Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (82)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Skvostný seriál, na ktorý sa už trochu pozabudlo, čo je veľká škoda, pretože sa výpravnosťou a celkovou kvalitou spracovania minimálne vyrovná "konkurenčnému" a omnoho slávnejšiemu Šogunovi. Davové scény a množstvo kostýmov a pompéznych dekorácií mu môže ticho závidieť ktorýkoľvek novodobý historický veľkofilm. Na DVD vyšiel síce v tragickej obrazovej kvalite a bez pôvodnej zvukovej stopy, ale aspoň má pôvodný hviezdne obsadený český dabing z 80. rokov. ()

Kimon 

všetky recenzie používateľa

Rozumná délka seriálu, vynikající výprava, krásná hudba (Ennio Morricone), pro ženy přitažlivý kukuč páně Marca a smysluplný děj. Dohromady smícháno a naporcováno do 8 dílů, ve kterých režisér Montaldo nabízí divákovi jeden z mála seriálů, které nevznikají zbytečně. Poučný i zábavný, takový je Marco Polo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Marco Polo" bol cestovateľ, moreplavec a kupec z talianských Benátok. Žil v rokoch 1254 až 1324. Mal veľmi dobrodružný život. Bol to prvý Európan, ktorý podrobne opísal spôsob života, zvyky a zemepis východnej Ázie, kam ho zaviedli obchodné výpravy jeho rodiny. Režisér Giuliano Montaldo natočil v roku 1982 o tomto svojom slávnom krajanovi podarený, výpravný, osemdielny, koprodučný televízny seriál. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ken Marshall. *** ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Hudba Ennia Morriconeho mě stále uchvacuje a pořád objevuji něco nového. Morricone je Mistr ve svém oboru. Málokdo se mu dokáže vyrovnat. Hereckému obsazení a výpravě nemám co vytknout. Český dabing se také povedl.Seriál ve mě probudil lásku k cestopisům a vlastně k historii vůbec. Vzhledem k to mu, že legendární seriál opět vychází, tak jsem po něm skočila jako krvežíznivá šelma. Potřebovala jsem si totiž spravit chuť po tom, co nám před nedávnem předhodila TV Nova. Nebudu se tady rozepisovat o životě Marca Pola, protože bych odvyprávěla seriál a zabloudila bych do historie. Pokud chcete, kupte si dvd. Sami se pak můžete přesvědčit o nesporných kvalitách seriálu. Mám na mysli jeho zpracování a výpravnost. ()

velkyvezir 

všetky recenzie používateľa

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama