Reklama

Reklama

Ochranca

(seriál)
USA, (1996–1999), 48 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Kamera:

Greg Gardiner

Hrajú:

Richard Burgi, Garett Maggart, Bruce A. Young, Jeri Ryan, Michael Peña, Robert Vaughn, Anna Galvin, Kelly Hu, Carlos Gómez, Zack Ward, Jessalyn Gilsig (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(65)

Obsahy(1)

Poručík Ellison bol jediný, kto na misii v Peru prežil haváriu vrtuľníka so špeciálnym komandom na palube. Ďalších osemnásť mesiacov prežil v nepriateľskej džungli, kde zistil, že sa mu extrémne zlepšili schopnosti zmyslového vnímania. Tak ako sa v primitívnych kmeňoch strážcom a ochrancom vyostrovali zmysly na maximum, aj Ellison zrazu vidí, počuje a cíti to, čo iní ľudia nevnímajú. Zrazu môže neomylne cítiť hrozbu či nebezpčenstvo, teda aj sledovať a vystopovať nepriateľov, zločincov, teroristov, únoscov či vrahov. V meste Cascade v štáte Washington sa Jim Ellison spojí s čerstvým absolventom antropológie Blairom Sandburgom, ktorého poznatky o mýtoch a ochrancoch v primitívnych kmeňoch mu pomôžu využiť novonadobudnuté schopnosti. Sandburg sa stane policajným poradcom a pomáha detektívovi Ellisonovi v jeho nemilosrdnom boji proti zločinu. Ochranca ožíva... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (50)

Season 1 (1996) (S01) 

Prvá séria, hoci je relatívne krátka, ponúka dostatok zaujímavých a pekne akčne nabúchaných epizód. Niektoré z nich by vydali aj na celovečerné filmy. Najlepšie epizódy sú Rukojemníci, Psychopat a Nočný vlak. ()

Pilot (1996) (S01E01) 

Typický predstavovací pilot, ktorý som pôvodne v telke myslím, že ani nevidel. Hlavne stretnutie dvoch hlavných postáv je zaujímavé, riešenie bombového páchateľa je na vedľajšej koľaji. Rozmýšľam, či by v dnešnej dobe prešlo, keď muž uvalí jednu žene, aby ju spacifikoval. ()

Rukojmí (1996) (S01E02) 

Po obstojnom pilote som čakal zošupnutie nadol, ale druhá epizóda prináša akčnú "podívanú" so zaujímavou policajnou zápletkou obsadenia policajného centra teroristami, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani vo filme. ()

Dluh (1996) (S01E04) 

Černošské gangy síce nie sú nič svetoborné, ale záver s prenasledovaním skorumpovaného policajta už áno. ()

Reklama

Psychopat (1996) (S01E05) 

Zápletka s psychopatom, ktorý preberá totožnosť po svojich obetiach je super nápad, hodný aj filmového spracovania. ()

Noční vlak (1996) (S01E06) 

Vlakové prostredie je atraktívne. Stiesnenosť priestoru, pár zabijákov a do toho nádcha. Aj slečna advokátka bola fajnová. ()

Láska a zbraně (1996) (S01E08) 

Názov presne napovedá, o čo v epizóde pôjde - Sanberg zamilovaný do krásnej Čiľanky, a pritom jej ocinko veselo kšeftuje s vojenskými zbraňami. ()

Přitažlivost (1996) (S01E09) 

Čo môžu spôsobiť feromóny u zmyslami nabitého Ochrancu... Akcie je menej, priestor naproti tomu dostáva erotika, aj keď len ľahká. ()

Slib mlčení (1996) (S01E10) 

A vraj bude v mníšskom kláštore nuda... ()

Flight (1996) (S02E01) 

Síce juhoamerická džungľa vyzerá ako vystrihnutá príroda zo Skalistých hôr, ale záverečná megaakcia na to dáva zabudnúť. Pochváliť tiež musím zábery s čiernym leopardom (nádhera sledovať), a vlastne aj fantasy stretnutie s indiánom. ()

Deep Water (1996) (S02E03) 

Možno niekoho noirovská atmosféra a možno aj zápletka upúta, mne však vyšetrovanie parťáka spred 10 rokov pútave až tak neprišlo. Vrahovia však boli prekvapiví. ()

Reunion (1996) (S02E04) 

Opäť výborná zápletka, odohrávajúca sa v hoteli, kde je pre zmenu z vraždy obvinený Simon. Škoda len, že nedošlo aj k fyzickému stretu medzi Ochrancom a miestnym šerifom. ()

Payback (1996) (S02E05) 

Vojna mafií nie je síce žiadne terno, ale so záverom, v ktorom sa činí osamelý pomstiteľ, sa to dramaticky i akčne zlepšuje. ()

True Crime (1996) (S02E06) 

Zločin v uliciciach. Spočiatku som sa aj divil, že Jim nedal tým dvom nezodpovedným mladým reportérom jednu do nosa. Inak, kvalitní a inteligentní záporáci robia zo zločinu pekne tvrdý oriešok. ()

Ice Man (1996) (S02E07) 

Epizódnu rolu dostal známy nemecký herec Udo Krier a hoci je epizóda tradične akčná a záporák je pekne prefíkaný, zápletka založená len na ochrane svedka sa mi trochu málila. ()

The Rig (1996) (S02E08) 

Odľahlé miesto ropnej plošiny a búrka sú výborné úvodné parametre a hoci sa do zápletky zbytočne zamontujú aj priekupníci s chemickými zbraňami, má to dobrú atmosféru. Trochu to pripomínalo Prepadnutie v Pacifiku. Akurát tú nevieryhodnú slečinku záporáčku-pilotku si mohli odpustiť. ()

Spare Parts (1996) (S02E09) 

Náhradné diely. Viac ako hlavná zápletka epizódy zaujme príchod Blairovej mamy - trošku iný pohľad ako v Pozor, lebo mamička vystrelí. ()

Second Chance (1996) (S02E10) 

Návrat čilskej mafie, pri ktorej sa polícia až príliš často necháva vodiť za nos. Návrát Blairovej čilskej krásky ale kvitujem. ()

Black or White (1996) (S02E11) 

Zaujímavá zápletka s bombovým teroristom s dostatkom akcie. Do toho ešte v tom čase populárni skíni a rasizmus. Kazí ho vlastne iba to, že sa zápletka sa dosť podobá na jednu z epizód 1. série, kde bol do bombových útokov tiež (ne)očakávane zapletený policajt. ()

Blind Man's Bluff (1997) (S02E12) 

Klasické vyšetrovanie drogových dílerov okorenené o to, že vďaka droge stráca Ochránca na čas zrak. Dobrá scéna je, keď zdrogovaný Blair striela v policajnej garáži. ()

Reklama

Reklama