Reklama

Reklama

M.A.S.H.

(seriál)
  • Česko M*A*S*H (viac)
USA, (1972–1983), 108 h 15 min (Minutáž: 25–120 min)

Tvorcovia:

Larry Gelbart

Predloha:

Richard Hooker (kniha)

Scenár:

David Isaacs, Ken Levine, Richard Hooker, Larry Gelbart (viac)

Hrajú:

Alan Alda, Wayne Rogers, Mike Farrell, McLean Stevenson, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(256)

Obsahy(1)

Na slovenské obrazovky sa vracia M*A*S*H, kultový seriál o živote osadenstva vojenskej poľnej nemocnice v období Kórejskej vojny. Divákom dáva jedinečnú možnosť nahliadnuť do každodenného života lekárov, sestier a vojakov. Postavy seriálu čakajú v prostredí vojny mnohokrát aj veľmi dramatické momenty, aj napriek tomu ich však dokážu prežiť s nadhľadom a humorom. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa Spevo k tomuto seriálu (2)

M.A.S.H. (1972) 

Už od samého začiatku ma uchvátil, perfektným humorom, postavami, vojenským prostredím, vďaka čomu som sa cítil "ako doma". Nezabudnuteľná bažina, Hawkey (jedna z mojich najobľúbenejších hereckých postáv), Radarovi, Henrymu, Kúnimu ksichtu... Výborné vykreslenie krutosti vojny, výborný "humor proti nej". Škoda len, že sa z môjho pohľadu neskôr s narastajúcou popularitou pozemenili niektoré charaktery postáv ako aj námety a tak celkovo, preto som mal račej prvé série. Ale aj tak si tento seriál zaslúži rešpekt ako dlho vydržal v dosť vysokej kvalite. Pre mňa je M*A*S*H srdcovka, na konci som skoro plakal ;D ()

Dovidenia, zbohom a amen (1983) (S11E16) 

U mňa M*A*S*H číslo jedna, dôvody prečo, som už v stručnosti napísal k seriálu. A čo sa týka tohoto záverečného filmu, dávam o jednu hviezdičku menej ako som plánoval. V prvom rade chýba vtip, čo už pomerne dosť chýbal aj v záverečných sezónach. Predstavoval som si veľkolepejšie zakončenie tohoto kultu, tohoto seriálu s ktorým som prežíval postavy, ich radosti, starosti, všemožné situácie, humor... (hlavne v prvej polovici seriálu) tak, ako u žiadneho iného seriálu. Ale inak to bolo celkom dôstojné zakončenie. Tak ako to "zabolelo" pri odchode niektorých postáv (Henry, Frank, Radar...) tak to trochu zabolelo aj pri tomto filme keď už nadobro skončil, aj napriek miernom poklese na úrovni. 85% ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (viac)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (viac)

Reklama

Reklama