Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
Trailer
USA, (1993–2024), 107 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Scenár:

David Isaacs, Suzanne Martin, Ken Levine, Dan Cohen, Brad Hall (viac)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(283)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobne najobľúbenejší neanimovaný seriál klasického tipu. A to aj napriek všeobecnej neobjavenosti tohto klenotu slovenskými televíziami, teda až na pár príležitostných vínimiek. Je to pomerne nepochopiteľné, kedže oplýva všetkými správnymi seriálovými ingredienciami: zaujímavým prostredím, originálnymi a neilen humoru schopnými charaktermi(bratia psychológovia, opatrovateľka Dafne z Manchestru či klaustrofobicky so svojím synom žijúci postarší otec Martin), inteligentným humorom, okrem epizódnych častí aj hlavnou pomaly sa rozvíjajúcou dejovou kostrou ako aj poučením či láskou. Proste stvorený na ponocovanie pred Tv pri poháriku dobrého vyzretého vínka, podobne akým je tento seriál sám. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčne najvtipnejší seriál. Bez slabých dielov. Bez zbytočných či nebodaj otravných postáv. V rámci 3. série išla úroveň vyššie a od 4. série sa výskyt nadpriemerne vydarených dielov znásobil na taký počet, že z nich urobil štandard. Je ťažké vybrať, ktorá postava ma baví najviac. Ale jedna predsa len o niečo vyčnieva, a preto na piedestál dám Nilesa. A nedá sa nepovedať, že Eddie je najlepšia zvieracia postava v histórii. Frasier servíruje snobstvo skombinované s riešením psychických a vzťahových problémov. V rámci tohto všetkého sa odohráva skvelo načasovaný situačný humor plný škodoradostných dialógov. Je ťažko pochopiteľné, že scenáristi dokázali znova a znova nachádzať nové nápady po dobu 11 rokov (uznávam, že posledná séria bola skôr vážnejšia a hlavne rozlučková) s neklesajúcou úrovňou zábavy. Moje seriálové č. 1. Najobľúbenejšie diely: Radioamatéři (S04E18), Lyžařský srub (S05E14), Zlatá zástěra (S06E08), S tátou v opeře (S07E15), Jak je těžké stát se automechanikem (S08E11), Honba za zlatými dveřmi (S10E11). Už len dodám, že slovenský dabing je tu fantastický. ()

Reklama

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Frasier je prepracovaný, sofistikovaný, inteligentný, ale v provom rade mimoriadne vtipný sitcom. Videl som všetky časti a musím s čistým svedomím priznať, že tento seriál nemá slabé miesta. Tvorcovia pre diváka pripravili 11 skvelých sérií, ktoré môže človek pozerať stále dokola a neomrzia ho. 90. roky boli zlatou érou sitcomov. Frasier je síce trocha v tieni Priateľov, no kvalitou nijak nezaostáva. Jednotlivé charaktery sú dokonca ešte o chlp sympatickejšie a nie je tu nikto, kto by ma vyslovene štval. Z hercov nemôžem vybrať jedného, lebo všetci bol užasní ale ústredné duo Kelsey Grammer a Davi Hyde Pierce sa snáď pre tieto postavy narodilo. Nikde inde som sa nenasmial tak, ako na týchto dvoch svojských psychológoch. K tomu mierne čudná opatrovateľka Dafné a večne nespokojný, ale veľmi príjemný otec Martin s jeho verným spoločníkom Ediem. Pre mňa je Frasier jeden z najlepších sitkomov a aj seriálov všetkých čias. Dokonalých 5* a 100 %!! ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

seriál s inteligentným humorom, na ktorom som si najviac vychutnal pasáže s asi najmenej intelektuálskou postavou - sarkastickým starým otcom a jeho psom :). Žial, seriál trpí klasickým nešvarom iných seriálov, že s narastajúcim počtom častí má človek pocit, že už je to celé jedna obohratá platňa - a tomu pocitu nebránia ani rôzne vzťahové rošády scenáristov medzi postavami, skôr naopak ()

mad_ness 

všetky recenzie používateľa

Toto je asi prvý americký sitcom, ktorý som ochotná reálne zakceptovať. Typ humoru medzi pôžitkárskymi bratmi psychiatrami je naozaj vysoko intelektuálny a nesnaží sa ním len byť, ako je to u tuctov ďalších z dielne amíkov. Škoda len, že je to také rozťahané, no v tomto prípade to znamená viac zábavy, bez obmedzených a nezmyselných dialógov. A obrovské plus pre skutočne vydarený slovenský dabing. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (77)

  • Kelsey Grammer hrál postavu Frasiera více jak 20 let v seriálech Na zdraví (od r. 1982), Křídla (od r. 1990) a Frasier. Za svou roli v každém z těchto seriálů byl minimálně jednou nominovaný na cenu Emmy. (StarsFan)
  • Kelsey Grammer (Dr. Frasier) si po veľkom ohlase seriálu zapýtal pred natáčaním 3. série 250 000 amerických dolárov za epizódu. Pred 11. sériou si herec zapýtal 1 600 000 dolárov za epizódu. Len za 11. sériu zarobil viac ako 38 miliónov. Pre autorov seriálu sa to už stalo neúnosne a seriál ukončili. Frasier bežal na obrazovkách 11 rokov, od 16. septembra 1993 do 13. mája 2004. V roku 2023 však vzniklo pokračovanie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama