já nevím, ono je asi jedno, jestli se to bude považovat jako marvelovka, spíš bych to bral jako samostatný film. Takový akční laděné, mírné fantasy prostě … Jak to shrnout? První cca polovina filmu byla docela svižná, furt se něco děle, bitky byly vcelku přehledné, i když nepůsobily až tak úderně, ale bavily mě. Nejlepší byla asi začáteční scénka v autobuse nebo na lešení. Druhá půlka se s tempem trochu zpomalí a finále je už takové standartní přeakčnělé, ale ne špatné. Hlavní hrdina není špatný, dokáže zaujmout. Ti ostatní herci – to bylo takové už rozporuplné. Ta Shang-Chiho kámoška mi přišla zpočátku hrozná, ale nakonec měla i pár dobrých hlášek. Michelle Yeoh a Florian Munteaunu zde byly asi jen jako doplnění jmen herců. Ale třeba takový Ben Kingsley mě zde vyloženě potěšil. Zopakoval si zde roli z třetího Iron Mana, a sice „komedianta Mandariana“ ;) Takže k té akci, bitky byly dobré a ostatní výbuchy a efekty byly takové marvelácky standartní. Úplné finále mě nebavilo a především postava otce hlavního hrdiny. Hudba – taková normální. Je to film, na který člověk asi časem zapomene, ale já se vlastně bavil docela dobře, takže ty slabší 4* nakonec udílím. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Začal film a já najednou cítil, že sleduju tu nejvíc generickou a pečlivě marketingově vysoustruženou podívanou a bylo mi z toho nanic. Vše se naštěstí změnilo s autobusovou bitkou, kdy hlavní hvězda Simu Liu snad vyvrátil většině kritikům, že by neměl na hlavní roli nebo snad na bojové scény. Neříkám, že mě akční scény vyloženě ohromily, ale strašně moc mě překvapilo, jak jsou neskutečně rychlé (všichni jsou tu nadpozemsky rychlí!) a hrozně dobře se na to koukalo. Režijně je to i mimo bitek zvládnuto obstojně, leč scénář je jedna velká tisíckrát viděná patlanina a bájné legendě, která se samozřejmě na konci změní v digibordel a několikrát se vyloženě uboze snaží pomrkávat na dlouholeté fanoušky MCU a žádný takový odkaz mě právě jako skalního fanouška nepotěšil, ba spíše otravoval a moc se nepovedlo tyhle easter eggy smysluplně zapracovat. Celkově mi tedy film utekl rychle, ale nic extra ve mně nezanechal a rozhodně z něj šlo alespoň 20 minut vyndat. U originů zvlášť je ta povinná aspoň 130 minutová stopáž vážně na obtíž. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (55)

  • V Ta Lo si můžeme všimnout několika bytostí z čínské mytologie – čínské lvy, hunduny (legendární bytosti bez tváře), jiuwihue (devítiocasé lišky), longmy (okřídlené koně) a fenghuangy („čínské fénixy“). (Kubaaa97)
  • Kapesní dimenze Ta-Lo se objevila poprvé v komiksu „Thor Vol. #301“. (Kubaaa97)
  • Ang Lee se chystal natočit film o Shang-Chim již na počátku 21. století. Od těchto plánů upustil po negativní kritice a reakci fanoušků na jeho film Hulk (2003), který režíroval. (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

11.09.2024

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (viac)

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (viac)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (viac)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (viac)

Reklama

Reklama