Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (204)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelné se stalo skutkem, na něčem se s Gloinovým synem přece jen shodnu:)) Narozdíl od předchozích je "Depardieuovské" zpracování Dumasova románu především výbornou studií pomsty, na jejímž zpracování se, pro potěchu divákova oka i ucha, věru nešetřilo. Depardieu u mě osobně aspiruje na nejlepšího Edmonda Dantese, a to na úkor Jeana Maraise... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Gérard Depardieu je proste kráľom takýchto historických polôh a Gróf Monte Christo bola v podstate jeho prvá literárna postava v seriálovej podobe. Nemá to na Bedárov, ale stále veľmi kvalitné spracovanie s prenádhernou Ornellou Muti, pri ktorej nepotrebujete ani dej, stačí sa jej len pozerať do očí. Zaujímavé je, že Depardieu bol vo Francúzsku za túto rolu kritizovaný, vraj neostal verný predlohe a bol príliš tučný. A vidím, že mnohí "experti" na tomto portále mienia rovnako, že je to tlustoprd a nie Edmond Dantes. Obdivujem, čo dokáže niektorých ľudí rozčúliť. No to je toho, tak si nám Gérard dal trocha viac francúzskych hranoliek a čo teraz? No ja by som radil radšej mu nenadávať, má predsa už ruský pas a kamoší sa s Putinom 🤭🤫 ()

Reklama

Radush 

všetky recenzie používateľa

Hrabě Monte Cristo je jeden z mých nejoblíbenějších příběhů a tato jeho verze je podle mě vůbec ta NEJÚŽASNĚJŠÍ. I po několikátém zhlédnutí jsem ani na vteřinku neodtrhla pohled z obrazovky. Je super, když se můžete na to samé koukat znovu a znovu a přitom vás stejně překvapí něčím novým :) Pomsta je sladká! ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Příběh, který mám rád od dob dětských, který ale v této verzi fatálně klopýtá na obsazení hlavní role. Dle románu, pokud si má chabá paměť vybavuje, byl HMC štíhlý, s bledým protáhlým obličejem, černým vlasem a pronikavým pohledem. Tuším, že byl v románě dokonce přirovnán k Polidoriho Upírovi - lordu Ruthwenovi. G. Depardieu má však tak výrazně selskou vizáž, s tou kulatou hlavou, bambulovitým nosem na stranu a mohutnou postavou, že tu roli prostě zabíjí. To se nedá zachránit ani herectvím, které mu neupírám. Zbytek(obsazení, kostýmy, reálie) celkem jde, ale nestačí to. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Lenže ja som NIKDY nechcel byť Monte Christo, Bertuccio. Je to strašný, neľútostivý muž bez štipky citu. Ja som chcel byť len Edmond Dantes, ale oni mi to nedovolili. Tak som gróf Monte Christo. A dnes to bolo posledný raz, čo hovorím ´odpúšťam ti´.“ UŽ NIKDY NECHCEM VIDIEŤ ŽIADNEHO INÉHO GRÓFA MONTE CHRISTA, AKO TOHTO. Samozrejme to nesplním, človek je tvor zvedavý, ale aj keď je dosť trápne odsúdiť niečo predtým, než to uvidím, skutočne sa mi nechce veriť, že niekedy ešte môže vzniknúť lepšia adaptácia klasického románu Alexadra Dumasa. VYNIKAJÚCE spracovanie svojím spôsobom GENIÁLNEHO románu s tuctami dôležitých postáv a stovkami udalostí, zvratov a zdanlivo len vedľajších a pre dej nepodstatných zápletiek (v rafinovanom pláne pomsty však na všetkom záleží), od skvelých hercov cez dialógy, výpravu, postavy, proste ma to šialene bavilo a len sa EŠTE VIAC ukázalo, aká zúfalá je táto a táto adaptácia. Strhujúce spracovanie od prvej do poslednej minúty. Ešte dodám, že ma nadchlo aj to, že tvorcovia nezabudli na dve v románe kľúčové veci, na ktoré iní filmári často zabúdali, alebo sa na ne rovno vykašľali – Deus ex machina v podobe „orientálnej princeznej“ a verný Bertuccio v podaní talianskeho herca Sergioa Rubiniho, ktorý je grófovi vyrovnaným spoločníkom, často v ňom v poslednej chvíli upokojuje monštrum a nachádza znova človeka, ktorý sa môže ešte stále naučiť odpúšťať. "Vstaň! Nerád vidím ľudí na kolenách." ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama