Reklama

Reklama

Rodina Addamsovcov

(seriál)
  • Česko Rodina Addamsova (viac)
Komédia / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvorcovia:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrajú:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(64)

Obsahy(1)

Hlavou rodiny je veľmi zámožný muž Gomez, ktorý nadovšetko miluje svoju ženu Morticiu, pestujúcu mäsožravé rastlinky a je ochotný pre ňu splniť akékoľvek absurdnejšie prianie. Ďalšími členmi rodiny sú babička Addamsová, neustále variaca otrávené jedlo, plešatý strýko Fester a samozrejme „rozkošné detičky“ – vražedná Wednesday a Pugsley, ktorý je často nástrojom jej pokusov. Nesmieme zabudnúť na komorníka – dvojmetrového a mrtvolne bledého Lurcha a jeho malého pomocníka „ruku – Vec“. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (155)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Naprosto úchylný a makabrózně se tvářící seriál, který se svým černobílým formátem stal doslova klasikou v ranku televizní tvorby... Estetika světa Addamsovy rodiny je skutečně normotvorná, stylizace do dekadentně-hororové, téměř pouťové atrakce dokonalá a nejen úvodní melodie nezapomenutelná... Takovéhle obskurní panoptikum postav hned tak každý seriál nenabízí... Gotická mýdlová opera, jejímž neustálým napodobováním vznikl kult! Podobné seriály: Dark Shadows ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Klasika morbídneho humoru. V detstve som to miloval, ale nevedel som mnohokrát doceniť bravúrne dialógy, takže mi ostalo užívať si iba všetky ostatné veci ako kulisy, rekvizity, Lurchovo "Zvonili ste?" alebo úžasnú Vec. Gomezovic famílii som naplno prepadol až po tridsiatke. Raritou je výborný slovenský dabing, teda až na nahovorenie väčšiny hosťujúcich postáv. ()

Reklama

Alfréda 

všetky recenzie používateľa

Pokud mám být upřímná tak jsem trošku, trošičku zklamaná...Addamsovu rodinu jsem nikdy dřív neviděla a byl to pro mě pojem. Když mi byli čtyři roky a chodila jsem do školky, dívali jsme se na nějakou kreslenou ptákovinu a hned po ní začínali Adamsovi :) na ty jsme ale bohužel nekoukali. Úplně mě učarovala Morticie a její dlouhé černé vlasy...a úvodní titulky bylo všechno co jsem tenktrát stíhala zaregistrovat. Teď jsem měla konečně možnost podívat se na víc než jen titulky. Představovala jsem si hororovou komedii, a vyšel obyčejný americký sitcom, který horor připomíná jen tím, že se odehrává ve starém domě. Neříkám, že nestojí za shédnutí, ale čekala jsem něco jiného. Zkrátka a dobře sitcom o trochu podivné rodince ale po hororu ani stopa. ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Napriek trošku archaickému vzhľadu, je to práve tento seriál, čo môžeme hrdo označiť za pravých Addamsov. Ich dobrodružstvá nie sú prehnané, sú podávané striedmo ale samozrejme s ľahkým nádychom morbídneho humoru. Divák zrejme už dôverne pozná jednotlivých členov rodiny, ale herecké kreácie Johna Astina a Carolyn Jones boli prekvapením dokonca aj pre mňa - Jonesová sa môže smelo porovnávať aj s Anjelicou Houston zo Sonnelfeldovho remaku. Samozrejme nechýba strýko Fester, deti, Larch a Vec - myslím si, že jednotlivé efekty boli vzhľadom na dobu výroby spracované pomerne profesionálne a vcelku aj autenticky. K tomu pripočítajte nezabudnuteľnú znelku s lúskaním prstov... Samozrejme aj detskí herci sú v rámci možností nadpriemerní, ale nemôžem si nezaspomínať na ich predstaviteľov z povrchnejšieho filmu z deväťdesiateho prvého... ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jednoznačne seriálová legenda. Nočné mory som z tohto nevídaného mixu rodinnej komédie a hororu mával veľmi dlho. Hrôzu mi naháňal hlavne bratranec It, komorník Lurche a ruka. Nie je to samozrejme žiadne vyberané majstrovské dielo, či prepracovaný seriál, no nostalgia a kultovosť, ktorá sa s ním v očiach mojej generácie spája je úctihodná. A pritom sa jedná o tak neskutočne zvláštnu, bizarnú, neuveriteľnú a miestami až nepríjemnú záležitosť, že to v dejinách kinematografie nemá obdoby. 70 %!! ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (43)

  • Gomez a Morticia byli první pár v americkém televizním seriálu, který měl aspoň mlčky sexuální život. (Kulmon)
  • Gomezovo oblíbené jídlo je mločí oko. (Kulmon)
  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)

Súvisiace novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (viac)

Reklama

Reklama