Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
Trailer
USA, (1993–2024), 107 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Scenár:

David Isaacs, Suzanne Martin, Ken Levine, Dan Cohen, Brad Hall (viac)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(283)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

pravo 

všetky recenzie používateľa

Frasier je psychológ, ktorý dokáže poradiť každému okrem seba. Vynikajúce vtipom sršiace dialógy vyplývajúce z rôznorodosti charakterov postáv vám zaručia nekonečné chvíle zábavy, napriek tomu, že príbeh sa poväčšine odohráva v troch prostrediach- byt Frasiera, jeho práca a kaviareň. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

(2.1.2017) Po rokoch a opakovanom zhliadnutí musím celé svoje hodnotenie poopraviť a pridať jednu hviezdičku. Máloktorý sitcom obstál v skúške časom tak dobre. Veľmi nadčasové. Ak to porovnám s Priateľmi (ktorí boli vysielaní prakticky v rovnakých rokoch), tak je to sto a jedna. A porovnanie s How I Met Your Mother (ktoré je dokonca o generáciu mladšie a teda modernejšie! vyzerá ešte jednoznačnejšie. Frasier nielenže stál na počiatku predefinovania celé žánru (pre sitcom boli 90. roky zlomové), ale si udržal svoju úroveň celých 11 sezón. Tým sa nemôže pochváliť žiadny súčasný top sitcom, dokonca aj The Big Bang Theory išlo časom rapídne dole... ()

Reklama

Dejvi21 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych, že Frasier je jeden z mála seriálů, u kterého jsem se nesetkal s upadající kvalitou. I 11. řada je stále plná vtipu a skvělých zápletek. To si ovšem vybírá svou daň na příběhu, který je velmi nevýrazný. Velkým mínusem jsou také klíčové momenty, které vůbec nepůsobí tím správným dojmem. Člověk se do toho prostě nikdy neponoří tak, jako do Přátel, kde každá důležitá scéna, ať je to svatba, rozchod či něco jiného, má správný šmak. Frasier je holt oddechovka, která člověka nikdy nezklame, spokojenost a výbuchy smíchu jsou zaručeny i po několika zhlédnutích, ale že by se divák dočkal nějakých emocí nebo dojetí, to rozhodně ne. Fakt, že seriál ani po 11 letech, navíc ještě jako spin-off seriálu Cheers, neztratil kvalitu a byl (dle mého názoru) ještě úspěšnější něž jeho předchůdce, to si zaslouží maximální ocenění. ()

Defaultovna 

všetky recenzie používateľa

Každý diel mám zhliadnutý asi 47372405843-krát a napriek tomu sa skvele bavím. A to už je čo povedať :-) Intelektuálsky sa tváriaci, miestami príjemne suchý, no občas prekvapujúco infantilný (v dobrom zmysle slova) humor, slušný slovenský dabing, perfektný David Hyde-Pierce a najmä Martyho cynické poznámky sú niečím, čo mi vždy zdvihne náladu. ()

augustine 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nevidela Cheers, ale keď na Markíze začali vysielať Frasiera tak som vedela, že to bude láska. Nedávno som si znova pozrela tento seriál a zistila som, že veľa scén mi utkvelo v pamäti, a tiež mi utkvelo aj to ako sme to cez prázdniny v noci pozerali so sestrou a strašne sa smiali nad dialógmi a komickými situáciami, ktorých je tam nespočetne. Našou najobľúbenejšiou postavou však bol pes Eddie. (mojej sestre to vydržalo až doteraz) U mňa sa to zmenilo a strašne sympatizujem s Nilesom, ktorého hral David Hyde Pierce. Presne viem aké je to byť v koži toho mladšieho súrodenca. Tento seriál je druhý po MASH-i, na ktorý sa dokážem pozerať znova a znova. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (77)

  • Shelley Long (Diane Chambers) v původním seriálu Na zdraví (od r. 1982) neměla ráda postavu Frasiera Cranea (Kelsey Grammer) a chtěla ho ze seriálu odstranit. Nicméně postava byla tak populární, že ji tvůrci ponechali. Herečka se ale přece jen objevila v několika epizodách Frasiera. Podle Kelseyho Grammera to mělo být jakési usmíření a zakopání válečných seker. (Jarsey)
  • Martinova (John Mahoney) hospodyně a fyzioterapeutka měla být původně z Jižní Ameriky. Nakonec tvůrci změnili postavu na Angličanku. Z toho byl Kelsey Grammer (Frasier) zpočátku zklamaný, ale po setkání s Jane Leeves (Daphne) názor změnil. (Jarsey)
  • Starostu mesta Seattle si zahral vtedajší skutočný starosta Norman Blann Rice. (dodo24)

Reklama

Reklama