Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
Trailer
USA, (1993–2024), 107 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Scenár:

David Isaacs, Suzanne Martin, Ken Levine, Dan Cohen, Brad Hall (viac)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(283)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

augustine 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nevidela Cheers, ale keď na Markíze začali vysielať Frasiera tak som vedela, že to bude láska. Nedávno som si znova pozrela tento seriál a zistila som, že veľa scén mi utkvelo v pamäti, a tiež mi utkvelo aj to ako sme to cez prázdniny v noci pozerali so sestrou a strašne sa smiali nad dialógmi a komickými situáciami, ktorých je tam nespočetne. Našou najobľúbenejšiou postavou však bol pes Eddie. (mojej sestre to vydržalo až doteraz) U mňa sa to zmenilo a strašne sympatizujem s Nilesom, ktorého hral David Hyde Pierce. Presne viem aké je to byť v koži toho mladšieho súrodenca. Tento seriál je druhý po MASH-i, na ktorý sa dokážem pozerať znova a znova. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som Frasiera nemusel, neskôr som mu prišiel na chuť a sledoval ho, ale dnes ho opäť veľmi nemusím, aj keď ten humor je svojský. Frasier je nočný seriál s ľuďmi na pohľad obyčajnými, nijak nevynikajúcimi, ale vnútri celkom zábavnými. Nie som psychológ, ale za tie hlášky a originálnosť si to aspoň tie tri hviezdy zaslúži. ()

Reklama

MM11 

všetky recenzie používateľa

Frasier je parádní zábava všech jedenáct sérií. Často se tvrdí, že prý to má punc inteligentního humoru. Nerad bych takto seriál otitulkoval. Je to bláznivá podívaná, co si utahuje z lidských slabin (většinou psychického rázu) a na paškál si bere i tradičně americké rysy jako nekonečnou touhu uspět a prosadit se. Individualismus pod vysměšnou lupou. Tohle všechno zní docela suchopárně a nepochybně by i bylo bez toho geniálního obsazení Kelseyho Grammera a dalších jeho kumpánů. Mají dar vytvořit neuvěřitelně sebe shazovačnou situaci, při níž si zachovají tvář. A navíc, na rozdíl od jiných sitcomů zde není tradiční nadržování postavě jedné na úkor jiných. Všem stejně, když průser, tak ať ho vyžere každý. Upřímně přiznám, že psychiatry v oblibě nemám (90% z nich by mělo samo vyhledat pomoc těch zbylých 10%). Přesto je pro mě Frasier snad tou nejoblíbenější seriálovou postavou vůbec. To o něčem svědčí. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Trochu jiná káva než například Přátelé, ale to, že seriál vydržel na televizních obrazovkách dlouhých jedenáct sérii, mluví za vše. Inteligentní humor postavený na zápasu snobský svět plný opery, dobrého vína a členství ve všemožných spolcích versus život průměrného Američana sledujícího s plechovkou piva v ruce baseball z ošoupané sedačky v čele s mužem, jemuž charisma teče i s uší, Kelsey Grammerem. ()

mad_ness 

všetky recenzie používateľa

Toto je asi prvý americký sitcom, ktorý som ochotná reálne zakceptovať. Typ humoru medzi pôžitkárskymi bratmi psychiatrami je naozaj vysoko intelektuálny a nesnaží sa ním len byť, ako je to u tuctov ďalších z dielne amíkov. Škoda len, že je to také rozťahané, no v tomto prípade to znamená viac zábavy, bez obmedzených a nezmyselných dialógov. A obrovské plus pre skutočne vydarený slovenský dabing. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (77)

  • Podľa výhľadu z Frasierovho (Kelsey Grammer) bytu sa budova nachádza na južnom svahu kopca Kráľovnej Anny, ale v realite žiadny byt v Seattli nemá podobný výhľad. (pravo)
  • Shelley Long (Diane Chambers) v původním seriálu Na zdraví (od r. 1982) neměla ráda postavu Frasiera Cranea (Kelsey Grammer) a chtěla ho ze seriálu odstranit. Nicméně postava byla tak populární, že ji tvůrci ponechali. Herečka se ale přece jen objevila v několika epizodách Frasiera. Podle Kelseyho Grammera to mělo být jakési usmíření a zakopání válečných seker. (Jarsey)
  • Iba v tejto epizóde majú diváci možnosť vidieť vonkajší pohľad na budovu, v ktorej Frasier (Kelsey Grammer) býva. (pravo)

Reklama

Reklama