Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Pavelpi 

všetky recenzie používateľa

Seriál,který mě drží i dneska,perfektní slovenský dabing.Ještě,že se mi podařilo díly,které nebyly na DVD dotočit ze slovenské JOJ +,takže zvuk mám slovenský.Ten český to není ono.Jednotlivé epizody nejsou nic vyjímečného,ale vztah hlavních hrdinů to všecko vyvažuje.Musím hodnotit plným počtem,i když taky trochu z nostalgie ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Tento 35 let starý anglický seriál z mého mládí ukazuje, jak ten čas letí. Je na něm zřetelně vidět pokrok techniky a jeho vliv na policejní práci. Má v sobě skvěle uchovanou atmosféru osmdesátých let. Muži tehdy ještě měli vlasy, nebyli plešatí a nezdobila je kozí brada.  Je kouzelné vidět hledání telefonní budky když vysílačka vypoví službu, honičky a bitky bez triků a virtuální dopomoci, sledování zločinců bez mobilů a počítačů. I tak je to napínavé, akční, vtipné a věrohodné bez drastických krvavých scén. I když jsou oba hlavní představitelé sympatičtí a velmi sexy, chovají se profesionálně a obejdou se bez postelových scén v každém dílu. Ráda jsem se na tento seriál po letech znovu podívala. ()

Reklama

eexDon 

všetky recenzie používateľa

Für mich - 70%, - /kolísavá úroveň jednotlivých dílů, hašteření 2 hlavních postav jde občas už na nervy/, + /Spikings jako neustále mrzoutský šéf zábavný, Makepeace docela pohledná a sexy, Dempsey sympatický drsný Amík, za těch 31 dílů to nestihlo ztratit jakousi úroveň/, hodnocení - vlastně průměrný krimi seriál postavený na 2 protikladech - anglická lady a americký kovboj, poznámky - život je pes a smrt tak blízko ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Seriál pripominajúci mi detstvo a vo veku -násťročných najobľúbenejší hrdinovia a možno trocha nostalgická spomienka na závisť a zároveň obdiv k Dempseymu za to že môže byť v prítomnosťi takej nádhernej ženy akou nespochybniteľne Makepeaceová je ( v tej dobe som bol do nej kapku zamilovanej). Z dnešného pohľadu je to celkom slušný priemerný seriál za tri hviezdičky, ale za sympatickosť oboch hrdinov a príjemné spomienky to navýšim na 4. ()

Hixx 

všetky recenzie používateľa

No kto by nepoznal sympatickú anglickú bloncku Makepeaceovu a amerického frajerika Dempseyho ? Vlastne asi iba ľudia, ktorý zažili časy totality a toto bol jeden z mála zahraničných krimi seriálov ktoré sa cez železnú oponu dostali aj k nám. Vtedy sa to dalo porovnávať asi len s Derickom a Majorom Zemanom tak by som tomu dal viac no dnes len kôli nostalgii hodnotím priemerne. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Celé jméno Makepeaceové zní Lady Harriet Alexandra Charlotte Makepeaceová. (HappySmile)
  • Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)

Reklama

Reklama