Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

S120 

všetky recenzie používateľa

Kriminální pohádková komedie Dempsey a Makepeacová ano, ale jedině ve Slovenštině! Ten dabing neměl chybu - v Češtině jsem nevydržel dokoukat ani první díl. Nevím jestli TV Nova byla tak chudá, že neměla na koupi práv v tomto tradičním znění. Každopádně po předabování už to nebylo vůbec ono. Naštěstí dnes máme k dispozici tu volbu, předabování bojkotovat a sledovat to na jiných stanicích, kde umí ocenit kvalitu a nezahodí ten dokonalý dabing. ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Tento 35 let starý anglický seriál z mého mládí ukazuje, jak ten čas letí. Je na něm zřetelně vidět pokrok techniky a jeho vliv na policejní práci. Má v sobě skvěle uchovanou atmosféru osmdesátých let. Muži tehdy ještě měli vlasy, nebyli plešatí a nezdobila je kozí brada.  Je kouzelné vidět hledání telefonní budky když vysílačka vypoví službu, honičky a bitky bez triků a virtuální dopomoci, sledování zločinců bez mobilů a počítačů. I tak je to napínavé, akční, vtipné a věrohodné bez drastických krvavých scén. I když jsou oba hlavní představitelé sympatičtí a velmi sexy, chovají se profesionálně a obejdou se bez postelových scén v každém dílu. Ráda jsem se na tento seriál po letech znovu podívala. ()

Reklama

NeverEver 

všetky recenzie používateľa

Ani po letech me neomrzi se na tento serial divat. I kdyz uz vim, jak to dopadne, je mi to fuk, protoze to hlavni se pro me odehrava mezi D a M. Snad nikde jinde jsem nezazila takove jeskreni, jako prave mezi Jamesem a Harriet. Slovensky dabing by uzasny (v cestine jsem to jeste nevidela a ani to nemam v umyslu). Vzdy jsem rikala, ze jsou nejhezci Anglicane (on puvodem z Ameriky, ona z Jizni Afriky:-)). Je mi naprosto jasne, proc nakonec museli i v realnem zivote skoncit spolu, protoze jsou proste bajecni. Davam 5* (uznavam, ze tech 5* davam hlavne kvul Da M a ze mozna po te technicko-filmarske strance je tenhle serial i o chlup horsi nez Profesionalove, ale me to nevadi:-))))) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nech sa prihlási ten, kto tento seriál začiatkom 90tych rokov nepozerával. Vedel som to, nikto sa nehlási. Časom je to už skoro až nepozerateľné, ale to skôr z dôvodu, že kedysi sme to brali veľmi vážne a považovali sme to pomaly za vrchol televízneho kriminálneho žánru. Brandon aj Barberka sú celkom sympatickí a iskrí to medzi nimi, o čo v podobne ladených seriáloch ide predovšetkým, takže určite za tri. ()

SZYslak 

všetky recenzie používateľa

Glynis? Kdo muze dat sve dceri takove jmeno. Proc ne Hildegarda nebo Eulalie? Jak ja ji miloval. Snil jsem mnoho mokrych snu a to jeste v dobe, kdyz jsem myslel, ze je to jen na curani (asi proto byly mokre ha ha ha) a pral si byt drsnym porucikem Dempseym s bratislavskym prizvukem. No zral jsem to jak Twister z KFC, decko no. A to mi pripomina, slovensky dabing 120%. Cesky 100% sracka, pan Vondra a pani Hudeckova prominou. Ceskoslovenska televizia Bratislava uvadza ... Dempsi a Mejkpisovaaa ... v slovenskom zneni Boris Farkas, Kamila Magaaalovaaa, Ivo Gogaaal ... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Dempsey (Michael Brandon) používa v seriáli zbraň Colt Python .357 Magnum a Makepeaceová (Glynis Barber) Smith and Wesson .38. (Raccoon.city)
  • Seriál Dempsey a Makepeaceová vznikol v podstate na objednávku, pretože potom, čo v Anglicku skončili legendárni Profesionáli (1977), zaplavili televízne štúdio tisícky listov s prosbami o ďalších originálnych vyšetrovateľov. (Raccoon.city)
  • Seriál vysielali v tridsiatich krajinách sveta. V jednej z epizód sa objavila aj spevácka hviezda Suzi Quatro. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama