Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovný názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (147)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(77/2021) / Rola dokonale napísaná pre Marka Ruffala, podobne ako napríklad v Spotlight. Pre fanúšikov legal thrillerov povinná jazda. Film je extrémne pochmúrny atmosférou ale aj samotným príbehom a posolstvom. Téma je inak naozaj stále aktuálna a dosahuje globálne rozmery. IMHO rozhodne o dve triedy lepšie ako bláznivá Erin. (8/10) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Enviromentálna agitka v skutočnom prípade o znečisťovaní životného prostredia chemickou spoločnosťou. Dôkaz toho, že proti korporátom a moci peňazí sa bojuje veľmi ťažko, ale niekto vytrvať musí. V skutočnom živote dávam takýmto bojovníkom palec hore. Ale film mohol byť natočený aj svižnejšie. Celé sa to rozbieha pomaly, nezáživne. Máme tu príliš veľa záberov, kde sa len Ruffalo dlho pozerá alebo spomalene rozmýšľa alebo či sa chytá za hlavu. Takto to vytrvá do konca, žiadnej väčšej akcie sa nedočkáme, sem tam zrýchli klavír v pozadí, ale inak je to nudné čučanie do dokumentov. ()

Reklama

bizz_mjc 

všetky recenzie používateľa

Pro pár dolarů navíc. Akorát že jen z jednoho produktu jich je ročně miliarda. No jo, to se pak i nad vědomým zabíjením a ohrožováním veřejnýho zdraví přimhouří ne oči, ale rovnou se slečně spravedlnosti vypíchnou. Boj s větrnými mlýny a soukolím vytvořeném pro blahobyt... těch vyvolených samozřejmě. Jako bych to viděl... DuPont, Agrofert... V cigaretovém průmyslu jsme se už krapet posunuli, ale v mnoha dalších odvětvích jsme ještě ani nezačali. Dolar vládne ne světu, ale lidstvu. A Erin Brockovich nám to už minimálně jednou ukázala. Chci na Mars, dokud nezaútočí. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Mohlo a mělo to být o kus kratší, nicméně to je tak jediná (ač u mě častá) výtka k filmu. Jinak se jedná o moc "pěkný" pohled do zákulisí korporátních sviní, které si můžou dělat, co chtějí, protože na to prostě mají prachy. A nebudeme si nalhávat, že v dnešní době nebo na našem území se něco takového neděje... 75% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Ted Bilott, syn Roba Bilotta (Mark Ruffalo), pracoval na tomto filmu jako stážista v uměleckém oddělení. (Michnak)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Bucky Bailey je vo filme niekoľkokrát spomenutý ako jeden z príkladov štúdie obetí, ktoré prežili, a jeho fotografia ako dieťaťa je vyobrazená vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi spoločnosti DuPont. Skutočný Bucky sa objaví ku koncu filmu v scéne na čerpacej stanici. (TomX2)

Reklama

Reklama