Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
Trailer
USA, (1993–2024), 107 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Scenár:

David Isaacs, Suzanne Martin, Ken Levine, Dan Cohen, Brad Hall (viac)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(283)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

theSaint 

všetky recenzie používateľa

Sledovat intelektuálního psychiatra, jak se probíjí každodenním životem mezi "obyčejnými lidmi", je jednoduše kouzelné. V tom mu řádně sekunduje jeho neméně sofistikovaný bratr. Frasierovo propady šílenství nad určitými životními etapami nemají jedinou chybu. Inteligentní, zábavná podívaná, s úžasnými slovními obraty, zraje jako ono kvalitní víno, které si rád doktor Crain dopřává. Vracím se k seriálu v roce 2020 a cením ho ještě výše. Není divu, že seriál posbíral v průběhu let nominace na mnoho cen a mnoho jich vyhrál. V žánru to považuji za zcela jistou špičku, kterou stále nikdo nepřekonal. Mimochodem, byt Frasiera je úchvatně nadčasový. Vynikající dabing. //2022 a opět jedinečný. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčne najvtipnejší seriál. Bez slabých dielov. Bez zbytočných či nebodaj otravných postáv. V rámci 3. série išla úroveň vyššie a od 4. série sa výskyt nadpriemerne vydarených dielov znásobil na taký počet, že z nich urobil štandard. Je ťažké vybrať, ktorá postava ma baví najviac. Ale jedna predsa len o niečo vyčnieva, a preto na piedestál dám Nilesa. A nedá sa nepovedať, že Eddie je najlepšia zvieracia postava v histórii. Frasier servíruje snobstvo skombinované s riešením psychických a vzťahových problémov. V rámci tohto všetkého sa odohráva skvelo načasovaný situačný humor plný škodoradostných dialógov. Je ťažko pochopiteľné, že scenáristi dokázali znova a znova nachádzať nové nápady po dobu 11 rokov (uznávam, že posledná séria bola skôr vážnejšia a hlavne rozlučková) s neklesajúcou úrovňou zábavy. Moje seriálové č. 1. Najobľúbenejšie diely: Radioamatéři (S04E18), Lyžařský srub (S05E14), Zlatá zástěra (S06E08), S tátou v opeře (S07E15), Jak je těžké stát se automechanikem (S08E11), Honba za zlatými dveřmi (S10E11). Už len dodám, že slovenský dabing je tu fantastický. ()

Reklama

figliar 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál som ako malý sem-tam zachytil v TV, no nevýhoda bola, že ho vždy vysielali až v neskorých nočných hodinách. Na strednej škole som si ho zaobstaral na DVD a hneď som sa stal jeho fanúšikom. Výborný slovenský dabing, vysoká úroveň všetkých sérií a príjemné herecké obsadenie vytvárajú z Frasiera kult 90tych rokov. Pre mňa najlepší sitcom vôbec. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Promovaný psychológ Dr. Frasier dáva rady cez rozhlasový éter svojim poslucháčom. Komediálne zápletky mu "pomáhajú vyrábať" jeho otec (ex-policajt) na dôchodku, ktorý býva u neho v byte. Ďaľším spolhráčom je Frasierov nepraktický brat, domáca pani, starajúca sa o otca a v neposlednom rade i veľmi nepríjemný otcov pes, nedbajúci na luxusné vybavený byt. ()

Defaultovna 

všetky recenzie používateľa

Každý diel mám zhliadnutý asi 47372405843-krát a napriek tomu sa skvele bavím. A to už je čo povedať :-) Intelektuálsky sa tváriaci, miestami príjemne suchý, no občas prekvapujúco infantilný (v dobrom zmysle slova) humor, slušný slovenský dabing, perfektný David Hyde-Pierce a najmä Martyho cynické poznámky sú niečím, čo mi vždy zdvihne náladu. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (77)

  • Starostu mesta Seattle si zahral vtedajší skutočný starosta Norman Blann Rice. (dodo24)
  • Všetci herci hrajúci hlavné postavy zostali v úzkom kontakte aj po skončení seriálu. Peri Gilpin (Roz) a Jane Leeves (Daphne) sa v seriáli spriatelili, Gilpin je krstnou mamou Leevesovej dcéry Isabelly a Leeves je krstnou mamou Gilpinovej dcéry Stelly. Navyše David Hyde Pierce (Niles) je krstným otcom Leevesovej syna Finna, tak isto aj John Mahoney (Martin). (AxelWers)
  • John Mahoney (Martin) je ve skutečnosti Angličan z Manchesteru, odkud pochází i Daphne (Jane Leeves). Její herecká představitelka ale z Manchesteru není. John Mahoney ztratil anglický přízvuk po dlouhé době strávené v USA. (Jarsey)

Reklama

Reklama