Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (204)

Damiel 

všetky recenzie používateľa

75 % - Ač na seriály normálně nejsem, tenhle jsem rozkoukal z dlouhého času jednoho lednového večera roku 2002 v libereckém hotelu Babylon a po návratu domů jsem si nenechal ujít ani zbytek. Až na ten "koupací konec v moři" to bylo na poměry televizní adaptace hodně dobré. Myslím, že větší časový prostor poskytuje tematice pomsty hraběte Monte Christa lepší vyznění než celovečerní film (to je taková rychlokvaška). ()

aniiicka 

všetky recenzie používateľa

Depardieu je pro mě jako Monte Cristo nezapomenutelný! Vždycky když měli tuto adaptaci vysílat, seděla jsem přikovaná u obrazovky a čekala až začnou úvodní titulky s mořem bijícím do skal. Nádherná přenádherná hudba Bruna Coulaise plná vášně a zloby perfektně dokresluje atmosféru příběhu promyšlené pomsty (jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků), skvělá výprava a rovněž netřeba připomínat, že se sešla výborná sestava známých francouzských herců - krom Gerarda samotřejmě Jean Rochefort, Jean-Claude Brialy, Pierre Arditi, stále krásná Ornella Muti (i když její Mercedes mi někdy šla trochu na nervy, ale jen málo) a nebo výborný Sergio Rubini jako Bertuccio. ,,Myslíš, že jsem rád hrabětem de Monte Cristo, je to tvrdý, nelítostný člověk, ale copak jsem si svůj osud mohl vybrat, byl jsem šťastný jako Edmond Dantes a byl bych jim dodnes, kdyby nezasáhli oni....zničili mladého námořníka, ale zrodil se mstitel, který přichází účtovat. Spravedlivě.'' Ach jo, vraiment genial!! http://www.youtube.com/watch?v=NXza3OGamE8 III https://www.youtube.com/watch?v=mDC_jmcnYfM ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Gérard Depardieu je proste kráľom takýchto historických polôh a Gróf Monte Christo bola v podstate jeho prvá literárna postava v seriálovej podobe. Nemá to na Bedárov, ale stále veľmi kvalitné spracovanie s prenádhernou Ornellou Muti, pri ktorej nepotrebujete ani dej, stačí sa jej len pozerať do očí. Zaujímavé je, že Depardieu bol vo Francúzsku za túto rolu kritizovaný, vraj neostal verný predlohe a bol príliš tučný. A vidím, že mnohí "experti" na tomto portále mienia rovnako, že je to tlustoprd a nie Edmond Dantes. Obdivujem, čo dokáže niektorých ľudí rozčúliť. No to je toho, tak si nám Gérard dal trocha viac francúzskych hranoliek a čo teraz? No ja by som radil radšej mu nenadávať, má predsa už ruský pas a kamoší sa s Putinom 🤭🤫 ()

/Pablo 

všetky recenzie používateľa

Jedno z nejlepších zpracování dnes již klasického stejnojmenného románu Alexandra Dumase. Film, který se poměrně přesně drží mé oblíbené knižní předlohy, nabízí (na rozdíl od jiných adaptací) perfektně zpracovanou pomstu Edmonda Dantese, téměř tak jak je vylíčena v románu. Přesto si myslím, že pasáž v pevnosti If mohla být mnohem více rozvedena. Podobně tu postrádám střetnutí Villeforta s Benedettem v soudní síni, které naopak ve verzi s Chamberlainem nechybí. Kostýmy jsou nádherné, ústřední dvojice Gérard Depardieu – Ornella Muti rozhodně nezklame, ale ta hudba mně přijde poněkud těžkopádná a nevýrazná. Nebýt toho naprosto nevhodného závěru uvažoval bych i o pěti hvězdičkách. Na evropské poměry, v rámci žánru a s ohledem na románový přepis však jde o zdařilý film, tudíž 4 hvězdičky si zaslouží. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Či sa to podobá na knižnú predlohu alebo nie neriešim. Dôležité je, že príbeh tak ako tu bol predostretý dával hlavu aj pätu, pomsta zaujímavá a rovnako aj emotívna. Nehovorím, občas mi to prišlo zbytočne zložité a človek si musel dobre všímať postavy aby si ich zapamätal, no prípadné nedostatky vyvažuje pekná výprava, dobová atmosféra (aj keď miestami to budilo inscenačný dojem) a najmä fantastické herecké výkony. Dvojici Gérard Depardieu a Ornelle Muti to spolu veľmi pristane ako koniec koncov už veľmi dávno potvrdili filmom Posledná žena (1976) - ale to bola iná šálka kávy samozrejme. Inak len tak na okraj, pre mňa je Ornella Muti tá najkrajšia žena aká kedy chodila po tejto planéte a tu jej to neskutočne pristalo. Nadpriemer. 75/100 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama