Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armand Goldman (Robin Williams) je gay v stredných rokoch, ktorý vlastní vychýrený travesty-club Vtáčia klietka. Žije roky s precitliveným Albertom (Nathan Lane), ktorý je zároveň najväčšou hviezdou klubu, a spolu s ním vychováva svojho jediného syna Vala (Dan Futterman). Prekvapenie nastáva, keď Val príde so správou, že sa chce oženiť s mladučkou spolužiačkou Barbarou Barbie Keeleyovou (Calista Flockhart), ktorá je dcérou ultrakonzervatívneho republikánskeho senátora Kevina Keeleyho (Gene Hackman), vodcu hnutia Morálneho poriadku. Mladí snúbenci si teda pred plánovanou spoločnou večerou s Keeleyovcami vymyslia prijateľnú historku: rozhodnú sa presvedčiť Armanda, aby zahral rolu normálneho rodiča a gréckeho kultúrneho atašé. Ale je tu ešte Albert, ktorý sa o chlapca tiež roky staral a teraz by mal chýbať na jeho svadbe? To však ani zďaleka nie je posledný problém, ktorý treba vyriešiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (215)

Vermillion 

všetky recenzie používateľa

Příjemná komedie,které se podařilo nespadnout do trapnosti, jako některým filmům řešící otázku homosexuality komediálním způsobem. Nathan Lane u mne v roli přecitlivělého postaršího travestity opravdu zabodoval, tak i Robin Williams či Hank Azaria. Vtipná a především vkusná podívaná, které korunuje Gene Hackman a jeho Marilyn Monroe. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ vás celý život trápi problém, ako by mohol vyzerať John Wayne po porážke a užívate kvôli tomu antidepresíva, tak tento film vám veľmi konkrétne odpovie. Asi to bude znieť prvoplánovo, ale najviac som sa zabavil na Hackmanovi, popevujúcom We are family. Je škoda, že tento príbeh poznám už z pôvodného filmu a tak ma ani ďalšia adaptácia divadelnej predlohy nemala príliš čím prekvapiť, ale ono aj keby človek vopred nič nevedel, tak by si veľmi ľahko domyslel, ako sa veci vyvinú. A myslím, že to mohlo byť aj vtipnejšie, je to celé skôr také úsmevné a občas poteší lepší fórik. ()

Reklama

Akana 

všetky recenzie používateľa

Možná se 70% držím až moc při zemi, ale to je zkrátka ten rozdíl mezi spokojeností a nadšením. Tahle komedie má pár nezapomenutelných momentů: Nathan Lane snažící se chovat "jako chlap", Gene Hackman coby nedobrovolný transvestita a další. Vlastně v ní nic vyloženě neskřípe, je zábavná, bez falešného sentimentu, s decentním kritickým ostřím. Jenom mě prostě pořádně nevzala za límec a nezatřásla. ()

deathka 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí filmu a přečtení zdejších kometářů začínám mít pocit, že nemám smysl pro humor. Jedinou homosexuální postavu, na kterou se dá ještě dívat, zde hraje Robin Williams. Všichni ostatní (Nathan Lane a spol) přehrávají natolik šíleným a hysterickým způsobem, že některé scény jsou svou trapností k nevydržení. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

"A woman is said to be worth her weight in hens and a man's wealth is measured by the size of his cock." Nie je to práve najvýbušnejšia komédia a spočiatku mi robilo vážny problém zvyknúť si na hysterické prehrávanie Nathana Lanea, ktorý spolu s Hankom Azariom tvorí duo viac zženštilé než mnohé ženy, ktoré v reále poznám. Preto som Birdcage v prvej polovici považoval za pseudofrašku s kôpkou dobrých hlášok, ale až od prvej konfrontácie dvojice homosexuálov s rodinou konzervatívneho politika začína vážne veľká zábava. A až v nej krásne vyniknú perfektné dialógy a herecký talent väčšiny zúčastnených. Pri záverečnom odchode Genea Hackmana z Vtáčej klietky, prezlečeného za ženu a neisto si pohmkavajúceho We Are Family som pochopil, že s väčším nadhľadom sa to už ani nedalo natočiť. (7/10) ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (8)

  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)
  • Robin Williams byl původně obsazen do role zženštilého Alberta (Nathan Lane), ale sám požádal o změnu, protože si na tuto polohu tolik nevěřil a požádal o roli Armanda. Režisér Mike Nichols souhlasil a do role Alberta byl poté vybrán Nathan Lane. (PogoJoe)

Reklama

Reklama