Reklama

Reklama

Rodina Addamsovcov

(seriál)
  • Česko Rodina Addamsova (viac)
Komédia / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvorcovia:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrajú:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(64)

Obsahy(1)

Hlavou rodiny je veľmi zámožný muž Gomez, ktorý nadovšetko miluje svoju ženu Morticiu, pestujúcu mäsožravé rastlinky a je ochotný pre ňu splniť akékoľvek absurdnejšie prianie. Ďalšími členmi rodiny sú babička Addamsová, neustále variaca otrávené jedlo, plešatý strýko Fester a samozrejme „rozkošné detičky“ – vražedná Wednesday a Pugsley, ktorý je často nástrojom jej pokusov. Nesmieme zabudnúť na komorníka – dvojmetrového a mrtvolne bledého Lurcha a jeho malého pomocníka „ruku – Vec“. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (154)

Kozy9 

všetky recenzie používateľa

Klasika všetkých klasík. Najlepšie spracovanie Addamsovcov pod slnkom. Nepôsobia totiž umelo, ale nadmieru realisticky, nepôsobia trápne ale vtipne, ich humor nie je nemiestny ale láskavo vtipný. Nie je možné doslova opísať nezabudnuteľnú atmosféru, ktorú tento seriál vysiela, tie dokonalé herecké výkony, tie postavy, tí herci, tie kulisy či legendárna hudba. Všetko do seba bezchybne zapadá a vytvára neprekonateľný celok a poklad svetovej kinematografie. Nejestvuje nič čo by dokázalo poprieť dokonalosť tohto seriálu. Spracovať motívy dekadencie a morbidity tak jemne a vtipne je takmer nemožné no Addamsovci to dokázali na jednotku s hviezdičkou. Klobúk dole pred tvorcami tohto skvostu. 95% ()

Alfréda 

všetky recenzie používateľa

Pokud mám být upřímná tak jsem trošku, trošičku zklamaná...Addamsovu rodinu jsem nikdy dřív neviděla a byl to pro mě pojem. Když mi byli čtyři roky a chodila jsem do školky, dívali jsme se na nějakou kreslenou ptákovinu a hned po ní začínali Adamsovi :) na ty jsme ale bohužel nekoukali. Úplně mě učarovala Morticie a její dlouhé černé vlasy...a úvodní titulky bylo všechno co jsem tenktrát stíhala zaregistrovat. Teď jsem měla konečně možnost podívat se na víc než jen titulky. Představovala jsem si hororovou komedii, a vyšel obyčejný americký sitcom, který horor připomíná jen tím, že se odehrává ve starém domě. Neříkám, že nestojí za shédnutí, ale čekala jsem něco jiného. Zkrátka a dobře sitcom o trochu podivné rodince ale po hororu ani stopa. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nedokážem odhadnúť, koľko je mojej preferencii seriálu pred nasledovníkmi nostalgie a koľko realistického zhodnotenia a vlastne ma to ani nezaujíma. Seriál ma svojou odlišnosťou zaujal už keď som ho sledoval na ORF. A keď mu pridali nezvyčajne kvalitný slovenský dabing bola moja spokojnosť ešte vzrástla. Pri filmoch, ktoré sa snažili parazitovať na seriáli som už márne hľadal, čím obohatili pôvodinu a viacmenej som sa pri ich sledovaní nudil. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

The Addams Family - Volume 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,419,712 //počet predaných kusov 63,951║ __Famózny seriál s výborným slovenským dabingom! Ani v dnešnej dobe to nič nestráca na kráse, v čierno-bielom prevedení to má silný šarm akoby to malo už 100rokov a potom to len ladí oku a dotvára akúsi zašlosť. ()

IamWerca 

všetky recenzie používateľa

Je vtipne že som sa narodila v 1997  ale milujem starú hudbu a staré filmy ako keby som sa narodila v nesprávnej dobe. Navyše tento seriál vyšiel keď ešte ani moji rodičia neboli na svete ale ja proste milujem tuto starú klasiku a navyše spojenie humor a horor úplne top. A musím najviac vyzdvihnúť postavu Morticie a herecký výkon Carolyn Jonesovej úplne dokonalé. Strata hviezdičky je hlavne kvôli občasnej trápnosti a opakovaniu rovnakej humornej pointy dookola ale na tú dobu aj tak dokonalé dielo. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (43)

  • Jackie Coogan byl původně odmítnut jako strýc Fester. Odešel domů, oholil si hlavu, udělal vlastní "festerovský" makeup a role byla jeho. (Kulmon)
  • Gomez si měl původně vzít starší sestru Morticie Ophelii. Krátce před svatbou však potkal Morticii a zamiloval se do ní. (Kulmon)
  • Na začátku seriálu je Pugsley starý osm let a Wednesday šest let. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (viac)

Reklama

Reklama