Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (177)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Z nejakého mne neznámeho dôvodu je vraždiaci idiot v bielej maske taký populárny, že ho musia kriesiť znova a znova, a hoci sa ho zbaviť pokúšal aj sám jeho tvorca a napriek tomu, že svoju vražednú silu už predal neteri a mohol by spokojne odpočívať v pekle, diváci ho stade neprestávajú ťahať von na nekonečnú misiu vraždenia nevinných mladistvých, ktorí nič nechápu... podobne ako ja. Piaty (alebo štvrtý, ako to kto vníma) HALLOWEEN je slasherová tuctovka, v ktorej zvedavosť vzbudzuje aspoň neistota ohľadom toho, či chce Michael svoju neter zabiť - asi hej, keďže nevyužila príležitosť prebrať jeho kšeft - a identita tajomného cudzinca, čo sa tam celý čas motá. Kým štvorka mala peknú atmosféru, ale mizernú akciu (ktorú sa snažili zakryť najvyšším počtom obetí v sérií, hoci divák lačný krvi si žiadnu z nich nevychutnal a mnohé ani nevidel!), tu je to naopak - akcia je príjemne brutálna, popritom sa však ukazuje, že hoci sme stále v Haddonfielde, Halloween sa iba o rok neskoršie odohráva v lete - stromy sú nádherne zelené a po celý čas svieti slnko, dobre že nie aj v noci - to asi aby zmiatli Myersa. Ku koncu ako obvykle v tomto žánri pribúda nudy - a adrenalín zdvihne iba záver v Michaelovom dome - predovšetkým majstrovská sekvencia v šachte na bielizeň. Inak sa tu naplno ukazuje, aká je malá Harrisová výborná herečka, nesúc bremeno skoro celého filmu a scenáristické výmysly ohľadne telekinetického prepojenia s Myersom, ktoré sa napokon vytratia a nezískajú žiadny zmysel. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Po 4 časti som k tejto pristupoval trocha z odporom,lebo ta predošlá ma vôbec nebavila.Tato začala tam kde skončila 4 čast.Tu sa s príbehom tiež moc nepohrali.Z niektorých scén bolo cítiť nelogickosť a otrepanosť.Herci tiež neboli presvedčivý.Celkove prevedenie ako by som to povedal bolo veľmi tupo podane.Lebo Mayers každého zabil bez náznaku obrany.Aspoň ze policajne zložky tu boli ukázané ako inteligentne bytosti,tak to inač preháňam. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už se moc nepovedlo. Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl mě zrovna kdovíjak nebavil. Ještě ten začátek který bezprostředně navazuje na čtyřku byl docela v pohodě, ale pak už to taková sláva nebyla. I když se tu pár kreativních vražd najde, tak druhá půlka filmu je děsně natahovaná nuda. Pleasance a jeho postava se chová jako totální psychopat a pokud mě v předchozím díle tou zdravou šíleností celkem bavil, tak tady už je vykreslenej jako přehnanej magor kterej už totálně zblbnul z honu na Michaela Myerse a už je dost otravnej. Navíc i atmosféra se poněkud vypařila a všechno to doslova zabil ten WTF konec na policejní stanici. Jakože nápad to není úplně špatnej, ale jak se v tom filmu začal objevovat ten muž v černém, tak to šlo všechno do hajzlu a ten konec to jenom potvrdil. Takže tak trochu zbytečný díl bez kterého bych se klidně obešel.35% ()

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

Miseet 

všetky recenzie používateľa

Bohužel je to tak, že každy díl této ságy je kousek po kousku horší a horší, a tady u toho mi už hodnocení sjelo o dvě hvězdy dolů. Z celého filmu mi nejvíce uvízla hlavě malá Jamie a jeji "Tiiiinooo, Tiiinoo, neee, Tiinooo". Chyba českého dabingu, můžu si za to sama... Dále mě velice znepokojuje to, že z brutálního, vraždícího a nemyslícího monstra, udělali cosi, co dokáže nad tím, co dělá i přemýšlet. Nejvíce mě dostalo to, když Michael zabil toho divnýho, namyšlenýho týpka, co si furt jenom leštil lak na svým autě, ale před tím, než se do něj pustil, tak mu poškrábal lak na autě. To by starý dobrý Michael Myers nikdy neudělal. Ten by ho prostě rovnou rozsekal.. A vůbec se mi nelíbilo to nějaký rodinné napojení. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (25)

  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama